nb1.hu

ETO: 8 távozó, 2 csapatnál dőlt el vezetőedző sorsa

Az egyik csapatnál már minden hivatalos.

 
ETO FC
A Dorogi FC ellen góllal búcsúzó 18-szoros válogatott labdarúgó, Lipták Zoltán mellett hét játékos távozását jelentette be a Merkantil Bank Liga NB II 2021–2022-es kiírásában hetedik helyen végző ETO FC Győr.
 
A 38 esztendős Lipták ezzel befejezte aktív pályafutását, a jövőben edzőként tevékenykedik a Rába-partiaknál. Rajta kívül szerződése lejártával Bagi István, Berki István, Múcska Viktor, Pálfi Donát, Barna Szabolcs és Csonka Bálint sem hosszabbított szerződést, míg a Vasastól a idény előtt kölcsönvett, korábban a Budapest Honvéddal NB I-es bajnoki címet nyerő Vernes Richárdnak lejárt a kölcsönszerződése az ETO-val.
 
TISZAKÉCSKE
Tiszakécskén tavaly szeptember közepén vette át az akkor sereghajtó újonc irányítását Visinka Ede, aki a 2020–21-es kiírásban még a Csákvárt irányította. Az első hetek ismerkedését követően egészen a 13. fordulóig abszolút kilátástalannak tűnt a Bács-Kiskun megyei alakulat helyzete, hiszen mindössze 2 (!) ponttal állt az utolsó helyen – jelentette az nso.hu.
 
Visinka Ede számára viszont a bennmaradás kiharcolása egyéves szerződéshosszabbítást ért, így a következő idényben is ő irányítja a tiszakécskei gárdát.
 
CSÁKVÁR
Tiszakécske mellett Csákváron is úgy döntöttek a klubvezetők a hétvégi bajnoki zárást követően, hogy Tóth Balázzsal képzelik el a következő idényt. A csapatot a 29. forduló után a 19. helyen átvevő, az NB II-ben újonc edző számára nem volt idő az ismerkedésre, azonnal hozni kellett az eredményeket. Kilenc meccsen négy győzelmet és három döntetlent ért el csapatával (tehát csak kétszer kapott ki), s bár csak az utolsó játéknapon, az Ajka 1–0-s legyőzésével biztosította a másodosztályú tagságot, végül a 12. helyen ért célba. Tóth Balázs egy plusz egyéves szerződést írt alá a csákváriakkal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC