nb1.hu

Ezzel magyarázza Kondás Elemér a sokkoló vereséget

Kisvárda - A Szolnok az utolsó tíz percben fordította meg az állást.

Több jó sorozat is megszakadt a Kisvárda hétvégi vereségével, írja a kisvardafc.hu. A Várda először veszített a 2017-2018-as bajnokságban, ennélfogva Kondás Elemér is az első vereségét könyvelhette el kisvárdai edzőként, a csapat pedig 2016. december 11-e, a Budaörs  elleni 1–3 óta nem veszített hazai környezetben, 2017-ben eddig 14 győzelem és egy döntetlen volt a mérlege a Várkertben. A vasárnapi vereség azért volt sokkoló, mert a Kisvárda egyáltalán nem játszott rosszul, illetve a helyzeteit százszázalékosan kihasználó ellenfél az utolsó tíz percben fordította meg az állást. A lefújás után pedig a szolnokiak olyan táncot jártak a kispadjuknál, mintha a bajnoki címet ünnepelték volna, ezzel is jelezve, hogy nem akármilyen bravúrt vittek véghez.

– Nemcsak a második és a harmadik gól, hanem már az első találat is a semmiből érkezett – mondta Kondás Elemér. – Az első félidei meddő mezőnyfölényünket követően szünet után megint nagy offenzívába kezdtünk, sikerült is öt perc megfordítanunk az eredményt, és az előnyünk tudatában nyugodtan játszhattunk volna, ehelyett sok hibát vétettünk, és olyan lehetőséget adtunk az ellenfélnek, amelyből ki tudott egyenlíteni. A második kapott találatnál létszámban megvoltunk hátul, mégis be tudták mögénk játszani a labdát. És ezzel még nem is volt vége, hiszen a harmadik gólhoz figyelmetlenségek és hibák egész sorozata kellett. Menetközben próbáltunk váltani, de most a cseréink nem igazán tudtak hozzátenni a játékunkhoz. Lett volna időnk és lehetőségünk is arra, hogy kettő egyet követően megszerezzük a harmadik gólt, ami eldönthette volna a meccset, de a legnagyobb helyzetünknél a kapusról kipattanó labdát nem tudtuk a hálóba továbbítani. A végén pedig a hibáink által sajnos mindent megtettünk azért, hogy a Szolnok kétszer is ziccerbe kerüljön. Sokat dolgoztunk, de sok hibával is játszottunk.

Bár továbbra is a Kisvárda az a csapat, amelyik a legtöbb gólt szerezte az NB II-es mezőnyben, de az utóbbi három mérkőzésen begyűjtött hét találat sem kevés. Okozhat bármiféle törést a veretlenség elveszítése?

– A futballban benne van a vereség, ami semmilyen problémát nem okozhat – felelte a vezetőedző. – Eddig nagyon jól teljesített a csapat, ezen a mérkőzésen is jól játszott, mentünk előre, és még egy gól kellett volna időben ahhoz, hogy meglegyen az újabb győzelem.

Meglepetés a keretben: velük megyünk neki Svájcnak! – NB1.hu

Meglepetés a keretben: velük megyünk neki Svájcnak!

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC