nb1.hu

ETO: változások a tulajdonosi szerkezetben

Felbukkant a holland vonal.

A Magyar Kupában a legjobb négy közé jutott (a Puskás Akadémiát és a Mol Fehérvár FC-t is kiejtve), ahol a későbbi győztes Ferencváros búcsúztatta, a bajnokságban jelenleg a 7. helyen áll az ETO 50 eddig megszerzett ponttal. A Győr a hétvégén Szegedre utazik, az utolsó fordulóban meg a Dorogot fogadja.
 
Az ETO-val kapcsolatban a Kisalföld jelentkezett érdekes sztorival. Történt ugyanis, hogy a megyei lap arról számolt be, mely szerint „Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa az év elején bejelentette, hogy ő lett az NB II-ben szereplő ETO FC Győr tulajdonosa. Az elmúlt napokban viszont Győrben felröppent a hír, hogy az együttes nem is a csallóközi üzletember, hanem egy holland alapítvány tulajdonában van. Utánajártunk, hogy mi igaz ebből, és pontosan milyen tulajdonjogi viszonyok állnak a klub hátterében.”
 
A történet így folytatódik: „Az Opten cégadatbázis szerint Mányi József, az ETO Futball Kft. előző tulajdonosának 100 százalékos tulajdonjogi részét a Circum Kft. vásárolta ki. Ezt egy egyszemélyes kft.-ként emlegetik, amit Jan van Daele, a DAC sportigazgatója birtokol. Médiaértesülés szerint van Daele márciusban eladta üzletrészét egy holland alapítványnak, a Stichting Administratiekantoor ETO-nak.
 
Ezt követően az interneten elindultak a találgatások, hogy valójában ki is az új tulajdonos, illetve miért volt szükség alapítványi tulajdonba adni az ETO-t.
 
A klub leszögezte, hogy az ETO FC Győr továbbra is a Világi család tulajdonában van. Közölték, a sajtóban megjelenő hírekkel ellentétben az ETO Futball Kft. 100 százalékos tulajdonosa, a Circum Kft. részvényeinek az Amszterdamban székelő ETO Foundation céghez való átkerülése nem eredményezett változást a tulajdonosi struktúrában, ugyanis az említett alapítvány egyedüli igazgatója Világi Réka.
 
Arra is választ kaptunk, miért volt szükség a fent említett lépésekre.
 
„A Circum Kft. részvényeinek az átvitele egy további lépés volt az ETO Futball Kft. végleges tulajdonosi struktúrájának az eléréséhez. Ez pedig lehetővé teszi, hogy könnyedén eleget tegyünk az UEFA feddhetetlenségi előírásának, amely elengedhetetlen az UEFA engedélyének megszerzéséhez“ – közölte reakciójában a klub.”
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC