nb1.hu

Pályára léphet Felcsúton az Omega, mert újrafüvezik

Budapest – Máris cserélik a gyepet és a vízelvezető rendszert.

Óriásplakátokon is hirdetik már, hogy az Omega Oratórium június 13-i koncertje a felcsúti Pancho Arénában lesz. A távirati iroda által közzétett kommüniké szerint a legendás együttes visszautasítja egyik tagja, Mihály Tamás „hangulatkeltő” állítását, miszerint ő a politikai érzékenysége miatt nem lesz ott.

 

A basszusgitáros a Klubrádióban arról beszélt, hogy politikai színezetűnek tartja a helyszínválasztást, ez ellen tiltakozik, szerinte ugyanis „Felcsút (…) nem semleges koncerthelyszín”; az Omega vonzereje pedig az volt az elmúlt évtizedekben, hogy kellő távolságot tartott „mindenfajta széljárástól”, de „úgy látszik, ez most már nem érvényes”. Úgy véli, amit az Omega most csinál, az „nem helyes”, és ő „ebben a formában biztos nem vesz részt”. Az Omega közleménye szerint ugyanakkor szó sem volt Mihály részvételéről a beatmise-sorozatban, ráadásul „a politikának a felcsúti koncert létrehozásában semmilyen szerepe nem volt és nem is lesz, állításait vissza kell utasítanunk”.

 

Illusztráció: Facebook/Omega

 

A zenekar kínos ügye kapcsán az is kiderül az MTI anyagából, hogy a bajnokság befejeztével kicserélik a játéktér fűtakaróját és vízelvezető rendszerét. Emlékezetes: az alig egy éve, 2014. április 21-én megnyitott stadionban május 16-án a játékra alkalmatlan pálya miatt nem tudták megrendezni a PAFC és a DVSC-Teva bajnoki mérkőzését. A játékterét építő kft. ügyvezetője akkor úgy nyilatkozott, hogy ilyen mennyiségű és intenzitású eső után Európa egyetlen pályáján sem lehetne meccset rendezni, a pálya alatti csövezés pedig bármekkora vízmennyiséget el tud nyelni, amennyiben a föld átereszti.

 

Visszatérve az Omega közleményéhez, az kitér a helyszínválasztás történetére is. Kóbor János énekes 2014 júliusában Dunai Antal meghívására ellátogatott a Pancho Arénába, ahol megtekintették a portugál-magyar U19-es mérkőzést. „A játék nem kötötte le őket, de a templomi szépségű stadion annál inkább. Ekkor fogant a gondolat, hogy a Pancho Aréna csodálatos helyszíne lehetne az egyik beatmise koncertnek”.

 

Az együttes menedzserével, Trunkos Andrással felkeresték az aréna igazgatóságát, ahol közölték: a játéktér védelme miatt ilyen eseményre nem tudják bérbe adni a stadiont.

 

„Néhány héttel később felajánlottak egy időpontot, június 13-át, ugyanis a bajnokság befejeztével haladéktalanul megkezdik a játéktér fűtakarójának és vízelvezető rendszerének teljes cseréjét. Ezen a napon rendezik a Finnország-Magyarország EB selejtező mérkőzést, amelyet a koncertre látogatók óriás kivetítőkön tekinthetnek meg. Az eseményt, a beatmisét az Omega Management rendezi és szervezi a Pancho Aréna névadója, Puskás Ferenc, valamint a stadion megálmodója és tervezője, Makovecz Imre emlékére.”

 

(Forrás: MTI)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC