nb1.hu

Nyilasi:a Fradi ultrákat máshogy nézem, közülük való vagyok

Budapest – Nyilasi Dárdairól, a válogatottról és a derbiről is beszélt.

A nemrég a Szövetség elnökségébe is beválasztott Nyilasi Tibor a Magyar Lelátónak őszintén elmondta mi volt a baj a magyar-görögön, hogy hogyan segítette Dárdait a döntéseiben és persze a közelgő derbire is tippelt, de az ultrák is szóba kerültek.

 

„Sokat beszélgettünk a döntése előtt a hogyan továbbról. Lépésekben mentünk előre, hogy mi fog vele történni a Herthánál. Azt sakkoztuk ki, hogy szép lassan eljön az ő ideje. Az elején, amikor meghozták a berliniek a döntést még U15-ös edző volt, szerencsére. Az volt a vágyunk, hogy most még nehogy kinevezzék vezetőedzőnek, mert akkor biztosan nem lehet válogatott kapitány. Aki időt nyert, életet nyert – megköttetett a kapitányi szerződés, Pali maradt, pár hónapra rá pedig, nagy örömömre, kinevezték az első csapat vezetőedzőjének. Egyelőre a két dolgot jól kézben tudja tartani, de előbb-utóbb eljön az idő, amikor egyik helyen le kell tenni a lantot, mert szétégeti magát. Elképesztő nyomással, stresszel és feladattal jár mindkét poszt. Hosszú távon ez együtt nem megy, hiába fiatal, dinamikus és elnyűhetetlen. Amikor most visszajött, az elején láttam is, hogy van egy kis kimerültség, fáradtság rajta. Két nap után viszont újra robbant.” – árulta el a Fradi ikonja.

 

„Mindig az idősebb jogán mondom neki, nem tanácsolom, csak hangosan gondolkodom, aztán vagy megfogadja, vagy nem, hogy nem szabad előre gondolkodni. Most van egy keretszerződés, két tánc, ahol helyt kell állnia. Hogy minél jobban le tudja tenni a terhet a válláról mindig csak egy feladatra kell koncentrálni. Jelen pillanatban a Bundesligára, aztán a sorsdöntő finnek elleni meccsre. Az élet majd adja a helyzetet, amikor dönteni kell” – tette hozzá Nyilasi, aki beszélt a magyar-görög Eb-selejtezőről is.

 

 

„A magyar válogatott értékes döntetlent ért el a görögök ellen, viszont kiengedte a kezéből a győzelmet, mert a helyzetei megvoltak. Ugyan az egy pont értékes, de a hárommal talán bebiztosíthatta volna a harmadik helyen a továbbjutást, illetve a lehetőségét az EB részvételnek.”

 

Nyilasi Tibor elmondta, nem szeretne a vezetők és az ultrák között feszülő konfliktusról beszélni, de annyit elárult, hogy neki hiányozni fognak a fanatikus drukkerek a derbiről.

 

„Erről azért nem szeretnék beszéli, mert olyan indulatok feszülnek a két oldal között, hogy nem akarok beavatkozni. Én csak azt tudom mondani, amit átéltem. Gyerekkoromban, 13-14 évesen leváltam édesapámról, mert akkor vele jártam a Fradi meccsekre, és beültem a legendás Népstadion P-Q-R-S szektorába, B középnek hívtak minket. Több ezren voltunk, fiatalságom legjobb időszakát éltem. Utaztunk vidékre, akár különvonattal. Ehhez hozzátartozott az is, hogy például a Verseny utcában megkergettek a lovas rendőrök. Ilyen tekintetben a Fradi ultrákat én máshogy nézem. Ott nőttem fel, onnan kerültem be a csapatba. Többek között ezért is szerettek engem, mert tudták, hogy közülük való vagyok. Tudom, hogy mekkora segítséget nyújtanak a szurkolók – még most is borzongok, ha belegondolok a már említett diósgyőri élménybe. És így sorolhatnám az érveket… De azt is tudomásul kell venni, hogy sokszor túlzott brutalitás, agresszivitás jellemzi őket. Például az én második edzőségemből való eltávolításhoz is hozzájárultak a szurkolói felhangok. Mondjuk én akkor sem haragudtam senkire, tudtam, ha egyszer felemelnek, akkor le is lehet esni. Tehát kicsit más aspektusból figyelem őket, a Fradi-Újpestről is hiányozni fognak nekem az ultrák. Jó lenne, ha megszületne valamilyen kompromisszum, mert valljuk be őszintén, itt volt a magyar-görög válogatott meccs. Volt szurkolás, de nem az, amely erre a küzdelmes, és hajtós, győzelmet akaró csapatra rá tudod volna segíteni. Minden köszönet a gyerekeké, családoké, akik kijöttek és jó hangulatot teremtettek de az a pici plusz hiányzik nekem a szurkolásból. Azt is látom, hogy nagyon sok olyan srác van, aki az egység miatt kint marad, és nem akar bemenni, azért nagyon vágyik rá hogy meccset nézzen. Talán még egy beszélgetést megérne az ügy az ultrák és a vezetők között.”

 

„Gondolom, hogy teltház lesz függetlenül attól, hogy a szurkolói csoportok nem mennek be. A Fradi jobb csapat, magyar szinten nagyon erősek, győzelmet várok tőlük. Az Újpest nehéz helyzetben van, párharcokkal teli, jó meccset várok, melyen egyik fél sem fogja olcsón adni a bőrét. De véleményem szerint a Ferencvárosé lesz a három pont.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC