nb1.hu

Jogsértő és helytelen volt az MLSZ döntése?

Pécs – Fellebbez a PMFC: "Téves adatok, téves értelmezés".

A Nyíregyháza-Spartacus és a Kecskeméti TE után a PMFC-Matias vezetői is közleményben jelezték: jogorvoslattal élnek, miután az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága elutasította a kérelmüket.

 

Itt minden alapinfót megtalál a licencbizottság döntéséről!

 

Alább a pécsiek honlapján megjelent közleményt idézzük változtatás nélkül:

 

„Tisztelt Pécsi Szurkolók, Sportbarátok!

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága a PMFC-SPORT Kft. 2015/2016 bajnoki évadra vonatkozó nemzeti első osztályú licenckérelmét 2015. május 12. napján kelt határozatával elutasította.

A határozat indoklásának átolvasását követően úgy döntöttünk, hogy a döntés ellen jogorvoslattal élünk, mert az abban foglaltakat jogsértőnek tartjuk, és továbbra is kérjük az NB I-es bajnokságban történő induláshoz szükséges engedély megadását.

A licensz eljárásban igazoltuk azt, hogy a klub törvényes, likvid és adekvát működésének összes jogszabályi és gazdasági feltétele megvalósult, az NB I-es pécsi labdarúgócsapat nemzeti bajnokságban történő indulásának, és 2015/2016- os bajnokságban való folyamatos szereplésének sem jogi sem közgazdasági akadálya nincs.

Az általunk az MLSZ illetékes bizottsága részére benyújtott iratok és nyilatkozatok alapján az NB I-es bajnokságban történő induláshoz szükséges engedélyt meg kellett volna kapnunk.

Mivel az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottság határozata a fentiekkel ellentétben részben téves adatokon alapul, részben pedig a valós adatokat tévesen értelmezi, így helytelen következtetéseket, és érdemben helytelen döntést tartalmaz, ezért jogsértő.

Biztosak vagyunk abban, hogy a fellebbezésünk folytán eljáró másodfokú licencadó bizottság klubunk érveit és álláspontját elfogadva, a bizonyítékainkat helyesen értékelve megadja a PMFC-SPORT Kft. számára a 2015/2016 bajnoki évad NB I-es bajnokságában történő induláshoz szükséges engedélyt.

Pécsnek szüksége van az élvonalbeli labdarúgásra, a klubnak pedig szüksége van szurkolói támogatására, ezért mindenkit arra buzdítunk, és kérünk, hogy a tavaszi idény hátralévő meccsein jelenlétükkel fejezzék ki a klubhoz való ragaszkodásukat!

 

Sportbaráti üdvözlettel:

PMFC Vezetősége”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC