nb1.hu

Stratégiailag kiemelt jelentőségű a győri futball

Győr – Védelem az ETO és a stadion üzemeltetőinek.

A nemzetgazdasági szempontból jelentős projekteket vivő cégeknek kijáró besorolást kapták meg a győri focicsapatot és a stadiont üzemeltető cégek, miután az eddigi tulajdonos Quaestor bedőlt – számolt be róla az MTI.

 

Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a csődeljárás alatt lévő Győri ETO FC Labdarúgó és Sportszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságot és az ugyancsak csődeljárás alatt lévő ETO Park Korlátolt Felelősségű Társaságot” – olvasható a távirati iroda hírében.

 

 

A Világgazdaság szerint „a csődtörvény alapján stratégiailag kiemelt jelentőségűnek az a gazdálkodó szervezet minősíthető, amelynek működése nemzetbiztonsági, honvédelmi. rendvédelmi, energiabiztonsági, energiaellátási, iparbiztonsági, katasztrófavédelmi, vagy a lakosság alapvető közszolgáltatásokkal való ellátása szempontjából országos jelentőségűnek, vagy a lakosság távhőszolgáltatással vagy más közműszolgáltatással való ellátása szempontjából kiemelt vállalkozásnak tekinthető. A győri focira egyik sem igaz, marad két másik lehetőség: azok a cégek is ebbe a kategóriába kerülhetnek, amelyek nemzetgazdasági szempontból jelentős projekteket valósítanak meg, vagy amelyek a törvény által meghatározott országos közfeladatot látnak el.

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC