nb1.hu

Hali után DVTK: tovább menekülne a DPASE

Dunaújváros – Artner a teherről beszélt, Egerszegi biztos a sikerben.

A Haladás elleni győzelemmel nem ért véget a sorsdöntő mérkőzések sorozata a kiesés ellen menekülő Dunaújváros számára, hiszen azokból még négy van hátra. Ezek közül kettőt hazai, kettőt idegenbeli környezetben játsszanak, elsőként a középmezőnyben tanyázó, a rossz tavaszi szereplése miatt a dobogóról biztosan lemaradó Diósgyőrt fogadja a DPASE.

 

„A miskolci együttes a legutóbbi fordulóban edzőváltást követően szerezte meg az első tavaszi győzelmét, akiknek azért ennél nagyobb céljai voltak a bajnokságban. Azonban ez a siker erőt adhat nekik a folytatáshoz. Nagyon jó képességű játékosokból álló keretük van, akik az előre játékban nagyon erősek. Több jó befejező csatáruk is van. Viszont mi is egy önbizalom növelő mérkőzés után készülhetünk, de számunkra ez a találkozó is létkérdés. Elkerültünk a kieső helyről, és ennél lejjebb már nem kerülhetünk, ezt meg kell tartanunk. Játékosaim megszokták már, hogy folyamatos teher alatt játszanak, hiszen ez már évek óta így van. Olyan hozzáállással kell játszanunk, mint az elmúlt fordulókban, és akkor meg lesz a győzelem. Minden támogatásra szükségünk van, ezért arra kérem szurkolóinkat, jöjjenek minél többen, és buzdításukkal álljanak mellénk.” – mondta a klub honlapjának Artner Tamás.

 

(fotó:minap.hu)

 

A Pápa elleni múlt heti első tavaszi siker némi vigaszt adhat a miskolci szurkolók számára, akiknek a reményei szerint Dunaújvárosból is három ponttal távozhatnak majd a kedvenceik. Ebben egészen biztosan nem lehet segítségére a DVTK számára Egerszegi Tamás, aki ötödik sárga lapja miatt az eltiltását tölti majd, de így is biztos a sikerben.

 

„Ha Dunaújvárosban úgy tudunk játszani, mint a Pápa ellen, akkor nem lehet gond. Sajnos múlt szombaton megkaptam az ötödik sárga lapomat, ezért nem léphetek pályára, de biztos vagyok benne, hogy a srácok nélkülem is győzni tudnak. Azt követően az ETO ellen visszatérhetek és szeretném ott folytatni, ahol a Pápa ellen abbahagytam.” – árulta el a középpályás a klub honlapjának.

 

Hosszú idő, 1999 után játszik ismét Dunaújvárosban a DVTK élvonalbeli bajnoki mérkőzést, amelynek ősszel emberhátrányban sikerült háromgólos hátrányból felállnia.

 

OTP Bank Liga, 27. forduló

Dunaújváros PASE-Diósgyőri VTK

Dunaújvárosi Stadion, szombat 14.00 (tv: Sport 1)

Játékvezető: Solymosi Péter

 

A mérkőzést élőben közvetítjük!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC