nb1.hu

Edzőváltás az ETO-nál, változott a Békéscsaba-Kazincbarcika helyszíne

Szerződéshosszabbítás is volt Győrben, mint ahogy Szentlőrincen is.

 

AZ ETO JELENTÉSEI:

 

"2022. július 15-i hatállyal, közös megegyezéssel szerződést bontott az ETO és NB II-es csapatunk korábbi vezetőedzője, Klausz László, így a tréner távozik a klubunk kötelékéből. Köszönjük az elmúlt egy évben végzett munkáját és további pályafutásához sok sikert kívánunk!

 

Klausz Lászlót 2021. június 2-án nevezték ki az ETO vezetőedzőjévé, Dobos Barnát váltotta a kispadon. Az NB II-ben 7. helyet ért el a csapattal, a Magyar Kupában pedig a legjobb 4 közé jutottak, ahol a Puskás Akadémiát és MOL Fehérvárt is legyőzték. 

 

Klausz Lászlónak és Klausz Milánnak további sok sikert kívánunk a labdarúgásban!

 

Szerződése lejártával szintén távozik az ETO-tól Popovits Pál, aki asszisztens edzőként segítette a csapatot a 2021/2022-es szezonban."

 

"Plusz egy évvel, 2024-ig meghosszabbította a klub Toma György szerződését. A 27 esztendős középpályás így továbbra is az ETO kötelékében marad, ahol szeretne nagy sikereket elérni.

 

A tavaly nyáron 2 évre szerződtetett Toma György a 2021/2022-es szezonban alapembernek számított a csapatban, most pedig újabb egy évvel meghosszabbította szerződését. A harcias középpályás nagy mezőnymunkája mellett az előző bajnokság során több gólból is kivette a részét, a következő szezonban is hasznos tagja szeretne lenni a megerősödött csapatnak.

 

– Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült hosszabbítani a klubbal. Jól érzem magam a városban és a csapatban, kiváló a hangulat az öltözőben, bízunk benne, hogy komoly sikereket érhetünk el a jövőben, amiből jó játékkal akarom kivenni a részem. Több fiatal játékos érkezett hozzánk, az ő beilleszkedésüket is szeretném segíti, mert céljaink eléréséhez mindenkire szükségünk lesz – mondta Toma György."

 

A SZENTLŐRINC JELENTÉSE:

 

"Újabb fontos labdarúgónkkal sikerült megállapodásra jutni a folytatást illetően: 23 éves támadónk, Szabó Máté a 2022/2023-as szezonban is a Szentlőrinc csapatát fogja erősíteni. A hátunk mögött hagyott évadról és a jövő évi célokról kérdeztük játékosunkat.

  

Minek volt köszönhető, hogy ilyen gyorsan megszületett a megállapodás a vezetőséggel?

– Az előző idényben úgy jöttem ide, hogy bármi áron is, de rendszeresen játszani szeretnék. Szerencsére rengeteg játékpercet tudtam „a lábaimba tenni”. Ez volt az oka annak, hogy a folytatás mellett döntöttem, valamint külön köszönet a vezetőknek, hogy a jövőt velem képzelik el és nagyon gyorsan sikerült megállapodásra jutnunk. Itt Szentlőrincen tényleg érezni lehet a bizalmat, ehhez az is társul, hogy sokat elvárnak tőlem, de ez számomra nem teher, hanem plusz motiváció.

 

Hogyan értékelnéd az elmúlt az szezont, mint egyénileg, mint pedig csapat szinten?

– Ahogyan már korábban is említettem, a játékpercekkel elégedett voltam, azonban a statisztikáimmal már jóval kevésbé. Többet várnak tőlem a szurkolók, a vezetők, a csapat és én magam is, gondolok itt a gólokra, gólpasszokra. Ki szeretném hozni magamból a maximumot a 2022/2023-as szezonban! Csapat szinten nagyon jól kezdtük a tavaszt, viszont a hajrához közeledve valami megtört és saját maguknak tettük nehézzé a bajnokság végét. A hullámvölgy ellenére a csapattal megmutattuk a bennünk rejlő erőt is kiharcoltuk a bentmaradást.

 

Milyen célkitűzések fogalmazódtak meg magadban a jövő évi évaddal kapcsolatban?

– Bízom benne, hogy sikerülni fog elérnünk a felsőházat a tabellán, ami persze rengeteg munkát követel. Képesnek tartom erre a keretünket, jó játékosokkal erősítettünk. Az egyéni célom egyértelmű: jóval több góllal és gólpasszal szeretném segíteni a Szentlőrincet a közös célok elérésének érdekében. Egy valami nem változott a régi focihoz képest: a támadót mindig a statisztikái minősítik.

 

Sok sikert kívánunk az új szezonra, Máté!"

 

A BÉKÉSCSABA JELENTÉSE:

 

"Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a Merkantil Bank NB II Liga 2022/2023-as menetrendjének 2. fordulójában változás történt.

 

Az eredetileg 2022. augusztus 7-én (vasárnap) 19:00 órára kiírt Békéscsaba 1912 Előre – Kolorcity Kazincbarcika SC mérkőzés, pályaválasztói jogcsere miatt Kazincbarcikán kerül megrendezésre 17:30 órás kezdési időponttal.

 

A változás oka, hogy a Kórház utcai Stadionban jelenleg is zajló termálvizes rendszer kiépítésének befejezése – rajtunk kívülálló okok miatt – csúszik, így az eredetileg kiírt időpontban még nem tudtuk volna megrendezni a mérkőzést. A pályaválasztás felcserélése miatt a tavaszi idényben (20-21-22. forduló) természetesen egymás után három alkalommal hazai pályán lépünk majd pályára. A tervek szerint az augusztus 17-én (szerda) 19:00 órára kiírt Békéscsaba 1912 Előre – MTK Budapest 4. forduló bajnoki mérkőzést már a Kórház utcai Stadionban tudjuk lebonyolítani.

 

Az okokból következik az is, hogy az NB III. Keleti csoport július 31-én (vasárnap) 13:00 órára kiírt 1. fordulójának Békéscsaba 1912 Előre II. – BVSC-Zugló, valamint az augusztus 14-én (vasárnap) 11:00 órára kiírt 3. fordulójának Békéscsaba 1912 Előre II. – Eger SE mérkőzései a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia centerpályáján (4-es Honvéd utca) kerülnek megrendezésre.

 

Bízunk benne, hogy az építési munkálatokkal kapcsolatban már nem kell további időbeli változásokra számítanunk, ezáltal a menetrend visszaállhat a rendes kerékvágásba, tehát minden további, hazai NB-s mérkőzést már a Stadionban tudunk majd lebonyolítani!

 

Megértésüket és türelmüket köszönjük!"

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC