nb1.hu

Ráfázott a Fradi a rossz helyzetkihasználására

Budapest – Kihúzta a nyomást, és a végén pontot mentett a Loki.

Két, várhatóan a nyáron az európai kupaporondra is kilépő csapat találkozik ma délután a Groupama Arénában. Az új otthonában még veretlen Ferencváros eddigi 12 hazai bajnokijából 10-et megnyert, az utóbbi 6-ot kapott gól nélkül – most pedig a dobogós helyezés bebiztosításáért küzdve igyekezett tartani a ritmust.

 

Fotó: MTI

 

Az első félidőben Mateo Pavlovic fejesgóljával szerzett vezetést a Fradi. Nem érdemtelenül, hiszen többet támadott, sokkal több helyzetet alakított ki ellenfelénél. Vagyis egyértelműen többet tett a sikerért a derekasan küzdő, de a kaput alig-alig veszélyeztető Lokinál. Egyedül Vladan Csukics ámokfutása zavarhatott volna be, de amit Andó-Szabó Sándor játékvezető kétszer sem vett észre (a szerb középpályás egy „Maradona-féle” kezezős góljáért kapott sárgája után, pár percen belül kétszer is megúszta a kiállítást), azt észlelte Thomas Doll, és még időben lekapta őt a pályáról.

 

A Fradi rossz helyzetkihasználása miatt mindenesetre megmaradt az esélye a DVSC-nek, és kevéssel a szünet után Balogh Norbert közel is járt az egyenlítéshez. Ettől még továbbra is a levegőben lógott a második hazai gól, de Dusan Brkovicsék többször is nagyot mentettek Böde Dániel, Varga Roland vagy éppen Gera Zoltán elől. Teljesen kiegyenlítetté vált a meccs, a védő helyett becserélt csatár, Ibrahima Sidibe, majd Tisza Tibor sem tudott azonban annyit lendíteni a debreceniek szekerén, hogy összejöjjön az egyenlítés. Megtette helyettük Bódi Ádám a 89. percben: a középpályás oldalsó szabadrúgásból csavart Dibusz Dénes kapujába.

 

A Fradi ráfázott a számos kihagyott helyzetére, ugyanakkor a második félidei játéka alapján a Debrecen sem érdemtelenül egyenlített.

 

FTC–DVSC 1-1 (1-0). A részletes tudósítást ide kattintva olvashatja el!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC