nb1.hu

Győr után Pápa? Csalásgyanú, több mint 4 milliárdos kár

Pápa – Önfeljelentést tett a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa.

"A Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult – jelentette az MTI. Az eddigi információk alapján a kár meghaladja a 4 milliárd forintot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Csiszér-Kovács Viktória rendőr alezredes elmondta, hogy előző nap a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa jogi képviselőjével megjelent a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett. A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Kedd este a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és iratokat foglaltak le. A jelenlegi adatok alapján a bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a 4 milliárd forintot."

 

Eddig a távirati iroda jelentése, amely könnyen lehet, hogy az NB I-ben a bennmaradásért küzdő Lombard Pápa Termál FC jövőjét is alapvetően meghatározza, még akkor is, ha a klub gazdája nem a szóban forgó cég. A Lombard Kézizálog Zrt. honlapja szerint a Lombard cégcsoport tagjai: az ékszerkereskedelemmel foglalkozó Lombard Kft., a futballcsapatot működtető Új Lombard Kft. és a zálogkölcsönzéssel foglalkozó Kézizálog Zrt. A társaságok „csaknem kizárólagos (99,5 %) tulajdonosa” pedig Bíró Péter, aki a labdarúgóklub ügyvezető igazgatója is egyben.

 

Fotó: papa-ma.hu

 

Az üzletember 1996 novembere óta szereplője a magyar futballnak. A Lombard először Tatabányán működtetett csapatot, majd Szombathely után kötött ki Pápán.

 

A múlt hétvégi, 22. fordulóban a Lombard Pápa 3-0-s veerséget szenvedett az MTK kispesti "albérletében", és a nagy tülekedésben jelenleg a kieséssel fenyegető 15. helyen áll. Két ponttal előzi meg az utolsó Dunaújvárost, igaz, ugyanannyi (18) pontja  van, mint az előtte álló Haladás, Honvéd, PMFC triónak.

 

– Sohasem voltunk gazdag csapat. Igyekeztünk a földön járni, a realitások talaján mozogni, úgy is igazoltunk, úgy is tűztük ki a célokat. De nem maradtunk adósa senkinek, s erre büszke vagyok. Most is volt kifizetés a napokban, de azon dolgozunk, hogy minden adósságot, minden elmaradást megkapjon mindenki. Csakúgy, mint korábban. A pénzen, az anyagiakon nem múlhat a jövőnk. […] Keltsék nyugodtan a halálhírünket, a temetés elmarad! – nyilatkozta Bíró Péter még január közepén a Nemzeti Sportnak.

 

Az MTI január 22-én adta hírül, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez csütörtöktől a pénzügyi vállalkozás "helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt".

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC