nb1.hu

Még idén elkezdődhet a pécsi stadion felújítása

Pécs – Mégis továbbra is van esély új, modern arénára?

Mint arról a meccs napján beszámoltunk, a PMFC stadionja melletti épületre – ha már a stadionokban korlátozzák a véleménynyilvánítást – egy „Politikusmentes futballt” követelő drapériát feszítettek ki a Fradi vendégjátéka alkalmával. Ez már csak azért is érdekes, mert a ferencvárosi elnök, Kubatov Gábor (a Fidesz-MPP pártigazgatója) mellett a PMFC első embere, dr. Hargitai János is a kormánypárto(ka)t képviseli, a KDNP politikusaként.

 

Utóbbi a mérkőzés előtti órákban – a klub volt játékosai, edzői, vezetői és közéleti személyiségek hagyományteremtő összejövetelén – bejelentette: még idén elkezdődhet az újmecsekaljai stadion felújítása. A Pécsi Újság beszámolója szerint egymilliárd forintot fordítanak a déli oldalon egy új, kétszintes, fedett lelátó építésére, valamint edzőpályák és kiszolgáló-létesítmények kialakítására. A hírportál ugyanakkor úgy informálódott, hogy mindettől függetlenül továbbra is van esély arra, hogy egy új, modern stadion is épüljön Pécsett.

 

Fotó: pmfc.hu

 

Az már korábban eldőlt, hogy az állam egymilliárd forintot biztosít a munkálatokhoz – nyilatkozta a Pécsi Újságnak dr. Hargitai János. – A pénz tehát rendelkezésre áll, a támogatói szerződés megkötése pedig már folyamatban van, jelenleg az elképzelések egyeztetési folyik a szaktárcával és a szövetséggel.

 

A terveket ismertetve a klub elnöke kifejtette: a beruházás egyaránt szolgálja a nézők kényelmét, valamint az akadémiai képzés feltételeinek javítását. A déli lelátót részben elbontják, a helyére kétszintes, fedett nézőteret építenek, ahonnan mintegy ezerötszázan szurkolhatnak majd kulturált körülmények között. A földszinten ajándékbolt, étkező, s az öltözők kapnak helyet. Az első emeleten, a lelátóterasz mögötti épületrészben büfé üzemel majd. A labdarúgó-növendékek számára ezen, valamint a második szinten szobákat, előadótermeket is kialakítanak, valamint a kor követelményeinek megfelelő vizesblokkok is készülnek. A második emeleten VIP-helyiségeket is kialakítanak. A korszerűsítés részeként a sajtó munkatársait jelenlegi helyükről a szintén megújuló északi toronyba költöztetik.

 

A beruházás részeként több új füves edzőpálya épül Kovácstelepen, ezek az utánpótlás-képzést szolgálják majd – mondta Hargitai. Hozzátette, az építkezéseket a tervek szerint úgy hajtják végre, hogy a csapat közben majd használhatja a stadiont, azaz nem számolnak azzal, hogy hosszabb-rövidebb ideig albérletbe költözzenek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC