nb1.hu

Miriuta kiakadt, Pekár és a süti, Doll berni csodája

Budapest – Egy helyen az NB I 23. fordulójának a nyilatkozatai.

Az OTP Bank Liga 23. fordulója sok érdekességet hozott. A Győr vezetőedzője, Miriuta László kiakadt a Nyíregyháza elleni vereséget követően, a Szpari edzője Mátyus János elárulta, hogy Pekár László az NB I legtöbb süteményt evő játékosa, Szentes Lázár szerint aki a Haladás kiütéses vereségben részt vett, annak kuss van, míg Thomas Dolltól megtudhatják, hogy a berni csoda vagy a budapesti csoda volt a szebb.

 

OTP Bank Liga, 23. forduló                       

Április 10., péntek

 

Kecskeméti TE–Debreceni VSC 1-2

Kondás Elemér (DVSC): – Változtattunk a korábbi taktikánkon, mert azt akartuk, hogy hatékonyabb legyen a középpályás játékunk, ami sikerült is. Uraltuk a mérkőzést, de az ellenfél pontrúgásaiban ott volt a veszély. A bekapott gólnál megvoltunk létszámban, sajnos figyelmetlenek voltunk, de hamar egyenlítettünk, majd szép támadás végén a győztes gólt is megszereztük. Ez után is megvoltak a lehetőségeink, a végén a KTE hosszú labdákkal operált, ezért is cseréltünk hátra.

 

Bekő Balázs (KTE): – Nem vagyok szomorú és elégedetlen. A játékosok mindent kitettek a pályára, le a kalappal előttük. Az első félidőben nem tudom, miért vették el a gólunkat, mivel a mi játékosunkat rántották le. Sikerült megszerezni a vezetést, de a Debrecen képzett középpályásai fölénk kerekedtek és ebből jól jött ki az ellenfél. A második bekapott gólunk fegyelmezetlenségnek köszönhető, voltak hibáink, de összességében elégedett vagyok.

 

Április 11., szombat

 

Dunaújváros PASE–MTK Budapest 0-0

Garami József (MTK): – Küzdelmes, hajtós mérkőzés volt. Mindkét csapat nyerni szeretett volna. Több helyzetet sikerült kialakítanunk a találkozón, de sajnos ezeket nem sikerült értékesíteni. Több váratlan megoldást kellett volna húznunk, ettől még megvoltak a lehetőségeink, csak be kell rúgni. Tulajdonképpen igazságosnak mondható a döntetlen, de jobb helyzetkihasználással nyerhettünk volna.

 

Artner Tamás (DPASE): – Minden pontot meg kell becsülnünk, de összességében csalódott vagyok. Mindent megtettünk, kiváló csapat ellen jó mérkőzést játszottunk. Kontrolláltuk az összecsapást, de a kapu előtt nem voltunk elég hatékonyak, Böőr és Nikházi hiányzott előröl. Grubjesicet is azért cseréltem be, hogy meglegyen Eppelnek a támogatás, még ha középen kevesebben is lettünk ettől, de jól megoldottuk. Csak kicsi hiányzott a sikerhez, taktikailag fegyelmezettek voltunk, a srácok kitették a szívüket a pályára.

 

Bp. Honvéd–Diósgyőri VTK 1-1

Marco Rossi (Honvéd): – A hozzáállással elégedett vagyok. A mérkőzés elején voltak problémáink, meggyűlt a bajunk a DVTK három magas csatárával. A mai találkozóból meríteni kell a jövőt illetően. A győzelmek természetesen fontosak, de a lényeg az, hogy megmozgassuk a tabellát, tehát pontokat kell szerezni, nem lehet egyik napról a másikra csak nyerni. De azért vagyok itt, azért hívtak vissza, hogy rendbe tegyem a csapatot és minél többet nyerjünk.

 

Szivics Tomiszlav (DVTK): – Jól játszottunk, kontrolláltuk az összecsapást, birtokoltuk a labdát. 1-0-nál volt egy nagy ziccerünk, amit ha sikerül értékesíteni, akkor nyethettünk volna, de ilyen passzban vagyunk most. A Honvéd jó csapat, nem könnyű ellene játszni. Megérdemeltük az egy pontot, ha nem többet. Az első félidő utolsó öt percében érthetetlen módon összezuhantunk, akkor több gólt is kaphattunk volna, ezen perióduson kívül elégedett vagyok. Az a cél, hogy minél jobban szerepeljünk, a dobogó már elúszott, szeretnénk az első hatban végezni.

 

Paksi FC–Pécsi MFC 2-0

Robert Jarni (Pécs): – Poleksics korai kiállítása eldöntötte a mérkőzést. E mellé pedig sajnálatos módon ajándékba adtuk a Paks második gólját is. Némileg azonban rendezni tudtuk a sorainkat és lezártuk a területeket ellenfelünk előtt, így a hazaiak csupán felívelésekből, illetve pontrúgásokból tudtak helyzeteket kialakítani ellenünk. A szögleteik veszélyt hordoztak magukban, de ezen kívül csupán pár lehetőségük volt. Épp ezért még szomorúbb a korai kiállítás és a gól. A második félidőben viszont álltuk a sarat és egálba hoztuk a mérkőzést. Tudtuk, hogy jó csapat a Paks, akik rövid passzokkal szeretnek játszani. Kíváncsi lennék, hogy alakult volna a mérkőzés, ha végig tizenegyen vagyunk a pályán. Ez benne van a labdarúgásban, de megyünk tovább.

 

Csertői Aurél (Paks): – A jogos kiállítást és büntetőt követően elég sima lett a mérkőzés. Számos gólhelyzetet dolgoztunk ki, növeltük is az előnyünket, és a helyzeteink alapján akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de így sem lehetek elégedetlen. Nem forgott igazából veszélyben a győzelmünk, néhány pontrúgásból adódott ugyan lehetősége a pécsieknek, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. Bosszantó volt, hogy a zártan védekező ellenfelünket nem tudtuk igazán feltörni, ellenkező esetben további lehetőségeink is lehettek volna.

(Forrás: pmfc.hu)

 

 

Lombard Pápa–Puskás Akadémia FC 0-1

Lengyel Ferenc (Lombard Pápa): A heti felkészítésünk célja a támadójáték frissítése volt. De nem, és nem megy… A csapat jól játszott, taktikailag sem hagyott semmi kivetnivalót a teljesítménye. Szeretném ezúton is megdicsérni a játékosaimat, mert rendkívüli körülmények között álltak helyt. Valamennyien tették a dolgukat, és a játék képe alapján nem is érdemeltünk vereséget. Ezúttal másféle formációban, a támadásokban más játékosokkal kísérleteztünk, ez is eredménytelen volt. Szerencsére még van javítási lehetőségünk, és hiszek benne, hogy az elvégzett munkának előbb-utóbb gólképességben és eredményben is kamatoznia kell.

(Forrás: nso.hu)

 

Benczés Miklós (PAFC): Teljes joggal számítottam nagyon nehéz mérkőzésre. Küzdelmes találkozó volt, ahol a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna. A pápai csapat sokat tett azért, hogy megszakítsa gólképtelenségét. A találkozó előtt játékrendszert váltottunk, öt védővel – három belső védővel – küldtem pályára a csapatot, ami eredményesnek bizonyult. Meglepett Lengyel Ferenc azzal, hogy a remekül fejelő, rendkívül veszélyes Popinra ma csak csereként számított. A fegyelmezett védekezésünknek köszönhetően sikerült levédekeznünk a hazai csapat összes rohamát, de gratulálok az ellenfélnek, mert nagyon kellemetlen pillanatokat okozott nekünk a kapunk előtt.

(Forrás: pfla.hu)

 

Győri ETO FC–Nyíregyháza Spartacus 2-3

Miriuta László (Győr): – Az első félidőben rosszul játszottunk, a második játékrészben már sokkal jobban. Egész héten itt voltak a menedzserek a nyakunkon, beszélgetnek a játékosokkal. Nem fogom ehhez a nevem adni. Mindenkinek más jár már a fejében. Én is ebben a szituációban vagyok, nincs már szállásom Győrben, saját pénzből ingázok Budapest és Győr között. Vagy én megyek, vagy pár játékos. Becsülettel kell dolgozni. Ha mások nem akarnak, majd játszanak a fiatalok.

 

Mátyus János (Nyíregyháza): – Mindenki másképp éli meg a meccset, én edzőként fantasztikusnak láttam. Színvonalas találkozó volt, a csattanó minket segített a végén. 90 percig szenvedéllyel, megfelelő mentalitással játszottunk, a szívünk a helyén volt. Már nem volt vesztenivalója a Győrnek 0-2 után, azért is változott a játék képe, na meg az ország egyik legjobb keretével találkoztunk, de nyertünk. Pekár a legtöbb süteményt evő játékos az NB I-ben, Nyíregyházán kibérelünk neki egy cukrászdát a jövő héten. 

 

Április 12., vasárnap

 

Ferencváros–Újpest FC 2-0

Thomas Doll (FTC): – Hogy a berni csoda (a németek így emlegetik a válogatottjuk 1954-es, Aranycsapat ellen megnyert vb-döntőjét – a szerk.) vagy a budapesti csoda volt a szebb? Maradjunk annyiban, hogy mindkettő csodálatos, még megharagudnának rám otthon, ha azt mondanám, hogy a mai szebb. Csodálatos hangulatban, remek közönség előtt mindent kiadtak magukból a srácok, és megérdemelten győztünk. Kemény munka volt. Sohasem lehet tudni, hogy az ellenfél mikor talál egy gólt akár egy rögzített játékhelyzetből is, úgyhogy ezért is rendkívül fontos volt a második gólunk megszerzése. Dibusz a válogatott kapusa, ma is megmutatta, hogy miért. Nagyszerű teljesítményt nyújtott, nagyon fontos pillanatokban őrizte meg a kapunkat a góltól. Egész héten alig tudott edzeni, csak az utóbbi egy-két napban, így különösen értékes a produkciója.

 

Nebojsa Vignjevics (Újpest): – Azt hiszem, már a első félidő elején eldőlt a mérkőzés. A játékosaim magukra húzták az ellenfelet, engedték a Ferencvárost sok gólhelyzetet kialakítani, és a kipattanókból is ők voltak a veszélyesebbek. Ugyanez ránk nem volt elmondható. Volt ugyan néhány veszélyes helyzetünk, de a lepattanó labdákra már nem érkeztünk hatékonyan. Az ellenfél a rögzített játékhelyzetekből, szögletekből is veszélyes volt. Az első gól után végképp megnőtt a reakcióidőnk, gondjaink adódtak a koncentrációval, de ez valahol érthető is ilyen felfokozott hangulatban.

 

Videoton FC–Szombathelyi Haladás 7-0

Joan Carrillo (Videoton): – Nagyon jó volt a támadójátékunk a mai mérkőzésen. Természetesen el kell ismernünk, hogy ebben közrejátszott a mi szempontunkból a szerencsefaktor: az ellenfél sokáig emberhátrányban játszott, ami valóban változtatott a meccsen, de már előtte is számos gólszerzési lehetőséget kidolgoztunk. Lépésről lépésre kell haladnunk, fontos mérkőzések állnak még előttünk, de jól reagálunk a ránk nehezedő terhekre. Nagyon-nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, mindegyikük a szezon első napjától kezdve rendkívül keményen dolgozik, az edzéseken is nap mint nap, hogy meg tudjuk nyerni ezeket a meccseket. Persze előfordult, hogy nem ment ennyire jól a játék, ez mindig benne van a pakliban, de ettől függetlenül akkor is ugyanúgy, ugyanazt a munkát beletette mindenki a felkészülésbe. Ma viszont igazán látványos eredményét láttuk ennek a munkának.

 

Szentes Lázár (Haladás): – A kiállításnál egy-nulla volt, de a második félidőben már nyilvánvalóan egyáltalán nem hasonlítottunk egy futballcsapatra. Játékosok nélkül, edző nélkül nagyon-nagyon szomorú játékot játszhattunk. Ilyenkor nekem itt kell lennem, kötelességem nyilatkozni, de aki ebben a vereségben részt vett, annak kuss van. Semmit sem mondhatunk, mindenkinek magára kell vállalnia azt a felelősséget, ami a része belőle. Nekem és mindenki másnak. Azért hadd jegyezzem meg, hogy egy méterért állítottak ki, tehát egy méterre léptem be a játéktérre. Szerintem az összes első- és másodosztályú, vagy akár megye hármas edzőt ki lehet állítani, aki egy méterre belép a pályára. Aki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy semmi olyat nem mondtam. Megnéztem, hogy mi volt. Ennyi, egy méter. Azt mondta a játékvezető, hogy azért menjek a lelátóra, mert ennyivel beléptem a játéktérre.

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC