nb1.hu

Hiába remekelt a DVTK kapusa, simán nyert a Vidi

Miskolc - Újabb lépést tettek az arany megszerzéséért.

A listavezető számított a mérkőzés esélyesének, és a Videoton magabiztosan is nyert. Már a mérkőzés elejétől a vendégek akarata érvényesült, ám a 47. percig nem tudtak túljárni a remekül védő Antal eszén. A vezetés megszerzése után is a Vidi maradt fölényben, a második gólja nagyon szép támadás végén született meg, Gyurcsót külön meg kell dicsérni az önzetlensége miatt. A hátralévő időben próbált összeszedettebb játékkal előrukkolni a hazai csapat, de az igazság az, hogy ebben a periódusban is a vendégek akarata érvényesült. A Vidi ismét lépett a bajnoki cím megszerzése felé, a Diósgyőr továbbra is gödörben van.

 

Élő beszámoló:

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, egyik fél sem állt be védekezni az első percekben. A hazaiaknál Griffiths és Németh is kezdő, a nevezettek arról híresek, hogy a héten összeverekedtek az egyik edzésen, pénzbüntetést kaptak érte. Ahogy telnek a percek, úgy kerül egyre nagyobb mezőnyfölénybe a Vidi, de a 10. percig még nem volt ziccere a listavezetőnek. A 11. percben megszerezhették volna a vezetést a fehérváriak: Antal kitenyerelt egy átlövést, a labda Gyurcsó elé pattant, aki 5 méterről lőtt, de az ismét vetődő kapus menteni tudott. A túloldalon a kontrából Griffiths, de Calatayud lazán hárított.

 

fotó: vidi.hu

 

Gyurcsó 22 méterről, ballal lőtt laposan a jobb alsó mellé, a félidő feléhez közeledve Sándor nyesett 14 méterről a bal alsó irányába, de Antal magabiztosan hárított.  A DVTK nem nagyon tud kijönni a saját térfeléről, úgy tűnik, a hazaiak teljesen átengedik a területet a vendégeknek. A Videoton játékosai nagy önbizalommal fociznak, valamelyest lendületesebbnek is tűnnek a miskolciaknál, akik sem a labdát nem tudják megtartani, sem kontrákat nem tudnak vezetni. A 22. percben Feczesin lépett ki a védők között, de 12 méteres, gyenge nyesését, könnyedén védte a hazaiak kapusa. A 31. percben viszont bravúrral hárított, Nikolics közeli lövése után. Úgy tűnik,  idő kérdése, mikor szerzi meg a vezetést a Videoton… A 35. percben bajba került a DVTK, de nem azért, mert gólt kapott. A gárdának eleve sok a hiányzója, és most Alves is megsérült, így Szivics kénytelen volt cserélni. A védőt az alapből támadó középpályás Krisztics váltotta, ami így azt is jelentette, hogy a szakembernek át kellett szerveznie a csapatát, Egerszegi került a lecserélt védő helyére, míg a friss erő az eredeti posztján bizonyíthat. A 35. percben bajba került a DVTK, de nem azért, mert gólt kapott. A gárdának eleve sok a hiányzója, és most Alves is megsérült, így Szivics kénytelen volt cserélni. A védőt az alapből támadó középpályás Krisztics váltotta, ami így azt is jelentette, hogy a szakembernek át kellett szerveznie a csapatát. A pihenő alatt nem volt csere. Az első félidővel ellentétben, egyből gólt szerzett a másodikban a Videoton. Gyors támadás végén, a 47. percben, Feczesin lőtt kapura 14 méterről, Antal kiütötte a labdát, érkezett Oliveira, aki mindenkit megelőzött és 6 méterről a kapuba helyezett, 0-1! Az előny birtokában is lendületben maradtak Nikolicsék, az említett például szöglet után, 7 méterről fejelt kapura, ám az egyik védő, a gólvonal elől kirúgta a labdát az 54. percben. A DVTK-nak fel kellene pörögnie, ezt érzi is Bognár István (akit viszont pár perccel később lecseréltek), aki próbálja mozgatni, irányítani a társakat, akik viszont pontatlanul játszanak.  Az 58. percben újabb gólt szerzett a Videoton, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a három pont sorsa, ez nyugodtan kijelenthető az eddig látottak alapján. Gyurcsó remek labdát kapott egyébként a találat előtt, de nem kapura lőtt 12 méterről, hanem önzetlenül passzolt a még jobb helyzetben érkező Feczesin elé, akinek már nem volt nehéz dolga, 0-2! Az újabb gól és a változtatások után próbált felpörögni a Diósgyőr, ám mégis Simon lövését kellett feljegyezni a 72. percből, Antal sokadik remek védésével hárított. A 84. percben Sándor után Juhász, a Vidi második csapatkapitánya is elhagyta a pályát. Ez viszont már nem befolyásolta a végeredményt, még akkor sem, ha a hazaiak szépíteni tudtak a végén, ám ez már csak szépségtapasz volt. S. Z.

 

DVTK-Videoton 1-2  Miskolc, 4000 nézőJátékvezető: IványiDVTK: Antal – Okuka, Szalai V., Alves, Németh M. – Egerszegi, Koman, – Marjanović (Gosztonyi, 72.), Bognár I. (Jenner, 59.), Takács T. – Griffiths.Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhás (Fejes 84.)z, Stopira – Sándor (trebotic, 66.), Simon – Gyurcsó, Nikolics, Oliveira – Feczesin (Ivanovszki, 70).G.: Griffiths (91.), ill. Oliveira (47.), Feczesin (58.)Sárga lap: Szolnoki (42.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC