nb1.hu

Jarni győzelemre játszik, Doll visszalőtt a kupameccsre

Pécs – PMFC-FTC: Nem csak a Vidi bajnoki címe a tét.

Világhírű játékosokból lett edzők csapatai csapnak ma össze a Mecsekalján, de merőben más alapállásból és esélyekkel.

 

Fotó: nso.hu

 

A PMFC legutóbb 10 évvel ezelőtt győzte le hazai pályán a Ferencvárost. Ma késő délután, az NB I 26. fordulójában persze nem a statisztika javítása a pécsiek legfőbb motivációja – hanem az, hogy miután a bennmaradásért küzdő riválisaik közül csak a Dunaújváros nyert (éppen Szombathelyen, a Haladás taszítva kieső helyre), a Honvéd pedig ikszelt, három ponttal óriási lépést tehetnének a céljuk felé.

 

A bajnoki mezőnyből jelen pillanatban a Ferencváros van a legjobb formában, de nem fogunk visszaállni ellenük és nulla-nullára játszani, hanem igyekszünk győzelemre törekedni hazai pályán – idézte Robert Jarni vezetőedzőt a PMFC honlapja. – Nagyon fontos lesz, hogy a meccs folyamán kialakított helyzeteinket megfelelően használjuk ki. Mindenki úgy gondolja, hogyha nem nyerünk, akkor nem történik semmi baj. Ez részben így is van, de azért ne felejtsük el, hogy még nem biztosítottuk be a bennmaradást. Jelen pillanatban is a kiesés ellen küzdünk, és pontokért kell játszanunk. Úgy nem lehet kimenni a pályára, hogy már az ellenfélé a győzelem. Igenis meg kell mutatnunk, hogy nem hajtunk fejet az FTC játékosai előtt, szükségünk van a jó eredményre.

 

A horvát szakvezetőnek sérülések miatt pótolnia kell két belső védőjét, Danijel Romicot és Andrej Causicot is, és eltiltás miatt nem számíthat Nagy József játékára sem.

 

A vendég Ferencvárosnál elsősorban nem az motiválhatja a labdarúgókat, hogy győzelmükkel elhalasszák a Videoton bajnoki ünnepét (az már úgyis csak idő kérdése), sokkal inkább az, hogy bizonyítsák Thomas Dollnak és a klubvezetőknek: a jövőben is számítson rájuk a Fradi. Az ebből a szempontból a bosszús német szakember számára tanulságos, Szolnok elleni hétközi kupameccs után különösen érdekes lehet a bajnoki.

 

Nem a kihagyott helyzetekkel volt probléma. Számomra az a fontos, hogy akik pályára lépnek, szívvel játsszanak. Nem az eredménnyel voltam elégedetlen, hanem azzal a hozzáállással, amelyet néhányan mutattak a Szolnok ellen. Nem az egész csapatról beszélek, de pár játékos teljesítménye egyszerűen kevés volt, nem nyújtottak semmit. Nem nekem, hanem a csapatnak – szúrt még vissza a klub honlapján nyilatkozva Thomas Doll szerdára, majd áttért a pécsi bajnokira: – Tudunk, és kell is jobban játszanunk Pécsett, mint a Szolnok ellen. A bennmaradásért küzdő pécsiek harcolni fognak, de biztos vagyok benne, hogy akik nálunk pályára lépnek, szintén mindent beleadnak majd a győzelemért.

 

 

OTP Bank Liga, 26. forduló

 

PMFC-Matias–Ferencváros

Pécs, PMFC-stadion, 18.30 (tv: Sport 2)

Játékvezető: Szabó Zs.

 

A mérkőzést online tudósítjuk!

 

Ősszel a Fradi 2-0-ra legyőzte a Pécset:

 

[video:https://youtu.be/9GtxGadrF_s width:610]

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC