nb1.hu

Ezekre a posztokra igazolna a PMFC

Elhúzódott a tulajdonosi átalakítás.

Tavaly a 4. helyezésével az NB II-es bajnokság legváratlanabb meglepetését szolgáltatta a PMFC a Gyirmót feljutásával egyetemben. Ősszel viszont szerényebben szerepeltek eddig a pécsiek, hiszen a 10. helyen állnak (messze a dobogótól, 5 pontra a már kiesést jelentő 18. helyezéstől), de ennek megvoltak az okai.
 
Erről is nyilatkozott Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója a bama.hu-nak, az interjú legfontosabb pilléreiből szemezgettünk:
 
„Hogyan értékeli az NB II.-es csapat szereplését? 
Vegyes érzéseim vannak az első csapattal kapcsolatban. Ebben a félévben benne volt nagyon sok minden. Voltunk egészen mélyen, aztán produkáltunk a tavalyi sikeres évhez hasonló időszakot. Amióta a felnőtt csapat is az én irányításom alá tartozik, nem volt ekkora betegség- és sérüléshullám. Ha azt nézzük, hogy a tizedik helyről folytatjuk majd a bajnokságot, az még valahol elfogadható eredmény, de pontokban van hiányérzetem. Ebbe is sok minden belejátszik. Ha lenne az NB II.-ben VAR, akkor biztos vagyok benne, 9–10 ponttal többünk lenne, de a „ha” nem játszik az élet más területén sem. 
 
A nyári érkezőkkel elégedett? 
Az érkezők kapcsán is fele­másak az érzéseim. A nyáron kiváltunk a PSN Zrt.-ből egy tulajdonosi körbe, és ez a folyamat picit elhúzódott. Ennek az lett az eredménye, hogy a listánkról a kardinális posztokra nem tudtuk megszerezni azokat a játékosokat, akiket akartunk, mert mire komolyan tárgyalóasztalhoz ülhettünk volna, már más kluboknál kötöttek ki. Az volt a tervünk, hogy a távozók helyére legalább olyan tudású labdarúgók érkezzenek, ez sikerült, de majdhogynem egytől egyig rossz állapotban jöttek meg. A fizikális felkészítésük elhúzódott, illetve Hursán György esetében tudtuk, ősz közepére lesz megfelelő állapotban. Így is lett, de akkor sajnálatos módon újra megsérült. Nagyon jól kezdett Kövesdi Péter, de nagy terhet nem lehet még rá tenni, Bíró Bence pedig a hosszú kihagyását követően a bajnokság vége felé kezdte el rugdosni a gólokat. Reméljük, az ő fejlődése nem áll meg a tavasz folyamán. 
 
Kell erősíteni a télen? 
Szeretnénk tovább erősíteni a keretet, a téli átigazolási időszak viszont mindig kicsit nehezebb, szűkebb a piac. Mindenáron nem akarunk igazolni, de vannak a csapatnak olyan részei, amit meg szeretnénk erősíteni. A középső középpályánkon szeretnénk még fejleszteni, illetve a játékunk kardinális része a széle, abból is a támadó rész, oda is keresünk játékost, mert az idény utolsó meccseire ott elfogytunk.”
 

BAMA – Vegyes érzésekkel tekint vissza Kulcsár az őszre

A nyári érkezőkkel elégedett? – Az érkezők kapcsán is fele­másak az érzéseim. A nyáron kiváltunk a PSN Zrt.-ből egy tulajdonosi körbe, és ez a folyamat picit elhúzódott. Ennek az lett az eredménye, hogy a listánkról a kardinális posztokra nem tudtuk megszerezni azokat a játékosokat, akiket akartunk, mert mire komolyan tárgyalóasztalhoz ülhettünk volna, már más kluboknál kötöttek ki.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC