nb1.hu

Három kapufa, egy gól: MTK siker a PAFC ellen

Budapest – Egyenlő ponttal a Fradival a második helyen.

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának a nyitómérkőzésén az ezüstéremért küzdő MTK a Puskás Akadémiát fogadta a Bozsik József Stadionban.

 

A találkozó hazai fölénnyel kezdődött, Hajdú Ádám révén már a találkozó elején megkongatta a kapufát a kék-fehér csapat. A folytatásban is maradt támadásban az MTK, több veszélyes helyzetet tudott kialakítani, de a Puskás Akadémia kontráiban is benne volt a gólszerzés lehetősége, Fiola Attila beadása után Hajdú lábán megpattanva a kapufán csattant a labda, de ez csak egy volt a lehetőségek közül. Itt még nem volt vége a „kapufaesőnek” szűk negyedórával a félidő vége előtt Thiam fejese után pattant a labda felső kapufára. Hiába azonban a temérdek helyzet mindkét oldalon, gól nem esett az első negyvenöt percben.

 

(fotó: nso.hu/archív)

 

A második játékrész első negyedórája nyomaiban sem hasonlított az elsőre, helyzetek nélkül és sok pontatlansággal teltek a percek. Ez alapján nyugodtam mondhatni, hogy a semmiből szerzett vezetést az MTK, legalábbis ezen félidőben látottak alapján. A 61. percben Horváth szépen szolgálta ki Csiki Norbertet, aki higgadt befejezéssel juttatta előnyhöz a fővárosi csapatot.  A hátralévő időben a Puskás Akadémia nem igazán tudott váltani, egy-két kisebb megingást leszámítva magabiztosan őrizte az előnyét a kék-fehér csapat, így két döntetlen után tudott újra nyerni, míg a PAFC sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

 

MTK – Puskás Akadémia 1-0. A mérkőzés részletes beszámolója a linkre kattintva olvasható!

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC