nb1.hu

Szpari: több mint ezer szurkoló demonstrált

Nyíregyháza – Révész: azt is kifizettük, amit nem kellett.

Több mint ezer szurkoló látogatott ki a pénteki, Pécs elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésre készülő Nyíregyháza Spartacus csütörtöki edzésére, amelyen a csapat sorsáért aggódók és a drukkerek demonstrációval tiltakoztak a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó bizottságának a héten meghozott döntése ellen.

 

A városi stadionba meghirdetett tüntetésen a klub vezetősége és szurkolói mellett részt vettek a Spartacus utánpótlás egyesületei is. Mátyus János vezetőedző kevéssel fél hat után vezényelte ki a csapatát a küzdőtérre, a játékosokat tapssal és füstbombákkal fogadta a több mint ezer, molinókkal és klubzászlókkal felszerelkezett szurkoló. A csapat tagjai összeölelkezve, tapssal köszönték meg a biztatást, a szurkolók énekelve és rigmusokat kiabálva éltették kedvenceiket. Révész Bálint, a klub tulajdonosa a drukkerekhez szólva rövid beszédében azt mondta, bízik abban, hogy megváltoztatja döntését a szövetség, majd hangsúlyozta, hogy semmilyen tartozása nincs a klubnak.

 

A csapat korábbi játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennállt tartozásra utalva Révész Bálint annyit mondott, "azt is kifizettük, amit nem kellett volna, nehogy az legyen a probléma." "Bízunk a magyar törvényekben és az MLSZ-ben" – fogalmazott röviden Révész Bálint, majd megköszönte a támogatást a szurkolóknak.

 

(fotó:nyiregyhazaspartacus.hu)

 

A tulajdonos az újságíróknak elmondta, még nem érkezett meg a klubhoz a licenc elutasításáról szóló indoklás, ennek ellenére a Nyíregyháza jogorvoslattal fordult az MLSZ-hez. "Várom a hétfői elnökségi határozatot, és bízok az MLSZ döntésében" – ismételte meg Révész Bálint. A tulajdonos szerint a Spartacus nem ezt érdemelte, a klub mindenben megfelel az első osztályra vonatkozó licencfeltételeknek.

 

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem gondol arra, hogy a Nyíregyháza nem NB I-es lesz a következő szezonban, a klub ugyanis teljes erővel készült a következő idényre. Már korábban megegyezés született a folytatásról a vezetőedzővel és a játékosokkal, az önkormányzattal, valamint az utánpótlás kérdéséről is sikerült megállapodni – jegyezte meg Révész Bálint, hozzátéve, a korábbi bajnoki mérkőzések nézőszámai alapján drukkerek is kezdtek visszatalálni a csapathoz.

 

Az MLSZ kedden közölte, hogy a szervezet fellebbviteli licencadó bizottságának döntése értelmében a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

 

A Nyíregyháza állítja, teljesítette a feltételeket.

 

Visszatér-e a rájátszás a 12 csapatos bajnoksággal?

 

 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC