nb1.hu

ETO: több játékos is távozik

Hivatalos bejelentés.

ÍME, AZ ETO FC BEJELENTÉSE:
 
"Szerződésük lejártával több játékos távozik
 
Több játékosnak is lejár a szerződése a szezon végén, akikkel a klub nem hosszabbítja meg a kontraktust, így a következő bajnokságot már másik csapatnál kezdik meg. Az ETO ezúttal is köszöni minden távozó játékosának az eddigi közös munkát, és további sikerest pályafutást kíván a labdarúgóknak!
 
Az idény végén több játékosunknak lejár a szerződése, amiket a klub nem újít meg, így ők rövidebb-hosszabb ETO-s pályafutás után a következő szezont már máshol folytatják. Búcsúzásképpen idézzük fel a győri mérföldköveket!
 
Bagi István
Békéscsabáról érkezett 2017 nyarán a frissen feljutott NB II-es csapatba, ahol azonnal alapember lett. Az azóta eltelt időszakban 143 tétmérkőzésen viselte az ETO mezét, melyen 13 gólt szerzett. A középpályásként és védőként is szerephez jutó játékos több alkalommal is viselte a csapatkapitányi karszalagot. A második csapatban 6 alkalommal lépett pályára, ahol egy gólig jutott.
 
Berki István
A 2020-ban, Kazincbarcikáról érkező játékos első szezonjában alapembernek számított, ekkor 32 mérkőzésen lépett pályára, többnyire kezdőként, és négyszer volt eredményes, emellett több találatot is előkészített. Az idei esztendőben azonban jobbára csereként kapott lehetőséget, 28 meccsen 3 gólt szerzett, többek között a Nyíregyháza ellen volt eredményes a hosszabbításban, ami akkor három pontot jelentett. A második csapatban az elmúlt két esztendőben nyolcszor játszott, itt 11 alkalommal talált a kapuba.
 
Múcska Viktor
A saját nevelésű játékos, aki a Fehér Miklós Gimnáziumban érettségizett, 2018-ban mutatkozott be az ETO felnőtt csapatában a Kisvárda ellen az NB II-ben. Az azóta eltelt időszakban 39 tétmérkőzésen viselte az első csapat mezét, ezeken két találatig jutott. A tavaly megyei első osztályú bajnok ETO Akadémia alapembere volt, idén az NB III-ban pedig már csapatkapitányként képviselte a csapatot. A második csapatban 56 találkozón tizenegyszer volt eredményes, emellett több gólpasszt is kiosztott, és remekül irányította a csapatot a középpályáról.
 
Pálfi Donát
Az ETO-ban nevelkedő, és szintén a Fehér Miklós Gimnáziumban végzett kapus 2021 nyarán érkezett vissza a városi rivális Gyirmót gárdájától. Az NB III-as csapathoz érkező hálóőr 19 alkalommal védte az ETO Akadémia kapuját a mögöttünk hagyott szezonban.
 
Barna Szabolcs
A nagy reményekkel érkező védő 2021 nyarán írt alá az ETO-hoz, akkor az MTK mezét cserélte zöld-fehérre. Jól is sikerült számára a felkészülés, ám a 26 esztendős játékos a 3. fordulóban, a Szentlőrinc elleni bajnoki mérkőzésen egy szerencsétlen mozdulat következtében súlyos térdsérülést szenvedett, ami miatt befejeződött számára a bajnokság, így csapatunkban mindössze három alkalommal lépett pályára.
 
Csonka Bálint
Az ETO-ban nevelkedő játékos tavaly nyáron érkezett vissza a Ménfőcsanak csapatától, ám mivel egy felkészülési mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett, pályára nem tudott lépni tétmeccsen.
 
Vernes Richárd
A szezon kezdése után, az utolsó pillanatokban érkezett kölcsönbe az élvonalba frissel feljutott Vasastól. Összesen 22 alkalommal lépett pályára csapatunkban, ezeken a találkozókon négy gólig jutott. Többek között ő szerezte a MOL Magyar Kupában a Puskás Akadémia ellen a továbbjutást érő találatot.
 
Lipták Zoltán
A Dorog elleni mérkőzésen elköszönt a csapattól Lipták Zoltán, az ETO legutóbbi bajnokcsapatának védője. Először 2012-ben Újpestről érkezett, és hamar alapember lett a szezon végén bajnokságot nyerő csapatban. A következő esztendőben ezüstérmet szerzett, majd 2015-ben elköszönt a győri csapattól, és Miskolcra igazolt a DVTK-ba. A 2020/2021-es szezonra tért vissza a másodosztályban szereplő ETO-ba, ahol az első szezonban pályafutása legeredményesebb szezonját zárta, ugyanis nyolc gólt szerzett a bajnokságban. A mögöttünk hagyott idényben sajnos sérülés is hátráltatta, ám többek között a Magyar Kupa elődöntőjében csapatkapitányként képviselte az ETO-t a Ferencváros ellen. Lipták a szezon végén szögre akasztja a stoplist, és a jövőben edzőként tevékenykedik tovább szeretett klubja kötelékében."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC