nb1.hu

Óriásit küzdött a DPASE, de a DVSC elleni iksz kevés lehet

Dunaújváros – A rontott ziccerek az újonc NB I-es tagságába kerülhetnek.

Az Európa Liga indulást érő helyért küzdő Debrecen a kiesés ellen menekülő a Dunaújváros otthonában vendégszerepelt a 29. forduló nyitó összecsapásán.

 

A heves esőzések miatt mély talajon kezdték a mérkőzést a felek, amelyet a DPASE indított jobban, előbb Nikházi Márk lövését Verpecz István a kapufa segítségével védte, majd Eppel Márton a kapuba is betalált, de Szabó Zsolt játékvezető les címén érvénytelenítette azt. A folytatásban ébredezett a Loki az inkább küzdelmes, mintsem látványos összecsapáson, de csak távoli lövésekkel tudott operálni, ezek pedig komolyabb veszélyt nem jelentettek, így a kiegyenlített első játékrész után gólnélküli döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

 

A második játékrész is nagy küzdelemmel, na és dunaújvárosi lehetőséggel kezdődött, de az eredmény továbbra sem változott, a nagy tét miatti feszéltség pedig egyre jobban érezhető volt a levegőben. Bő egy óra elteltével nagy bajba kerülhetett volna Artner Tamás csapata, Villám Balázs elkésett becsúszása után Balogh Norbert lábát találta el a tizenhatoson belül, de megúszta a DPASE…

 

(fotó:nso.hu)

 

A hazai csapat mindent megtett a hátralévő időben, több jó lehetőséget is kidolgozott, sőt Eppel Márton révén hihetetlen nagy ziccerben még a kapufát is eltalálta a DPASE, de hiába küzdött hatalmasat, ezzel a döntetlennel nagyon nehéz helyzetbe került a kiesés elkerülésért folytatott harcban, míg a Debrecen csak matematikailag bukhatja el a negyedik helyet.

 

Dunaújváros-Debrecen 0-0. A mérkőzés részletes beszámolója a linkre kattintva olvasható!

 

 

Az OTP Bank Liga jelenlegi állás itt érhető el!

 

Így látta az összecsapást Kondás Elemér és Artner Tamás!

 

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC