nb1.hu

10-es osztályzat a Fradi volt kapusának a megyei rangadó után

Tovább folytatják a lehetetlen küldetésüket.

Visinka Ede érkezése után szárnyra kapott a sokak által már (előre) leírt, addig tök utolsó Tiszakécske. 
 
Az addig csak 2 döntetlennel rendelkező gárda már 3 győzelemnél tart, ráadásul nem is akármilyeneknél. A Tiszakécske előbb Visinka korábbi csapatának, a Csákvárnak az otthonában győzött 1-0-ra, majd megverte a bajnokságot jelenleg magabiztos előnnyel vezető Vasast (szintén 1-0-ra), majd szerdán azt a Kecskemétet (mindkét gárdát hazai környezetben gyűrte le), mely alakulat szintén harcban van a feljutásért. A meccs végeredménye ezúttal is 1-0 lett.
 
A kécskeiek sikerének az értékét növeli, hogy Csáki Róbert a 65., míg Farkas Norbert a 81. percben a kiállítás sorsára jutott.
 
Visinka érthetően boldogan nyilatkozott a lefújás után, kiemelve Holczer Ádámot:
 
„Visinka Ede vezetőedző, Tiszakécskei LC: Szerettünk volna nyerni és meglepni a Kecskemétet. Az az igazság, hogy a két csapat nem sok meglepetést tud egymásnak okozni. Nagyon jól ismerjük egymást Szabó Istvánnal. Úgy gondolom, hogy volt szerencsénk is, amiért maximálisan megdolgoztunk. Holczer Ádám véleményem szerint 10-es osztályzaton védett. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert két ember hátrányban is hősiesen védekeztek. Le a kalappal előttük.”
 
Szabó István, az újoncként eddig remeklő Kecskemét mestere már nem volt ennyire boldog a lefújás után, ami érthető, de nem csak a végeredmény miatt volt elkeseredve:
 
„Az az érzésem, hogy ezen a mérkőzésen egy csapat akart játszani és azok mi voltunk. Óriási fölényben voltunk. Az első félidő bizonyos részeiben és a második félidőben majdnem felbillent a pálya. Nem is emlékszem ilyenre edzői pályafutásom alatt, hogy a csapatom két büntetőt is kihagy. Nagyon fáj ez a vereség, mert nem érdemeltünk azt. Sajnálom, hogy a játékosok rossz döntéseket hoztak a büntetőknél. Ilyen a futball, most már előre kell nézni.”
 
A 11 eddig megszerzett pontjával még utolsó Tiszakécske (a Csákvár 16 egységgel már bennmaradó helyen van) a 18 pontos Szolnok vendége lesz a hétvégén, a 32 ponttal harmadik Kecskemét (a második DVTK neve mögött 33, az első Vasas mögött 36 pont szerepel a táblázaton) a 31 pontos Haladást fogadja.
 
Holczer egyébként a Fradiban és a Paksban is szerepelt az NB I-ben, de a Kecskemétnek is volt korábban a kapusa.
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC