nb1.hu

Felkészülés: szlovák csapattal játszott az ETO

Potyogtak a gólok.

 
A válogatott szünet miatt nincsenek bajnokik, de a csapatok ilyenkor sem pihennek. A szlovák bajnokságban szereplő Dunaszerdahelyi AC, az NB II-ben szereplő ETO FC Győrt fogadta felkészülési találkozón. 
 
ÍME, A GYŐR BESZÁMOLÓJA:
 
“Hasznos mérkőzés a felkészülés jegyében
 
A válogatott szünet alatt is kemény munka folyik az ETO FC Győr NB II-es csapatának háza táján. Együttesünk pénteken délután a DAC 1904 együttesével játszott felkészülési mérkőzést a MOL Akadémián.
 
A 12. percben megszerezte a vezetést a DAC. Szánthó lépett ki egy hosszú indítással, eltolta a labdát a kifutó Fadgyas mellett, majd a hálóba gurított 1-0. Hat perccel később Kalmár érkezett egy baloldali beadásra, majd közelről a rövid alsóba bólintott 2-0. A 23. percben Babati tört be középre, Borsos elé passzolt, aki átvétel nélkül, ballal lőtt a hálóba a kapufát érintve 2-1. Az első félidő utolsó percében Kalmár vett maga elé egy indítást, majd a tizenhatoson belülre érve Fadgyas mellett a kapuba lőtt 3-1. A 61. percben egy balról elvégzett szöglet Fodort találta meg, aki a kapu jobb oldalába fejelt 2-3. Hét perccel később Kovács K. tolta befelé a labdát, majd húsz méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe 3-3. A második játékrészben több nagy helyzet is kialakítottunk, de csak egyenlíteni sikerült, összességében egy hasznos mérkőzést játszott egymással a két csapat.
 
Szalai Tamás, asszisztensedző: – Nem kezdtük jól a mérkőzést, gyorsan kétgólos előnybe került a DAC. Két elkerülhető gólt kaptunk, amire felkészültünk a héten, de a szélességi tolódásunk nem igazán működött. Húsz perc után viszont a csapat azt játszotta, amit kell, végig nagyon jó mentalitással futballoztunk, az első félidő utolsó harmadában két-három helyzetünk is volt, gólt is rúgtunk, de a végén sajnos egy újabb elkerülhető gólt kaptunk. A második játékrészben rengeteg presszingünk sikerült, nagyon sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Két gólt rúgtunk, sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, és azt gondolom, hogy a helyzetek alapján a győzelem is meg lehetett volna. Nagyon jól szolgálta a mai meccs a felkészülésünket a jövő heti, Kazincbarcika elleni bajnokira.
 
FC DAC 1904 – ETO FC Győr 3-3 (3-1)
Dunaszerdahely, MOL Akadémia, zárt kapuk mögött. V.: Malárik (Parilák, Chromy).
DAC 1904: Veszelinov – Andzouana, Szolgai, Brunetti, Pinto, Dimon, Nagy P., Kalmár, Gavric, Szánthó, Balogh N. Cserék: Petrás, Kachút, Bahi, Beran, Moumou, Leginus, Bögi. Vezetőedző: Adrian Gula.
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC