nb1.hu

Nem emlékszik a legutóbbi vereségre a Fradi légiósa

Budapest – Lilából örökzölddé lett, topligába vágyik.

Az osztrák Der Standardban nyilatkozott a Fradiról a bosnyák származású, de Ausztriában utánpótlás-válogatottá lett Emir Dilaver. A cikk kiemeli, hogy a bajnokság eddigi 25 fordulójában csak egyszer, az Újpest ellen megnyert (2-0) városi rangadón nem játszott végig az "örökzöld" védő – mert agyrázkódás miatt le kellett cserélnie őt Thomas Doll vezetőedzőnek.

 

Fotó: fradi.hu

 

A lila-fehér Austria Wientől szerződtetett Dilaver számára korábban elképzelhetetlen volt ilyesmi, de most nagyon jól érzi magát zöld-fehérben.

 

Az edző nagyon elégedett velem – mondta Emir Dilaver.Sokat beszélget a játékosaival, bízik bennünk, és Peter Stögelhez hasonlóan, nála is mindenki tudja a maga feladatát.

 

Az eredmények önmagukért beszélnek, Dilaver pedig arra sem emlékszik pontosan, mikor kaptak ki legutóbb:

 

Szeptemberben vagy októberben kellett lennie – mondta (október 4., 10. forduló, DVTK-FTC 2-1 – a szerk.) a jobbhátvéd, akit az Austriánál védő- és középpályás poszton is szerepeltettek, ennek tulajdonítja, hogy játékban, rutinban nem sikerült annyit fejlődnie, mint a Fradinál. – Boldog vagyok, hogy itt végre fix pozícióban játszhatok. Nagyon offenzíven játszhatok, és igazán élvezem is. Az Austriánál mindig én voltam a kölyök, de itt kulcsjátékos vagyok. Kiteljesedtem.

 

Dilaver szerint nagyok a különbségek a magyar bajnokság mezőnyén belül, de úgy érzi, a Ferencváros például bármelyik osztrák csapattal felvenné a versenyt, nem csak a pályán, de a körülmények tekintetőben is.

 

A cikk kiemeli, hogy a magyarországi stadionépítések között olyan furcsaság is található, mint a miniszterelnök falujában „a földből kinőtt” 4500 fős Pancho Aréna, amelynek látványos kinézetében a kritikusok elsősorban az adófizetők pénzének pocsékolását látják.

 

Visszatérve Dilaverhez, a magyar nyelvvel meggyűlik ugyan a baja, de ettől még szereti Budapestet. Ausztriát azonban végleg sohasem hagyná ott az újdonsült apa, hiszen kisgyerekként küldték oda bosnyák szülei a háború elől (akkor született, amikor az első tankok megjelentek), ő pedig már Bécsben, a nagynénjénél nőtt fel.

 

Dilaver szerződése 2017-ig szól a Fradinál, a tervei szerint egy erősebb ligában folytatná a pályafutását. Doll szerint a kvalitása meglesz hozzá, de…

 

– Mindenből hiányzik belőlem egy kicsi, úgyhogy sokat kell dolgoznom magamon, és kevesebbet álmodozni.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC