nb1.hu

NB I: Sírva az öltözőbe, óriási nap – értékelések

Magyarország – Bekő könnyek között, Mészöly öröme és a többiek.

Sok izgalmat, és több érzelmes pillanatot is hozott eddig az OTP Bank Liga 28. fordulója. A Haladás edzője, Mészöly Géza szerint óriási nap volt az életében a pénteki, míg Bekő Balázs – aki nyártól a DVTK edzője lesz – könnyek között értékelt a Puskás Akadémia elleni vereséget követően.

 

OTP Bank Liga, 28. forduló:

péntek:

 

Szombathelyi Haladás-Nyíregyháza Spartacus 3-1

 

Mészöly Géza (Haladás): – Büszke vagyok a csapatra. A fiúk a Haladásért játszottak. Már az első félidőben is megvolt a kellő játék a vezetés megszerzéséhez, de egy pontrúgás után a Nyíregyháza jutott előnyhöz. A második játékrészben szép gólokat lőttünk, és nyerni tudtunk. Óriási nap ez az én életemben is. Reméljük, így tudjuk folytatni.

 

Mátyus János (Nyíregyháza): – Nem szeretek közhelyeket puffogtatni, így inkább nem mondanék semmit. Annyi biztos, hogy érdekes dolgok történtek. Elégedett vagyok a csapatommal, gratulálok a játékosoknak. Készülünk a jövő heti mérkőzésre.

 

szombat:

 

Újpest FC-MTK Budapest 1-0

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Örülök, hogy sorozatban az ötödik mérkőzésen is nyerni tudtunk. Szeretnénk a következő héten a hatodik siket is begyűjteni. Az a fontos, hogy játszunk jól, szolgáljuk ki a szurkolókat a hátralévő összecsapásokon, a pozíció már nem fontos.

 

Garami József (MTK): – A mai mérkőzésen voltak olyan momentumok, amikor eldönthettük volna a mérkőzést. Az Újpest a második félidőben jobban játszott nálunk, így megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

 

Paksi FC-Ferencváros 0-1

 

Csertői Aurél (Paks): – A játékosokat nem tudom hibáztatni az első félidő miatt, csak a helyzetkihasználás hibádzott. Nagyon jól futballoztunk. Ha a Ferencváros ellen így tudunk focizni, az mindent elmond. Gratulálok a srácoknak, nagyon jól játszottak! Sajnos ebben a játékban az nyer, aki gólt rúg. Minden benne volt ebben a meccsben, de sajnos így alakult. Minden szuper lett volna, csak ne kaptunk volna ki…

 

Thomas Doll (FTC): – Az első félidőben túl sok labdavesztésünk volt, nem biztosítottuk jól a labdákat, ezzel pedig a ritmusunkat sem tudtuk megtalálni. Nagy Ádám jó formában van, kellett a stabilitás, ő olyan játékos, aki jól biztosítja a labdákat, ezért küldtem pályára. Ezt követően Bödét előre küldtük. Meg kellett volna szerezni a következő gólt, de ezzel néha gondjaink vannak, nem tudjuk berúgni a másodikat.

 

Puskás Akadémia-Kecskeméti TE 4-0

 

Bekő Balázs (Kecskemét): – A mérkőzésről nem szeretnék mondani semmit. Biztos van, akinek jó érzés nézni egy halálra ítélt csapatot. Ezek a játékosok, ez a klub mindent megtett azért, hogy NBI-es legyen, már nagyon sokszor. Ez az én véleményem lesz, de azt gondolom Rózsa Pál is mindent megtett azért, hogy létezzen ez a csapat, saját pénzét tette bele 7 éven keresztül. Ezért minden tiszteletem az övé. Amit kapunk a szurkolóinktól ebben az időszakban, az mindennél többet jelent nekünk. Amikor sokat megélt játékosok sírva jönnek be az öltözőbe, az mindent elmond a jelenlegi helyzetről. Biztos van, aki ezen tud mosolyogni, én nem.

 

(fotó:kecskemetite.hu)

 

Benczés Miklós (Puskás Akadémia): – Nem azzal a Kecskeméttel találtuk szembe magunkat, melyre számítottunk, mert 4 védővel játszottak. Láttuk már őket így, tudtuk, hogy ez is a repertoárjukban van. Ez a játékrendszer nekünk jobban fekszik, azt vártam, hogy sok helyzetünk legyen. Igyekeztünk gyorsítani a játékot, fölénybe kerülni. Belementünk utána az ívelgetésbe, ami tőlünk idegen, ezen sikerült változtatnunk végül. Gratulálok Tischler Patriknak, illetve Sallai Rolandnak és Zsótér Donátnak!

 

(forrás:kecskemetite.hu)

 

PMFC-Matias – Dunaújváros PASE 2-0

 

Robert Jarni (PMFC): – Tele vagyunk érzelmekkel! És nemcsak én, hanem az egész szakmai stáb, amelynek nagy köszönettel tartozom. Óriási munkát végeztünk azóta, hogy a tízpontos pécsi csapatot átvettük, és a kemény munkának meglett az eredménye. Nagyon mélyről indultunk, de kiderült, hogy a srácok tudnak futballozni, csak a hit és a munka hiányzott. Tudtuk, hogy ideges találkozó lesz, és az elején nagyon görcsösek voltunk, de a második félidőben már úgy játszottunk, ahogy egész tavasszal, a sors pedig mindig a bátrakat segíti.

 

Artner Tamás (Dunaújváros): – Jár a gratuláció a csapatomnak, mert a játékosok szívüket-lelküket kitették a pályára, és az első, valamint az utolsó tíz percet leszámítva végig kontrollálni tudtuk a mérkőzést, ám ismét óriási gólhelyzeteket rontottunk el. Leginkább ez az oka, hogy a Dunaújváros most itt tart. Három ordító ziccerünk volt éppúgy, mint az Újpest vagy a Diósgyőr ellen.

 

(forrás:nso.hu)

 

Budapest Honvéd-Videoton FC 1-1

 

Marco Rossi (Budapest Honvéd): – A döntetlen természetesen jó eredmény. Több helyzetet alakítottunk ki, így az is benne volt a mérkőzésben, hogy nyerünk. Ez nem sikerült, de egy ilyen fantasztikus csapat ellen a döntetlen is nagyon jó eredmény. Minden hétvégén meg kell küzdenünk az életünkért, reméljük, minél előbb elérjük a kitűzött a célt, és benn maradunk az első osztályban.

 

Joan Carrillo (Videoton): – Először is szeretnék a Honvédnak gratulálni, jól és pörgősen játszott. Igazságos eredmény született a döntetlennel. Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, főleg az első félidőt illetően. A második játékrészben többet hibáztunk, és kicsit visszaesett a mérkőzés tempója is, de még ekkor is sikerült helyzeteket kidolgoznunk. Bőven lett volna lehetőségünk megnyerni a találkozót, de ma csak erre az igazságos döntetlenre futotta.

 

A bajnokság jelenlegi állása itt érhető el!

 

Itt tekinthetik meg az NB I 28. fordulójának eddigi találatait!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC