nb1.hu

Újpest–ETO: Érettségi és ítélet előtt a győriek

Budapest – 50 napja hiába várja a csodát Miriuta. 

A Quaestor bedőlése miatt csődhelyzetbe került, bizonytalan jövőjű (és jelenű) Győri ETO a tavalyi szezonban hasonlóan nehéz időszakot túlélt Újpest FC-hez látogat az NB I 26. fordulójában.

 

Fotó: kisalfold.hu

 

Az utóbbi évek győri erőfölényét mutatják a statisztikák – legutóbb a 2006/2007-es szezonban nyertek a lilák, az utóbbi 7 Megyeri úti meccsükből (2 döntetlen mellett) 5-öt az ETO nyert –, de a pillanatnyi forma most inkább a Vignjevics-csapat mellett szól. Még akkor is, ha a keddi MK-elődöntőben nagy izgalmak után, de mégiscsak megalázó különbségű verést (1-4) mért a hazaiakra a Videoton.

 

A győriek honlapján megjelent beharangozó amúgy sem sok jót ígér a tavalyelőtti bajnok, tavalyi ezüstérmes jövőjét illetően: „Ez lesz az utolsó bajnoki meccsünk a licenc pótlásának határideje előtt, tehát ma még bízhatunk a csodában, a jövő héten ilyenkor már kimondják felettünk az ítéletet” – olvasható az eto.hu-n.

 

Ötven napja várjuk, hogy csoda történjen, és pontosan tudtuk az első pillanattól kezdve, hogy az Újpest lesz az utolsó ellenfelünk, amikor még van remény – nyilatkozta Miriuta László vezetőedző. – Bíztunk abban, hogy addig rendeződik a sorsunk, de ez nem történt meg, így most lépünk utoljára pályára azzal a tudattal, hogy ha csoda történik, jövőre is lesz NB I-es csapata az ETO-nak, hiszen a Haladást a jövő héten már a licencpótlás határideje után fogadjuk majd. Mindenki tudja, mit jelent nekem ez a város, ez a csapat, és a játékosok is büszkék, hogy az ETO mezét viselik, éppen ezért az Újpest ellen sem feltartott kézzel megyünk fel a pályára. Nem lesz könnyű dolgunk, mert ellenfelünk jó passzban van, nemcsak nyerte a legutóbbi meccseit, de gólokkal volt jobb. Mi azonban szeretnénk tőlük elhozni a három pontot, már csak azért is, mert az együttesből többen hétfőn kezdik az érettségit, és szeretnénk, ha sikerélménnyel vágnának neki annak a kihívásnak.

 

 

OTP Bank Liga, 26. forduló

 

Újpest–Győri ETO

Budapest, Szusza-stadion, 16.30 (tv: Duna World)

Játékvezető: Solymosi

 

A mérkőzést online tudósítjuk!

 

 

Ősszel, az ETO Parkban nem bírt egymással a két csapat:

 

[video:https://youtu.be/g41H-xdin7g width:610]

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC