nb1.hu

A Fraditól igazolt a Pécs, távozik a győriek alapembere

Hivatalos bejelentések.

 
ÍME, A PÉCSIEK HÍRE:
 
“A 19 esztendős, korosztályos válogatott támadó a Ferencvárostól érkezik hozzánk.
 
Hamarosan ismét egy Gera lehet a PMFC szurkolók kedvence, klubunk mindenben megállapodott a Ferencvárossal, melynek értelmében Gera Zalánt tizenharmadik nyári érkezőnkként üdvözölhetjük Pécsett. A 2003-as születésű játékos Szegeden látta meg a napvilágot, majd Sándorfalva érintésével a Tisza-partiaknál kezdett el focizni. Tehetségére idővel a fővárosban is szemet vetettek, így 2017-ben a SZEAC-tól az FTC-hez igazolt.
 
A támadóként bevethető játékos 2017 és 2019 között 60 korosztályos mérkőzést játszott, és ezeken 38 gólt szerzett zöld-fehér színekben, majd a 2019/20-as idényt a Budapest Honvéd MFA-nál töltötte. Gera 2020 nyarán visszatért a Ferencvároshoz, ahol azóta 51 NB III-as meccsen 20 találatot jegyzett, valamint 9-szer az U19-es válogatottban is fontos szerepet kapott, ráadásul Bosznia ellen megszerezte első gólját a nemzeti együttesben.
 
– Még az átigazolási időszak elején kezdődtek el a beszélgetések, nemrég pedig sikeresen megegyezett a két klub. Követtem a PMFC szereplését, nagyon szimpatikusak voltak a látottak, a kerethez csatlakozva pedig hamar megtapasztaltam azt a fajta remek csapatmorált, ami elengedhetetlen a jó szerepléshez. Remélem, minél tovább kitart a szériánk, azon leszek, hogy a csapat segítségére legyek – nyilatkozta 19 éves játékosunk.
 
Gera Zalánt szeretettel köszöntjük Pécsett és eredményes szereplést kívánunk piros-feketében!”
 
Névjegy: Gera Zalán
Születésnap: 2003.07.31.
Születési hely: Szeged
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Támadó
Magasság: 180 cm
Testsúly: 79 kg
Előző klubja: FTC
 
Két távozót is bejelentett a pécsi klub.
 
“Makrai Gábor szabadon igazolható játékosként került klubunkhoz és 5 bajnoki mérkőzésen lépett pályára. A 26 éves támadó a 2022/23-as bajnoki évad hátralévő részében kölcsönben a BFC Siófok együttesénél folytatja labdarúgó karrierjét.
Klubunk augusztus 31-én közös megegyezéssel szerződést bontott Tihanyi Olivérrel. A 25 esztendős támadó 2019 nyarán érkezett csapatunkhoz, azóta 70 tétmérkőzésen szerepelt, az idei bajnokságban 1-szer kezdőként és 1-szer csereként játszott.”
 
ÍME, A GYŐR BEJELENTÉSE:
 
“Forgács Dávid máshol folytatja
 
2022. augusztus 31. hatállyal klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Forgács Dáviddal, aki pályafutását másik csapatnál folytatja.
Forgács Dávid 2021 júliusában, Szentlőrincről érkezett az ETO-hoz, azóta NB II-es, NB III-as és kupamérkőzések alkalmával összesen 29-szer lépett pályára zöld-fehérben.
Forginak köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!”
 
 
 
 
 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC