nb1.hu

Győr: ETO-legenda lett a sportigazgató

Hivatalos bejelentés.

ÍME, AZ ETO HIVATALOS BEJELENTÉSE:
 
,,Sportigazgató lett az ETO-legenda – Hannich Péter és a szurkolók is visszatérhetnek
 
Szerdán délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak az ETO VIP termében, ahol Soós Imre, az ETO ügyvezetője bejelentette, hogy 2021. június 1-től Hannich Péter látja el a klubnál a sportigazgatói teendőket.
 
Horváth Cs. Attila, klubigazgató nyitotta meg az eseményt, aki köszöntötte a sajtó képviselőit, majd felvázolta, hogy két bejelentés miatt jött létre az esemény. Az egyik, a hétvégi bajnoki mérkőzések látogathatósága, amelyeket védettségi igazolvánnyal már a helyszínen meg lehet tekinteni. Nagyon fontos találkozók lesznek, hiszen szombaton előbb női csapatunk lép pályára 13 órától, és amennyiben a lányok legyőzik a Szeged gárdáját, matematikailag is biztossá teszik a jövő évi NB I-es szereplést. Ezután 17 órától megyei első osztályú csapatunk, az ETO Akadémia a Pannonhalmát fogadja, és amennyiben győz, a Csorna mérkőzésétől függően, akár bajnok lehet már most hétvégén. (A szombati mérkőzésekre ingyenes lesz a belépés, de védettségi igazolvány és személyi igazolvány felmutatása kötelező.) Vasárnap NB II-es felnőtt csapatunk – a nőkhöz hasonlóan – a Szegedet fogadja, és ez lesz együttesünk utolsó hazai mérkőzése ebben a szezonban.
 
Ezután Horváth Cs. Attila felkérte Soós Imrét, az ETO FC Győr ügyvezetőjét, hogy ismertesse a klubon belüli változásokat.
 
–  Régóta betöltetlen a sportigazgatói pozíció a klubnál – kezdte Soós Imre. – Most úgy egyeztettünk tulajdonos úrral, hogy 2021. nyarától ezt a pozíciót betöltjük, és így futunk már neki az új szezonnak. Erre a pozícióra Hannich Pétert, magyar bajnok, volt válogatott labdarúgót, ETO-legendát kértük fel, ő pedig elfogadta a felkérést. Úgy képzeljük el a jövőben az első csapat működtetését, hogy a szakmai feladatok, és a játékosállomány kialakítása a sportigazgató feladata, aki kap egy pénzügyi keretet, amiből szabadon gazdálkodhat. Ő fogja kialakítani azt a csapatot, amelyik a következő szezonban az ETO Stadionba ki fog majd futni.
 
Ezután Soós Imre a sajtón keresztül kérte fel a helyi vállalkozásokat, támogatókat, mecénásokat, hogy aki teheti, támogassa az ETO-t. A klub „üvegzsebet” fog biztosítani, tehát, ha érkezik bármilyen támogatás, felajánlás, akkor azt csak és kizárólag csak a felnőtt csapatra fogja fordítani a klub, és átlátható lesz a támogatottság, és ezt az összeget csak a sportigazgató fogja elkölteni az együttes megerősítésére. Majd zárásként elmondta, hogy a hétvégén látogathatók lesznek a mérkőzések, ahol az előzetes tervek szerint ingyenes belépést biztosítottunk volna, ám a klub csatlakozott egy jótékonysági kezdeményezéshez, amelyet a csornai sportegyesület elnöke indított – Áder János, Köztársasági elnök és felesége létrehozott egy alapítványt a COVID miatt árván maradt gyerekek megsegítésére – amihez úgy csatlakozunk, hogy a vasárnapi mérkőzésre egységes, ezer forintos jegyek válthatók, és ez az összeg teljes egészében ehhez az alapítványhoz fog eljutni a csornai elnökön keresztül.
 
Végül utolsó felszólalóként az ETO FC Győr új sportigazgatója, Hannich Péter vette át a szót:
 
– Röviden annyit tudok csak mondani, hogy hazatértem. Nagyon fontos számomra, hogy az ETO olyan magasságokba kerüljön, mint ahol a megérdemelt helye lenne a magyar labdarúgásban. Összességeben húsz évet töltöttem az csapatnál, tíz évet játékosként, majd tíz évet pedig vezetőként, most pedig egy hosszú kitérő után visszatértem. Természetesen csak azok a játékosok szerepelnek az ETO-ban, akik arra érdemesek, és azzal a filozófiával tud azonosulni, mint amit én játszottam itt annak idején. Nagyon fontos tényező még az Akadémia is, ahol sok tehetséges játékos van. Belőlük is kell meríteni, és be kell őket építeni az első csapatba. Érezniük kell, hogy milyen múlttal rendelkező csapatban játszanak, és ennek megfelelően tudjanak olyan szintet produkálni, hogy a későbbiekben a klubot az NB I felé vigyék. Nem szeretek veszíteni, még lábteniszben is utálom a vereséget. Ezt a fajta gondolkodást szeretném átadni a játékosoknak és az edzői stábnak. Minden edzésen szeretnék ott lenni, megnézni. A szerződésem június 1-től él, de úgy egyeztünk meg ügyvezető úrral, hogy már most beszállok a munkába. Van még egy kötelezettségem, amit május 31-ig teljesítenem kell, de holnaptól már figyelni fogom a munkát, és keresni fogom, hogy ki az a minőségi, mozdítható játékos, akit a következő szezonra ide tudunk hozni. A cél természetesen minél előbb az NB I, ez nem is lehet kérdés, hiszen olyan városban élünk, ahol a futballcsapat mindig NB I-es volt, Győrnek egy óriási nívó volt a csapat, és ez a klub tulajdonképpen nem létezhet a város támogatása és segítsége nélkül. Mindent meg fogok tenni ennek érdekében, polgármester úrral le fogok ülni mindenképpen egy beszélgetésre, egyeztetni szeretnék vele több témában. Be kell bizonyítanunk, hogy ebben a csapatban van potenciál, és elérhetjük azt, hogy belátható időn belül az NB I-ben szerepelhetünk.
 
Végezetül az új sportigazgató elmondta, hogy nagyon nyíltan szeretne kommunikálni a szurkolókkal, mert nagyon fontos, hogy a szimpatizánsok a csapat mellett álljanak. Szeretné, hogy lássák, a csapat a jövőben egy fejlődési folyamaton fog keresztülmenni. Ügyvezető úrral egyeztetve arra jutottak, hogy a rövid távú célokat akkor lehet kitűzni, ha már kialakult a 2021/2022-es szezonra a játékoskeret.
 
A sajtótájékoztatót Soós Imre azzal zárta, hogy köszönetet mondott a Győr-Ménfőcsanak vezetőségének, akik lehetővé tették, hogy Hannich Péter ottani munkája mellett neki láthat a feladatainak az ETO-nál, ugyanis lassan el kell kezdeni tárgyalni játékosokkal és a menedzserekkel."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC