nb1.hu

MTK: az utolsó fázisába ért az új stadion engedélyeztetése

Budapest – Domonyai Salzburgban gyűjtött szakmai tapasztalatokat.

Az elmúlt hetekben Domonyai László több külföldi úton vett részt, ezeken természetesen minden az MTK-ról szólt. A fővárosi kék-fehér csapat klubigazgatója bizakodó hangulatban, a Pápa elleni győzelmet követően mesélt utazásairól, valamint a közeli, távolabbi tervekről, az új stadionról.

 

„A Double Pass akadémiai képzés keretein belül, nemrég kétnapos tanulmányúton jártunk Ausztriában, Tamási Zsolt, Székely Zsolt és Polyák Balázs kollégáimmal.  A Red Bull Salzburg akadémiáján, valamint az első csapatnál tettünk látogatást, Lőw Zsolt, salzburgi edző segítségével, aki annak idején játékos volt az újpesti ificsapatomban. Fantasztikus hely, rendkívül komoly tudományos háttérrel rendelkező, „űrközponthoz” hasonlítható létesítmény” – mondta a klub honlapjának az MTK klubigazgatója.

 

(fotó:mtkbudapest.hu)

 

„Nagyon tetszett az a GPS-alapú edzéselemző-rendszer, melynek segítségével folyamatosan követni lehet a játékosok mozgását, adatokat nyerhetünk teljesítményükről. Ezt a szisztémát mi is szeretnénk egyik pályánkon megvalósítani” – tette hozzá Domonyai, aki azt is elárulta, hogy hogy az új stadion terveinek engedélyeztetése az utolsó fázisába ért.

 

„Immár a látványtervek és a belső építészeti tervek is készen vannak. A múlt héten több olyan találkozó zajlott, ahol többek között a BRFK-val, a VIII. kerületi rendőrkapitánysággal, illetve az MLSZ részéről, a stadionbiztonsági igazgatóval és az infrastruktúráért felelős vezetővel találkoztunk. Egyeztettünk továbbá szurkolóinkkal, a baráti kör elnökségével és az ultrákkal, valamint szakértőinkkel is. Az utolsó fázisban mindannyian hozzátették javaslataikat, gondolataikat az elképzelésekhez. A látványtervek alapján boldogan és büszkén jelenthetem, hogy 2016 nyarától, minden igényt kielégítő, valóban XXI. századi, csodálatos otthona lesz az MTK-nak – foglalta össze a klubigazgató.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC