nb1.hu

Kubatov a szkennerről és a bizalmát eljátszott ultrákról

Budapest – Csak a TAO-pénz állami, igazi és dekázó Fradi-sas is lesz.

Kubatov Gábor FTC-elnök a Rádió Q stúdiójában, a "Kelj fel, Jancsi!" című műsorban válaszolt Fiala János műsorvezető és a hallgatók kérdéseire is. A fideszes politikus beszélt többek között a szurkolók kemény magjáról, a sokat támadott vénaszkennerről, és a kipoentírozott új kabalaállatról is.

 

Fotó: MTI

 

Nem az a probléma, hogy fizikai károkat okoztak, hanem az, hogy erkölcsit – idézte Kubatov Gábort a beszélgetésről beszámoló nso.hu. – Sok cég gondolta úgy, hogy ha a Fradi szurkolói így viselkednek, akkor nem szponzorálja az FTC-t, ezért sok bevételtől elestünk. Az élet minden területén törekedtem arra, hogy elsők legyünk. A büntetések terén nem akartam, most a harmadik helyen vagyunk, ez nem kis lépés. Ma már töredékét fizetjük az eddigi büntetéseknek.

 

Kubatov nem értett egyet azzal, hogy a Fradit állami pénzből tartják el („Csak a TAO-pénz állami, de azt az utánpótlásra költjük”), arra a felvetésre pedig, hogy a biztonsági szolgálatban bűnözők vannak, így válaszolt: „Volt rendőrök vezetik, vannak benne kemény srácok, de a szurkolótáborunk is ilyen”.

 

Alapvetően azt gondolom, hogy akinek nincs mit rejtegetnie, szkennel – mondta a klubvezető a vénaszkennerről. – […] Akit ki kellett tiltani, az kint is marad, nagyjából tizennégy emberről van szó, nem két-háromezerről. Tudom, hogy egy összetartó közösség, és néhány ezer ember emiatt nem jön, pedig nagyon hiányzik a szurkolásuk. […] Hangsúlyozom, örömmel látjuk az ultrákat, de meg kell tanulniuk viselkedni, és vállalni a következményeket a tetteikért. […] Három és fél évig tárgyaltam, eljátszották a bizalmamat, már nem ülök le velük.

 

Attól ugyanakkor – mint fogalmazott: egyelőre – „belátással” eltekintett, hogy egy korábbi ígéretét beváltva, a szurkolókon behajtsa a miattuk a klubra rótt pénzbüntetéseket.

 

Annyira bagatell büntetéseket kaptunk eddig, hogy nem kellett ehhez a lépéshez folyamodnunk. Ha súlyos büntetést kapunk, előfordulhat, hogy egy szektor fizeti majd ki – mondta Kubatov, aki a fizetését is elárulta:
Négyszázhatezer forint a parlamenti fizetésem, a Fraditól nem kapok pénzt.

 

Kérdésre válaszolva a klubelnök elárulta: ingyenjegyből csak nyolcvan darabot osztanak szét a korábbi sportolók között. Az új, fura kinézetű kabalasasról (és a régi leváltásáról) elmondta: a szurkolók 90 százaléka le akarta cserélni a régit, az új pedig inkább rajzfilmfigurára hajaz, a gyerekeknek kedvezve.

 

Az egy másik kérdés, hogyan fogadják szurkolók. Amikor látják, hogyan mozog, focizik, lövi a tizenegyest, akkor megszeretik. A Diósgyőr ellen lesz meglepetés, igazi sast reptetünk körbe. […] Nem lett elég jól elmagyarázva, hogy mi az új sas funkciója. Az előző el lett bocsátva, de korrekt módon. Az új sas, ha kell, egy egész félidőt végigdekázik. Így marad, ahogy most van. Remélem, hogy a drukkerek hamarosan megszeretik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC