nb1.hu

Haladás-Dunaújváros: Artner biztosan nem fog táncolni

Szombathely – Menekülés a győzelembe, vagy a „szokásos” iksz? 

Az előző három fordulóban a Haladás és a Dunaújváros is csak egy-egy pontot tudott összekaparni, s miután a kiesőzóna többi csapata is leginkább elszórt döntetlenekkel araszolgat, különösen nagy jelentősége lehet egy rivális elleni győzelemnek. Pápán 0-2-ről egyenlített a Kuttor Attila megbízott edző irányította Hali, amelynek soros ellenfelét éppen a korábbi szombathelyi sikeredző, Artner Tamás dirigálja.

 

Fotó: dpase.hu

 

A szakember a Haladás honlapján elmondta:

Ugyanúgy készülök erre a meccsre, mint tettem legutóbb az Újpest ellen. Annyiban más, hogy ez valódi hatpontos meccs, a döntetlen kevés, nyernünk kell. Úgy gondolom, a Haladás a hátralévő meccseken bebiztosítja NB I-es tagságát, és hiszem, hogy mi sem esünk ki. Szombathelyen szeretnek és elfogadnak az emberek, így a közönség nagy része jól fogad majd. Akik korábban sem kedveltek, most sem fognak. Azt megígérem, ha gól(oka)t szerzünk, nem lejtek örömtáncot a kispadnál. Még az Ajka edzőjeként ültem ellenfélként a Rohonci úton, de ez most más lesz.

 

A hazaiak megbízott edzője, Kuttor Attila igyekszik a kevéske pozitívumba belekapaszkodni:

Legutóbb Pápán három vereség után, egy-tizenhármas gólkülönbséggel léptünk pályára, ráadásul a hetedik percben már kettő-nullára vezetett az ellenfél, mégis kiegyenlítettünk. Erre lehet építeni a jövőben is. Ami a hátralévő ellenfeleket illeti, nem kalkulálunk, nem számolgatjuk kitől hány pontot veszünk el, mindig a következő meccsre fókuszálunk, azt akarjuk megnyerni. Még csak rövid ideje dolgozok a játékosokkal, szeretnénk a megkezdett úton továbbmenni, még harciasabb, még egységesebb csapatot akarok kialakítani. És a játék precizitásán is van mit javítani. Ismerjük a Dunaújváros erősségeit, gyengéit, de természetesen nyerni akarunk.

 

 

OTP Bank Liga, 26. forduló

 

Szombathelyi Haladás–Dunaújváros-PASE

Szombathely, Haladás Stadion, szombat, 18.30 (tv: -)

Játékvezető: Erdős

 

A mérkőzést élőben közvetítjük!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC