nb1.hu

Hamisítatlan kiesési rangadót vív a Haladás és a Honvéd

Szombathely – Alcibiade érzelmei, Kemenes az év meccsét várja.

Óriási jelentőséggel bíró mérkőzést játszik a Haladás és a Budapest Honvéd az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A találkozó ugyanis nagy befolyással lehet a kiesés elkerülésért folytatott harcban.

 

A Honvéd rosszul kezdte a szezont, ennek köszönhetően sereghajtó jelenleg a fővárosi együttes, így minden pontra szüksége van, ahogy a Halinak is, amely bár elkerült a kiesést jelentő helyekről, mindössze egy győzelemre van a mostani riválisától.

 

Télen fél évre kölcsönbe érkezett Raffaele Alcibiade a Haladáshoz a Budapest Honvédtól, így a 24 éves védő számára nem csak egy lesz a sok közül a vasárnapi bajnoki.

 

„Mielőtt Szombathelyre kerültem, két évet futballoztam a Honvédban, így más lesz számomra ez a meccs, mint bármely másik – jelezte Raffaele Alcibiade a szombathelyi klub honlapjának. – Ebből kifolyólag pluszmotivációt is jelent. Emlékszem a legutóbbi, Rohonci úti bajnokira, nagyon harcos, küzdelmes meccs volt, a Haladás 2-0-ra nyert, de már az első félidőben három-négy góllal vezethetett volna. Mindig is nehéz volt a Haladás ellen játszani, megígérhetem: most is nehéz lesz. Az elmúlt két fordulóban nem játszhattam, így kimaradtam a sikerekből, de ez nem zavar. Úgy ugrottam fel a Haladás-góloknál, mintha én szereztem volna őket. Másrészt soha nem egy-egy játékos, hanem a csapat nyer meccset. Ami a Honvédot illeti, a télen megerősödött, így nem lesz könnyű dolgunk, ám mi náluk is jobban megacélosodtunk az átigazolási szezonban. Hazai pályán csak a győzelmet tartom elfogadhatónak.

 

(fotó:vaol.hu)

 

Kemenes Szabolcs a Honvéd TV-nek elárulta, úgy érzi, hogy jó formában van a kéthetes szünetnek köszönhetően a Honvéd, amire szükség is van, hiszen vasárnap az év meccse következik a Haladás ellen.

 

[video:https://youtu.be/GGEZsDkQHQM width:610]

 

OTP Bank Liga, 22. forduló

Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Budapest Honvéd

Szombathely, Rohonci úti Stadion, vasárnap, 16.30, (tv: Duna World)

Játékvezető: Solymosi Péter (Tóth II Vencel, Becséri Gergely)

 

A várható összeállítások:

Haladás: Rózsa – Jagodics, Alcibiade, Bühler, Jánvári – Nagy P., Iszlai – Mancini, Radó, Gaál – Martínez

Honvéd: Kemenes – Elez, Ignjatovics, Kosznics – Ikenne-King, Nagy G., Hidi, Godoy, Morgan – Punosevac, Meza

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC