nb1.hu

Szentes Lázár tudja: játékosa tettlegessége után hibázott

Szombathely – Este dönthetnek a Haladás új edzőjéről.

Mint arról már hírt adtunk: szerződést bontott Szentes Lázár vezetőedzővel a labdarúgó OTP Bank Ligában 14. Szombathelyi-Swietelsky Haladás vezetősége.

 

A tréner hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, a szerződésbontás azonnali hatályú, azt az utóbbi három mérkőzés eredménytelenségére hivatkozva a szombathelyi klub vezetése kezdeményezte. Mint jelezte, a döntést tudomásul veszi, hiszen a tényekkel nem lehet vitatkozni, valóban nem azt az eredményt hozták, ami elvárható lett volna.

 

Fotó: haladas.hu/Unger Tamás

 

Szentes Lázár hangsúlyozta, hogy kieső helyen vette át a Haladást, amely – mint mondta – nem esne ki, ha most lenne vége a bajnokságnak. A távozó vezetőedző szólt arról is, sem a Honvéd (1-3), sem a Videoton (0-7) elleni mérkőzés után nem érezte úgy, hogy fel kellett volna ajánlania lemondását, de az az incidens, amely a múlt csütörtöki edzésen történt, már jelezte, hogy baj van a csapattal. Úgy fogalmazott: semmilyen formában nem tudja elfogadni azt a viselkedést, amelyet Fehér Zoltán és Iszlai Bence tanúsított játékostársaival szemben. Fehér Zoltán agressziója még a szavak szintjén maradt, Iszlai Bence azonban dühében, „mintegy megtorlásul” belerúgott csapattársába, Szentes Lázár pedig mindkét játékost átmenetileg kizárta a keretből.

 

A hibát ott követtem el, hogy a döbbenettől csak huszonnégy óra múlva hoztam meg a döntést, és nem azonnal küldtem be a játékosokat a pályáról – mondta.

 

Szentes Lázárt október 21-én, a 11. forduló után nevezték ki a Haladás edzőjének, ám az addig is botladozó, akkor 15. helyezett együttes vele sem tudott eredményesen szerepelni: 13 bajnoki mérkőzésen mindössze háromszor győzött és egy döntetlenre volt képes. Az utolsó három meccsén ráadásul úgy szenvedett vereséget, hogy összesen 13 gólt kapott és csak egyet rúgott.

 

A sajtótájékoztatón arról nem esett szó, hogy ki követheti Szentest a posztján, de koraestére összehívták a Haladás Labdarúgó Kft. taggyűlését, amelyen valószínűleg döntenek az új vezetőedző személyéről. Sajtóértesülések szerint öt jelölt közül választhatnak. Közöttük van Pintér Attila korábbi szövetségi kapitány, de a legesélyesebbnek Kuttor Attilát tartják, aki jelenleg az Illés Akadémián az utánpótlás nevelésével foglalkozik.

 

(MTI)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC