nb1.hu

Megint vált a Honvéd: olasz helyett újabb olasz!

Budapest – Csepelre költöznének, Hemingway elviszi a balhét.

A Budapest Honvéd együttműködési szerződést kötött az olasz Macron céggel, így a Givovát „levetve”, 2015. július elsejétől négy évig öltöztetik a kispesti felnőtt-, és valamennyi utánpótláscsapatot is. A Bozsik-stadionban rendezett sajtótájékoztatón a saját nevelésű Hidi Patrik, Nagy Gergő páros mutatta be a hagyományos, vörös-fekete csíkos hazai, és a fehér, mellmagasságban keresztbe futó vörös és fekete csíkokkal díszített idegenbeli mezt. A harmadik számú mez narancsszínű lesz.

 

Fotó: honvedfc.hu

 

A számos olasz, angol, német, spanyol vagy éppen holland csapatot öltöztető Macron képviselői leszögezték: örömmel támogatják a labdarúgás egyik legendás klubját, a 13-szoros magyar bajnok és 7-szeres kupagyőztes Honvédot, amely gárda olyan futballistákat adott az egyetemes labdarúgásnak, mint többek között Puskás Ferenc és Bozsik József.

 

A sajtótájékoztatón George F. Hemingway tulajdonos azt is elmondta, hogy nyárig kiírják a közbeszerzési eljárást a Bozsik Stadion újjáépítésére, valamint az új utánpótlásközpontra is. Utóbbi 2016-ra, a stadion pedig 2016-2017-re készülhet el, a munkálatok ideje alatt az együttes Csepelen szeretné játszani a hazai mérkőzéseit. A sportvezető szerint a létesítmény tervezésében száz százalékig részt vesz az egyesület. Az új, várhatóan 5,5 milliárd forintból megvalósuló aréna 8200 néző befogadására lesz alkalmas.

 

Hemingway véleményt nyilvánított a létszámcsökkentésről: mint mondta, ha az érvek és ellenérvek alapján az MLSZ emellett dönt, akkor szakaszosan lehet végrehajtani. A tulajdonos szerint létjogosultsága lehet akár egy tízcsapatos Szuperligának is, alatta 12-12 csapatos NB I-gyel és NB II-vel, de hangsúlyozta: ez az ő véleménye, de az MLSZ elnökségének nem tagja.
 

 

Az én két rossz döntésem az oka, azaz nem megfelelő vezetőedzőket neveztem ki a csapat élére – válaszolt Hemingway arra kérdésre, hogy mi az oka a csapat gyenge szereplésének. A Honvéd az olasz Pietro Vierchowoddal kezdte a szezont, tőle Csábi József vette át az irányítást, a tavaszi szezontól pedig ismét az olasz Marco Rossi a kispesti gárda vezetőedzője.

 

Hemingway arról is beszélt, hogy még nem tárgyalt a folytatásról Rossival, de mint mondta, a tréner maradni szeretne, ezt azonban a hátralévő négy forduló eredményei is befolyásolják.

 

A kispestiek 26 forduló után 21 ponttal a 13. helyen állnak, de csak két ponttal előzik meg a kieső, 15. helyezett Szombathelyi Haladást.

 

(Forrás: honvedfc.hu, MTI)

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC