nb1.hu

Budafoki szabálysértés és pontlevonás: reagált a Kozármisleny

Hivatalos bejelentés.

 

A KOZÁRMISLENY KÖZLEMÉNYE:

 

"Felnőtt NB II-es csapatunk a bajnokság 11. fordulójában, október 9-én Budafokon lépett pályára, ahol vereséget szenvedett. A mérkőzést követő napon külső jelzésre felfigyeltünk rá, hogy ellenfelünk egyik játékosa, Szűcs Zsolt jogosulatlanul lépett pályára a mérkőzésen.

 

Óvásunkat ezt követően benyújtottuk a Versenybizottság felé. Szűcs Zsolt ugyanis előző nap, a budafokiak második számú csapatában egyből piros lapot kapott, így az ő fegyelmi ügyének tárgyalásáig nem szerepelhetett volna a piros-feketék mérkőzéskeretében. (később egyébként október 16-ig eltiltották a labdarúgástól)

 

A Versenyszabályzat ebben az ügyben egyértelműen fogalmaz: „Nem rendelkezik játékjogosultsággal, ezért a mérkőzésen nem léphet pályára, (illetve ha pályára lép az jogosulatlan játéknak minősül) az a labdarúgó, akinek a játékjogosultsága fel van függesztve.”

 

A Fegyelmi szabályzat szerint: „A mérkőzésen kiállított labdarúgó játékjogosultságát, kispadtól elküldött sportszakember tevékenységét a kiállítás, illetve a kispadtól elküldés a fegyelmi határozat meghozataláig automatikusan felfüggeszti. A felfüggesztés időtartama alatt a mérkőzéstől eltiltott labdarúgóra és a sportszakemberi tevékenységtől eltiltott sportszakemberre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.”

 

A mérkőzés végeredménye kapcsán óvással éltünk a játékos jogosulatlan pályára lépése miatt.

 

Az érvényben lévő szabályozások szerint egyébként, ha nem klubunk nyújt be óvást, hanem a szövetség maga veszi észre a hibát, a 3 pont elvétele mellett a budafokiakat 1 büntetőponttal is sújthatták volna. Az ügy kapcsán felmerült a Fair Play elvek támogatása, ami a mi olvasatunkban azt jelenti, hogy ebben az esetben is ugyanaz a döntés születik, mint a többi hasonló esetben is született az elmúlt években.

 

A teljesség kedvéért meg kívánjuk említeni, hogy labdarúgó csapatunkat, stábunkat és vezetőségünket példás és sportszerű vendéglátás fogadta Budafokon, akiknek a bajnokság további mérkőzéseihez sok sikert kívánunk!"

 

ELŐZMÉNYEK:

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC