nb1.hu

A Viditől is igazolt a Siófok, gólerős csatár érkezett a Mosonmagyaróvárhoz

Szerződéshosszabbítás a Győrnél és a Szentlőrincnél.

A SIÓFOK BEJELENTÉSEI:
 
"Girsik Áron személyében egy remek képességekkel bíró játékost igazoltunk a Dorogi FC-től a középpályára, elsősorban a széleken bizonyíthatja majd ezt a bajnokság során. Három évet töltött a piros-feketéknél, ezalatt 15 gólt szerzett.
 
Áron a Gheorghe Hagi Futball Akadémián nevelkedett, többek között erről is beszélgettünk vele:
 
„Négy és fél évet töltöttem a Hagi Akadémián, ami Romániában a legjobb akadémia. Rengeteget fejlődtem ott az évek alatt, és sok barátra tettem szert, akikkel még most is tartom a kapcsolatot. Az összes korosztályos bajnokságot megnyertük, és többször voltunk kupagyőztesek is. Az akadémiai éveim alatt voltam párszor válogatott is, ezért pozitívan emlékszem vissza erre az időszakra! – nyilatkozta Áron honlapunknak.
 
Hogy érzed magad a BFC Siófoknál?
 
„Nagyon jól érzem magam, úgy gondolom, hogy egy profi mentalitású klubhoz igazoltam. A csapattársak gyorsan befogadtak, és az öltözőben is jó a hangulat. A körülmények is adottak a jó szereplés eléréséhez. Mindenképpen szeretnék minél több meccsen a kezdőben pályára lépni, és a góljaimmal, gólpasszaimmal segíteni a csapatot a minél jobb eredmény elérésében!”
 
Mit vársz az NB II-es szezontól, mennyire lesz erős a mezőny?
 
„Három éve játszom az NB II-ben, de azt elmondhatom, hogy a nevek alapján az idei szezon lesz a legerősebb. Sok csapat szeretne majd feljutni, de a bajnokság létszámcsökkentése miatt a kiesőzónában is nagy lesz a küzdelem. Öt hete vagyok a csapatnál, és az eddig itt tapasztaltak alapján úgy érzem, hogy mindenképpen az első 10-ben van a helyünk. Igaz, talán a legfiatalabb kerettel rendelkezünk a bajnokságban, de kemény munkával és megfelelő taktikával ez abszolút elérhető, és el is fogjuk érni!”
 
Egy-kék érdekesség még Áronról:
 
Kedvenc film: Az alapító (The Founder)
 
Kedvenc zene: Eminem – The Real Slim Shady
 
Kedvenc étel: csirke – rizs
 
Kedvenc csapat: Barcelona
 
Kedvenc játékos vagy példakép: Memphis Depay és Dzsudzsák Balázs."
 
"A nyár folyamán Jagodics Bence és Deutsch Bence is távozott a védelmünkből. Az ő pótlásukra érkezett a már korábban bemutatott paksi válogatott Debreceni Ákos, és szintén jó megoldásnak ígérkezik Vágó Gábor is, aki a MOL Fehérvár FC-től igazolt a BFC Siófokhoz!
 
„Úgy gondolom nem volt nehéz beilleszkedni, mert a társaság nagyon befogadó, emellett az is segített, hogy több játékossal már játszottam együtt. Jól érzem magam, Siófok egy kellemes város. A tavalyi évem nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, mert egy sérülés miatt majdnem az egész szezont ki kellett hagynom, de az már a múlt. Most egészséges vagyok, és 110%-osan várom a bajnoki rajtot a bizonyítási vágy miatt! A célom az, hogy minél hamarabb olyan formában legyek, amivel hosszú távon segíteni tudom a csapatot, és minél több játékpercet gyűjtsek.” – nyilatkozta a 2001-es születésű védő a honlapunknak.
 
Milyen lesz véleményed szerint a Merkantil Bank NB II 2022/2023-as szezonja?
 
„Az NB II kiszámíthatatlan így előre, de évről évre egyre erősebb a mezőny. Nagy csata várható a feljutásért, amiben szerintem lehet majd meglepetés is. A tavalyi siófoki helyezés szerintem extra volt, de bennünk van ebben az évben, hogy még jobbat kihozzunk ebből! Ehhez az kell, hogy július 31-től május 21-ig mindenki egy célért küzdjön! Úgy gondolom ez sikerülni is fog!”
 
Egy-kék érdekesség még Gáborról, aki a felkészülési mérkőzések során fegyelmezett, jó teljesítményt nyújtott:
 
Kedvenc film: Wall Street farkasa
 
Kedvenc zene: Bazanji – Movin’
 
Kedvenc étel: lazac rizzsel
 
Kedvenc csapat: Real Madrid
 
Kedvenc játékos vagy példakép: Sergio Ramos és Juhász Roland"
 
Korábban az NB1.HU-n jeleztük, hogy Dénes Csanád Vilmos is a Siófokhoz igazolt: 
 

A MOSONMAGYARÓVÁR KÖZLEMÉNYE:
 
"A Zsámbék korábbi gólzsákja, az előző szezont a Szombathelyi Haladásban töltő Monori Norbert a Credobus Mosonmagyaróvár játékosa lett. A 23 éves támadó a 2020-2021-es szezonban minden sorozatot figyelembe véve 38 mérkőzésen 70 gólt szerzett a Zsámbék színeiben, nem csoda, hogy a megyei I. osztály után rögtön az NB II-ben találta magát. Monori a Haladásban is megállta a helyét. Németh Szabolcs ugyan főként csereként számított a támadó szolgálataira, de 25 meccsen így is összejött 3 gól (a Békéscsaba, a Dorog és az Ajka ellen). Ez azért is nagy szó, mert Monori csak kétszer volt kezdő (23 alkalommal csereként jutott szóhoz), összesen 670 percet töltött a pályán, így pedig egészen jó teljesítmények mondható a 3 rúgott gól.
 
Friss hír még a csapat háza tájáról, hogy a szombati MTK II elleni edzőmérkőzés zártkapus lesz. A mosonmagyaróvári szurkolók legközelebb augusztus 8-án, az Ajka elleni bajnokin láthatják a csapatot hazai pályán."
 
A CSÁKVÁR BESZÁMOLÓJA:
 
" Arról igazán csak a klubvezetők tudnának mesélni, hogy nem elég, ha megegyeznek egy játékossal a közös munkáról, a papírmunka lezárultáig még történhet változás.
 
– Szóban ugyan szinte már mindenkivel megegyeztünk, a szerződések aláírására több játékos esetében is csak a napokban kerül sor – tájékoztatta honlapunkat Nagy Sándor elnök. – Véglegessé vált, hogy Auerbach Martin, Körmendi Kevin, Gazdag Vajk és Janyickij Kirillo a Puskás Akadémia játékosaként kölcsönben csapatunkat erősíti a július 31-én kezdődő szezonban. László Noel is elfogadta szerződési ajánlatunkat, így marad az Aqvital FC játékosa. Reményeink szerint a többi szerződésre is pont kerül a héten."
 
A GYŐR HÍRE:
 
"A tavaly nyáron 2 évre szerződtetett Toma György a 2021/2022-es szezonban alapembernek számított a csapatban, most pedig újabb egy évvel meghosszabbította szerződését. A harcias középpályás nagy mezőnymunkája mellett az előző bajnokság során több gólból is kivette a részét, a következő szezonban is hasznos tagja szeretne lenni a megerősödött csapatnak.
 
– Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült hosszabbítani a klubbal. Jól érzem magam a városban és a csapatban, kiváló a hangulat az öltözőben, bízunk benne, hogy komoly sikereket érhetünk el a jövőben, amiből jó játékkal akarom kivenni a részem. Több fiatal játékos érkezett hozzánk, az ő beilleszkedésüket is szeretném segíti, mert céljaink eléréséhez mindenkire szükségünk lesz – mondta Toma György."
 
A SZEGED KÖZLEMÉNYE:
 
" Sportpályafutása elismeréséül díszpolgári címet kapott Sándorfalván Takács János. Kapusunk Szegeden szültetett, de családjával Sándorfalván élt évekig, szülei ma is ott laknak, ezer szállal kötődik a településhez.
 
-Büszke vagyok, és megtisztelő, hogy díszpolgári címet kaptam. Sándorfalva az otthonom, nagyon sokat jelent az életemben és egészen biztos vagyok benne, hogy ez is szükséges volt a sikereimhez, a jövőben is szeretném öregbíteni a település hírnevét-mondta Janó a díj átvétele után."
 
A SZENTLŐRINC BESZÁMOLÓJA:
 
"Újabb fontos labdarúgónkkal sikerült megállapodásra jutni a folytatást illetően: 23 éves támadónk, Szabó Máté a 2022/2023-as szezonban is a Szentlőrinc csapatát fogja erősíteni. A hátunk mögött hagyott évadról és a jövő évi célokról kérdeztük játékosunkat.
 
Minek volt köszönhető, hogy ilyen gyorsan megszületett a megállapodás a vezetőséggel?
 
– Az előző idényben úgy jöttem ide, hogy bármi áron is, de rendszeresen játszani szeretnék. Szerencsére rengeteg játékpercet tudtam „a lábaimba tenni”. Ez volt az oka annak, hogy a folytatás mellett döntöttem, valamint külön köszönet a vezetőknek, hogy a jövőt velem képzelik el és nagyon gyorsan sikerült megállapodásra jutnunk. Itt Szentlőrincen tényleg érezni lehet a bizalmat, ehhez az is társul, hogy sokat elvárnak tőlem, de ez számomra nem teher, hanem plusz motiváció.
 
Hogyan értékelnéd az elmúlt az szezont, mint egyénileg, mint pedig csapat szinten?
 
– Ahogyan már korábban is említettem, a játékpercekkel elégedett voltam, azonban a statisztikáimmal már jóval kevésbé. Többet várnak tőlem a szurkolók, a vezetők, a csapat és én magam is, gondolok itt a gólokra, gólpasszokra. Ki szeretném hozni magamból a maximumot a 2022/2023-as szezonban! Csapat szinten nagyon jól kezdtük a tavaszt, viszont a hajrához közeledve valami megtört és saját maguknak tettük nehézzé a bajnokság végét. A hullámvölgy ellenére a csapattal megmutattuk a bennünk rejlő erőt is kiharcoltuk a bentmaradást.
 
Milyen célkitűzések fogalmazódtak meg magadban a jövő évi évaddal kapcsolatban?
 
– Bízom benne, hogy sikerülni fog elérnünk a felsőházat a tabellán, ami persze rengeteg munkát követel. Képesnek tartom erre a keretünket, jó játékosokkal erősítettünk. Az egyéni célom egyértelmű: jóval több góllal és gólpasszal szeretném segíteni a Szentlőrincet a közös célok elérésének érdekében. Egy valami nem változott a régi focihoz képest: a támadót mindig a statisztikái minősítik."
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC