nb1.hu

Ajka: Kanta József hatalmas tapsot kapott – videó

Elöl és hátul is remekeltek a győztes edző szerint.

 
A Merkantil Bank Liga 25. fordulójának legnagyobb meglepetését az FC Ajka szolgáltatta, amely az éllovas, a tavasszal eddig veretlen MTK-t győzte le hazai környezetben 2-0-ra.
 
Kis Károly alakulata jól kezdte a meccset, míg a kupameccsektől is fásult fővárosi gárda enerváltabb volt a megszokottnál.
 
A 15. percben Zamostny került közel az ajkai vezetés megszerzéséhez, de próbálkozásába az utolsó pillanatban beleértek a vendég védők.
 
A tabellán elfoglalt pozíciók ellenére a Veszprém megyeiek nem játszottak alárendelt szerepet az első játékrészben, de az MTK így is vezetéssel vonulhatott volna a szünetre, de vagy az ajkai Horváth védett bravúrral, vagy Schön tévesztett célt a vendégeknél.
 
A második játékrészre már feljebb kapcsolt a kék-fehér gárda, a félidő egy Lencse kapufával indult, és a fővárosiak jóval nagyobb nyomást helyeztek az Ajkára, mint a szünet előtt.
 
A vendégeknél a 67. percben csereként pályára lépett az MTK rutinos középpályása, Kanta József, az ajkai származású futballista óriási tapsot kapott a hazai közönségtől.
 
Az ajkai publikum még nagyobb üdvrivalgásban tört ki a 74. percben, amikor is váratlanul előnybe került a zöld-fehér csapat. Nagy Krisztián csapott le egy rövid hazaadásra, becsúszva szerelte Somodi kapust, majd az üres kapuba lőtt (1-0).
 
Rögvest megélénkült a meccs, egy MTK-próbálkozás volt közel Horváth kapujához, de a másik oldalon is akadt helyzet. A 87. percben Nagy Krisztián döntötte el a találkozót, a támadó lefutotta védőit, majd a jobb alsóba lőtt (2-0).
 
 

 
Kis Károly:
 
"Bravúrra készültünk, és sikerrel jártunk, minden játékos dicséretet érdemel. AZ MTK remek csapat, de hittünk benne, hogy győzhetünk. A kiegyensúlyozott első félidő után a szünet után beszorultunk, azonban hátul és elöl egyaránt remekül helytálltunk."
 
FC Ajka-MTK 2-0 (0-0)
 
Ajka, 1100 néző. V.: Görög.
FC Ajka: Horváth D. – Kovács, Heffler, Tar, Présinger – Lakatos (Stoiacovici, 46.), Kenderes, Tóth, Csizmadia (Lengyel, 66.) – Zamostny (Horváth P., 92.), Nagy K. Edző: Kis Károly.
 
MTK Budapest: Somodi – Fülöp, Pintér, Baki, Nagy Zs. (Gera, 68.) – Palincsár (Kanta, 67.), Cseke (Bíró, 78.), Mezei – Prosser, Lencse, Schön. Edző: Michael Boris.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC