nb1.hu

Estimese: augusztusról elhalasztott meccset pótolnak

Ellentétes formában lévő csapatok találkoznak.

 

Szerdán a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolnak az NB II-ben, a Csákvár a Szolnokot fogadja.

 

Íme, a csákváriak beharangozója a találkozóról:

 

"Eredetileg a hatodik fordulóban, augusztus 29-én fogatuk volna a Szolnoki MÁV együttesét bajnoki mérkőzésen, ám pályánk felújítása oly mértékben csúszott, hogy kénytelenek voltunk elhalasztani a találkozót. A Tisza-parti klub rendkívül sportszerűen állt kérésünkhöz, s hozzájárult, hogy október 20-án, szerdán rendezzük meg az összecsapást.

 

A Szolnok kimondottan jól kezdte a szezont, első öt mérkőzésén 11 pontot szerzett és az élmezőnyben tanyázott. Azóta viszont csak egy meccset tudott megnyerni – a Budafokot győzte le 1-0-ra -, s négyszer is pont nélkül maradt. Utolsó két bajnokiján, a Pécs, illetve a Győri ETO ellen  ráadásul nem csak, hogy vereséget szenvedett, de még gólt sem szerzett. Vasárnap ráadásul több, mint egy órát emberhátrányban volt kénytelen játszani, miután a játékvezető kiállította Kovács Olivért. Sőt, a második félidő közepén vezetőedzőjét, Csábi Józsefet is elküldte a kispadról Rúsz Márton, így az egykori válogatott játékos holnap nem ülhet a kispadon. Az együttes legeredményesebb játékosa a 6 gólt szerzett Sipos Zoltán. A neve nem véletlenül cseng ismerősen szurkolóink körében, a 20 éves középpályás a 2019-20-as idényben az Aqvital FC-t erősítette. Rajta kívül nagyon oda kell figyelnünk a Fradi-nevelésű szélsőre, Lakatos Istvánra, aki mozgékonyságával okozhat fejfájást védőinknek.

 

Ami csapatunkat illeti, Mónos Tamás vezetőedző nem számíthat szerdai bajnokin Tányéros Ádámra, aki vasárnap begyűjtötte ötödik sárga lapját.

 

– Eddig is benne volt meccseinkben a győzelem, de valamiért túl hullámzó volt a játékunk – elevenítette fel a Szeged elleni 3-1-es sikerünket Mónos Tamás. – Természetesen most nagyon örülünk, hogy végre sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat és meggyőző teljesítménnyel nyertünk, de igyekszünk helyén kezelni a győzelmet. Nagyon szeretnénk nyerni a Szolnok ellen is, hiszen az újabb három pont birtokában kicsit fellélegezhetnénk az őszi hajrá előtt. Vasárnap többen is átlagon felüli produkcióval rukkoltak ki, remélem sikerül átmenteni formájukat.

 

A Szeged elleni találkozón valóban láthattunk kimagasló teljesítményeket. Értelemszerűen Takács Tamás neve kívánkozik az első helyre, aki mesterhármast ért el, de góljaihoz természetesen kellett a társak segítsége is. Auerbach Martinnak ugyan kevesebb védeni valója volt ezúttal, ám döntő szituációban kétszer is óriási bravúrt mutatott be. Dulló Martin (és a kisárgult Tányéros Ádám) levette a pályáról a Tisza-partiak leggólerősebb támadóját Jammeh Harunát, Posztobányi Patrik kilencven percen keresztül fel-, alá robotolt, míg Kártik Bálint igazi karmesternek bizonyult.

 

A Tersztyánszky Ödön Sportközpontban szerdán 18 órakor kezdődő találkozót Barna Gábor vezeti, segítői Kiss Balázs és Vörös Dániel lesznek."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC