nb1.hu

A Szpari, a Siófok és a Szentlőrinc is igazolt – ÖSSZEFOGLALÓ

Utóbbi ráadásul Topolyáról. Változás a siófoki stábban is.

 

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, Hamed Yasin valóban a Szpariban folytatja karrierjét. ÍME, A NYÍREGYHÁZA BEJELENTÉSE:

 

"Az elmúlt néhány felkészülési mérkőzésen már a csapattal tréningezett, most pedig szerződést is kapott a Nyíregyháza Spartacustól Hamed Yasin. A 20 éves, a jobb oldalon és centerként is bevethető labdarúgó korábban futballozott Kolozsváron, a Sepsiszentgyörgyben és Csíkszeredán, a román első osztály mellett a szudáni válogatottban is bemutatkozhatott. A szélső Erdélyben született, édesanyja magyar, így rendelkezik magyar papírokkal."

 

A SIÓFOK KÖZLEMÉNYEI:

 

"Csapatunkkal kapcsolatos jó hír, hogy Siófokon folytatja pályafutását Deutsch Bence!

Az 1992-es születésű védő az NB I-be feljutott MTK Budapest együttesétől érkezik a BFC Siófokhoz. A Merkantil Bank NB II előző szezonjában 10 alkalommal volt kezdő, egyszer csereként lépett pályára, és egy gólt jegyez a neve mellett, azt épp ellenünk szerezte a Hidegkúti Stadionban 3:0-ra elvesztett mérkőzésen. Bence MTK nevelés, de játszott az SZTK-Erimában, Pécsett és Zalaegerszegen is.

„Azért is volt könnyű döntés a Siófokot választani, mert sok mindenkit ismerek a keretből, és a csapat mindig szimpatikus focit játszott. Tudtam, hogy jó közösség van, és fiatal csapatot akarnak építeni. Abszolút azt érzem, hogy sikeresek tudunk lenni majd a bajnokságban, és bár csak 2 napja vagyok itt, eddig pozitívak az első benyomások. Biztos, hogy nagyon erős lesz az idei szezonban az NB II-es mezőny, ilyen erős még szerintem nem is volt, amióta követem. Nagyon nehéz lesz, de hiszek benne, hogy eredményesek leszünk! Nagyon sokat számíthat, hogy mennyire érik össze és milyen közösséget alkot egy brigád. Minél több meccsen szeretnék játszani, és természetesen jól játszani. Nem sorolhatom már magam a fiatalok közé, épp ezért azon leszek, hogy segítsem őket. A célom az, hogy egyénileg is sikeres legyek, és csapatszinten is azok legyünk.” – nyilatkozta Bence honlapunknak.

Az előző szezonban egy gólt szereztél, épp ellenünk. „Mondanám, hogy nagyon örültem, mert az volt a sérülésem után az első meccs, amin kezdőként léptem pályára. Sajnos ugye pont a Siófok ellen lőttem. Remélem most majd a többi csapat ellen sikerül ilyen gólokat rúgni, és boldoggá tehetem a csapatot és a siófoki szurkolókat!”

Sok sikert kívánunk Bucinak sárga-kék színekben!

 

A nyári átigazolási időszak során nem csak a keretben, hanem a szakmai stábban is történtek változások. Ahogy arról már beszámoltunk Ferenczi István lett az erőnléti edző, Kovács Roland pedig a fizioterapeuta és gyógytornász szerepét fogja betölteni. Távozók is vannak.

László András az elmúlt időszakban videóelemző volt a csapat mellett, illetve az utánpótlásnál szakmai igazgatóként tevékenykedett. Most új kihívások elé néz, mert a Vasas Kubala Akadémián lesz edző az U19-es korosztálynál.

„Sonka” hosszú éveken át meghatározó játékos volt Siófokon, többek között csapatkapitánya volt az NB I-be utoljára feljutó csapatnak is a 2009/2010-es szezonban. Egy igazi legenda, aki így búcsúzik a klubtól:

„13 éve jöttem vissza Siófokra, előbb játékos voltam, majd a szakmai stábban dolgoztam.  7 évig vezettem a Siófoki Bányász utánpótlását, közben a felnőtt csapatnál is tevékenykedtem több szerepkörben: vezetőedzőként, játékos-edzőként, másodedzőként, legutóbb videóelemzőként. Egy ilyen tartalmas és élményekkel teli időszak után eljött az a nap, amikor elbúcsúzok a BFC Siófoktól. Büszke vagyok arra, hogy hosszú idő után több siófoki tehetség kapott szerepet a felnőtt csapatban! Köszönöm a klubvezetőknek, tulajdonosoknak, szakmai igazgatóknak, hogy megtiszteltek a bizalmukkal! A klubnál átélt közös programokra, edzőtáborokra jó szívvel gondolok majd vissza a jövőben. Köszönöm a South Coast Ultras szurkolását, buzdítását! Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt években mellettem volt, támogatott! Természetesen sok sikert kívánok a továbbiakban mind a két egyesületnek, a Siófoki Bányásznak és a BFC Siófoknak egyaránt!”

Távozott a klubtól erőnléti edzői pozícióból Hamál Dávid is. Dávid még Varga Attila edzősködése idején kerül a klubhoz, és azóta látta el a játékosok erőnlétére és rehabilitációjára vonatkozó feladatokat. Felesége, Kriszti kisbabát vár, és szeretne most már a magánéletére fókuszálni, illetve több időt foglalkozni jól működő edzőtermével, a DREAM Fitness-szel. Sok boldogságot és minden jót kívánunk Dávidnak és Krisztinek születendő gyermekükhöz, és jó egészséget kívánunk az egész családnak!

Brakszatórisz Gábor keze alatt számos játékos megfordult az elmúlt évek során. Masszőrünk nem távozik teljesen a BFC Siófoktól, ugyanúgy szerves része lesz a klub életének: Braksza az utánpótlásnál vállal hasonló szerepet az elkövetkező félévben.

Mindhármuknak ezúton is köszönjük a klubért és a csapatért tett munkájukat!"


 

A SZENTLŐRINC BEJELENTÉSE:

 

"A szerb első ligás Bácskatopolya együttesétől érkezett az NB II-ben induló csapatunkhoz Sinkovits Dávid, aki reméli, hogy kellemes meglepetést szerzünk a szezon során.

 

A 22 éves Sinkovits Dávid Szerbiában, Szabadkán született, s pályafutása során játszott az FK Csantavérben, az FK Spartak Suboticában és a TSC Backa Topola együttesében. Utóbbi a szerb első osztály egyik meghatározó csapatává nőtte ki magát, a 2019/2020-as szezonban az előkelő negyedik helyen végzett – csak olyan nagyágyúk előzték meg, mint a Crvena Zvezda, a Partizan és a Vojvodina.

 

– Nagy lehetőség lesz a másodosztályú indulás mind a szentlőrinci egyesület, mind a játékosok számára – fogalmazott Sinkovits Dávid. – Már tapasztaltam, hogy motiváltak vagyunk, mindig győzni akarunk: bízom benne, hogy a hozzáállásunk átlendít majd minket az akadályokon. Szerencsére a beilleszkedéssel nem volt gond, mert egyrészt hozzám hasonlóan a többi csapattag is fiatal, így könnyen megértjük egymást, másrészt több ismerős arc is itt focizik Szentlőrincen. Nagyon remélem, hogy a liga egyik meglepetéscsapata leszünk, a középmezőny lenne az én személyes célom. Támadó középpályásként szeretném játékostársaimat, csapatunkat minél több gólpasszal és góllal segíteni, és természetesen szeretnék minél többet kihozni magamból – azért jöttem ide, hogy tovább fejlődjek.

 

Sok sikert kívánunk Neked szentlőrinci színekben, Dávid!"

 

Gundel Takács és még két érkező az ETO-nál

 

Szeged: Hollandiából hazatérő és volt NB I-es érkezik?

 

PMFC: Budafokról és Tiszakécskéről érkezett erősítés

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC