nb1.hu

Brazil támadót igazolhat a DVTK, paraguayi játékost szerződtetett az ETO

Próbajátékos érkezett a Csákvárhoz.

Az NB II-es csapatok készülnek a bajnokság folytatására, emellett a klubvezetők igyekeznek megerősíteni a kereteket. A DVTK Caio Da Cruz személyében brazil futballistával erősíthet, a paraguayi Nicolás Morínigó pedig Győrben folytatja a karrierjét. A Csákvárnál nagy mozgás nem várható, bár egy próbajátékos bizonyíthat a szakmai stábnak. Cikkünkben összeszedtük a klubok közleményeit.
 
A listevezető DVTK híre:
 
"Egy fiatal brazil támadó csatlakozott a Spanyolországban edzőtáborozó DVTK keretéhez. A 20 éves Caio Da Cruz 28 mérkőzést játszott a horvát élvonalban. Miközben ő jelenlegi klubja engedélyével Kuznyecov Szergej edzését látogatja, a DVTK előrehaladott tárgyalásokat folytat a csatár játékjogának megszerzéséről a horvát első osztályban szereplő Goricával.
 
Leigazolása esetén korára tekintettel külföldiként is pályára léphet a Merkantil Bank Ligában."
 
A Diósgyőr a Soroksár otthonában vizitál majd az NB II-ben január 29-én.
 
A 10. helyen telelő ETO FC Győr bejelentése:
 
"Fiatal csatárral erősödik csapatunk, a paraguayi Nicolás Morínigó – aki magyar gyökerekkel rendelkezik – érkezik a támadószekcióba. A 22 esztendős játékos, aki korábban még nem futballozott külföldön, paraguayi kupagyőzteséként érkezik Győrbe. A közel két méter magas csatár korábban az Olimpia Asunción csapatában nevelkedett, most a Sportivo Ameliano mezét cseréli zöld-fehérre, amiben reményei szerint gólokkal tudja segíteni az együttest a minél jobb eredmény elérésében.
 
– Nagyon örültem a győri lehetőségnek, már az első pillanatban megtetszett a város. A csapat körül minden lehetőség adva van a profi munkához, és ahhoz, hogy kihozzam magamból a maximumot. Motiváltan vágok bele a munkába, sok góllal szeretném segíteni a csapatot, reményeim szerint gyorsan fog menni a beilleszkedés és az átállás – mondta Nicolás Morínigo."
 
Az ETO-nak az első bajnokija idén január 30-án lesz, ekkor Szegeden vendégeskedik.
 
A nyolcadik pozícióban tanyázó Csákvár közleménye:
 
"Csapatunk az elmúlt napokban még Csákváron, füves pályán edzett, ám mától már a felcsúti műfüves játéktéren zajlik a gyakorlás.
 
A helyzet változatlan, a teljes őszi keret a rendelkezésünkre áll – tájékoztatta honlapunkat Tóth Balázs vezetőedző. – Ezek a napok az erőgyűjtésről szólnak. Szerencsére csupán Hornyák Marcell, illetve Baranyai Ádám végez könnyített munkát. Szerdán egy egymás közti játékot iktatunk be a programba. Csütörtökön ismét dupla edzés lesz, szombaton pedig az NB III-as Eger vendégei leszünk felkészülési meccsen.
 
Ahogy terveztük, túl nagy mozgás nem lesz a keretben, jelenleg egy új fiú gyakorol a csapattal, sorsáról a hétvégén dönt a szakmai stáb."
 
A csákváriak Siófokon indítják az évet a bajnokságban, a találkozó január 29-én lesz. 
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC