nb1.hu

Teltház várja a kettészakadt, majd újraegyesült Fradit

Felcsút – Így várja a meccset Benczés Miklós és Thomas Doll.

A PAFC labdarúgócsapata egy nappal azután fogadja a Ferencvárost az NB I 22. fordulójának nyitómérkőzésén, hogy 2006 novemberében elhunyt névadója, Puskás Ferenc a 88. születésnapját ünnepelte volna. A Kispest, a Honvéd majd a Real Madrid legendájáról nevezték el Pancho Arénának a felcsúti stadiont is, amelybe ezúttal nem a reklámhadjárat és az ingyenbuszok, hanem elsősorban az ellenfél viszi be a nézőket. A pfla.hu jelentése szerint telt ház várható.

 

A jelenlegi állapot szerint Margitics Andor kivételével mindenki bevethető lesz pénteken. A sérültjeink közül Lorentz Márton és Nagy Zsolt is visszatért a csapathoz, Polonkai Attila meggyógyult és Braniszlav Danilovics is rendben lesz – nyilatkozta a tavasszal még nyeretlen (2-2 döntetlen és vereség) hazaiak vezetőedzője, Benczés Miklós, majd áttért a 7 hellyel és 15 ponttal előrébb járó, jelenleg harmadik ellenfélre is. – A Ferencvárosnál remek igazolásokkal, egy igazán ütőképes csapatot hoztak össze. Thomas Doll kiválóan megtalálta a játékosai posztját, ezzel megteremtve a jó egyensúlyt a csapaton belül. Érdekes, hogy mennyivel erősebbek a jelenlegi játékrendszerükkel, mint a korábbival. Fizikálisan nagyon erősek, folyamatosan gyűjtögetik a pontokat. Igyekeztünk a mérkőzés felvételek segítségével feltérképezni a játékukat. Nem könnyű felkészülni egy Fradi ellen, de megtettünk minden tőlünk telhetőt. A szakmai stáb azon dolgozott a héten, hogy olyan támpontokat adjon a játékosainknak, amit hasznosítani tudnak majd a pályán. Talán még a Videoton elleni teljesítmény is kevés ahhoz, hogy eredményesek legyünk most. Ami mellettünk szól, hogy a jobb csapatok ellen nekünk mindig sikerül jó teljesítményt nyújtanunk. Játékban sokszor felvesszük a versenyt az élcsapatok ellen is. Nem minden csapat ellen tudunk dominálni, de akkor is próbáljuk a saját játékunkat játszani. Bízom benne, hogy hazai környezetben a játékosaim nagyon motiváltak lesznek a Ferencváros ellen.

 

Fotó: nb1.hu

 

Az ellenoldalon Thomas Doll is dicsérte a soron következő ellenfelet, de elsősorban az idén még veretlen (3 győzelem, 1 döntetlen) csapatára összepontosít:

A legfontosabb, hogy a válogatottól mindenki egészségesen tért vissza – mondta Thomas Doll a fradi.hu-nak. – A nemzeti csapat találkozója, majd a keddi, Magyar Kupa-mérkőzés miatt a csapat két részre szakadt a hét elején. Szerencsére azonban az elmúlt napokban ismét mindenki együtt tudott készülni, ezért ugyanolyan egységesek vagyunk, mint eddig. A Puskás Akadémia jó csapat, ráadásul idegenben kell játszanunk, így megfelelő koncentrációval és alázattal kell pályára lépnünk. Minden erőnkre szükség van, hogy újabb győzelmet szerezzünk.

 

A két csapat őszi bajnokiját 2-1-re a zöld-fehérek nyerték, az előző kiírásban, a PAFC pályaválasztásával – igaz, még a székesfehérvári "albérletben" – ugyanakkor meglepetésre 3-1-re alulmaradt a Fradi.

 

 

OTP Bank Liga, 22. forduló

 

PAFC–FTC

 

Felcsút, Pancho Aréna, péntek, 19.00 (tv: Duna)

Játékvezető: Pintér Csaba (Ring György, Huszár Balázs)

 

A mérkőzést élőben, online tudósítjuk!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC