nb1.hu

Szurkoló-ügyben a kluboknál pattog a labda

Budapest – Helyben kell(ene) kommunikálni a drukkerekkel.

Az MLSZ és a MOL szurkolói kártya-kedvezménnyel kapcsolatos sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy már több mint 175 ezer futball- illetve klubkártyát váltottak ki. Az NB I-es mérkőzések nézőszáma ugyanakkor azt mutatja, hogy egy-egy fordulóban a kártyabirtokosok tizedrésze sem jelenik meg a stadionok lelátóin.

 

Fotó: mlsz.hu

 

Sipos Jenő, a szövetség szóvivője újságírói kérdésre válaszolva elmondta: ennek az aránynak a javulásához négy tényezőben kell fejlődnie a magyar futballnak. Korszerű, „nem lepukkant” stadionokra van szükség (a stadionépítések-, felújítások „gőzerővel folynak is”); minél több magyar labdarúgót és csak minőségi külföldi légiósokat szabadna alkalmazniuk a kluboknak; ezzel összefüggésben természetesen a játék színvonalán, minőségén kell javítani; végezetül a klubok marketing-tevékenységén javítani, programokat nyújtani a családoknak, hölgyeknek, gyerekeknek.

 

Április elején elterjedt a hír, miszerint az MLSZ egyeztetéseket kezdeményezne a meccsre járást bojkottáló szurkolókkal is. Az nb1.hu rákérdezett, milyen konkrét lépések történtek már ebben az ügyben, de a szövetség ebben a kérdéskörben elsősorban a klubokat buzdítja arra, hogy egyeztessenek a szurkolóikkal, hallgassák meg a felmerülő problémákat, sérelmeket. Egy biztos: a törvényi előírás miatt arról szó sem lehet, hogy a kártyarendszert töröljék.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC