nb1.hu

FTC: támogatják a Magyar Rákellenes Liga küzdelmét

Budapest – A derbin is felhívják a figyelmet a rák elleni harcra.

A Ferencváros a Nemzeti Rákellenes Napon, hagyományos sajtóóráján jelentette be, hogy támogatja a Magyar Rákellenes Liga küzdelmét – adta hírül a fradi.hu.

 

2015 a társadalmi felelősségvállalás jegyében telik a Ferencvárosi Torna Clubnál – hangsúlyozta az FTC labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál.Véleményformáló szerepünket vállalnunk kell, és ennek megfelelően példát is kell mutatnunk a több mint 1,6 millió Fradistának. A mai világban nagyon sokan vannak, akin segítségre szorulnak. Mi minden hónapban odaállunk egy nemes cél mellé. Januárban ételt osztottunk a rászorulóknak, februárban beteg gyermekeket támogattunk, márciusban a kirekesztés elleni kampány mellé álltunk. Örömteli, hogy most, áprilisban segíthetünk a Magyar Rákellenes Ligának is.

 

Az együttműködés szimbólumaként Orosz Pál, Thomas Doll, Böde Dániel, Varga Roland és Popov Patrik is feltűzte a rákellenes küzdelemre utaló szalagokat. Vasárnap, az Újpest elleni derbin is viseli majd ezeket a zöld-fehér klub vezérkara, és a játékosok melegítőjén is felhívja a figyelmet a jelkép a rák elleni harcra.

 

(fotó:fradi.hu)

 

A Magyar Rákellenes Ligát gazdasági elnökhelyettese, Rozványi Balázs képviselte a sajtóórán.

Tevékenységünket jól összefoglalja a mai nap szlogenje: Tudj többet a rákról, tegyél többet ellene! A rák esetében az időnek, a korai felismerésnek kulcsfontosságú szerepe van. Fontos, hogy ha bármilyen változást, nem múló sebet vagy hirtelen vérzést tapasztalunk, forduljunk orvoshoz.

Rozványi Balázs személyes tapasztalatát állítja példaként mindenki elé: 35 éve meggyógyult időben felismert hererákjából. A Magyar Rákellenes Liga mindent megtesz azért, hogy felhívja a figyelmet a rák elleni harc egyes szakaszaira.

Fontos az egészséges életmód, a sok mozgás és a helyes étkezés. A rendszeres szűrések esetében be kell tartani az előírásokat. Amennyiben követjük a megelőzésre tett javaslatokat, a rákos megbetegedések egyharmada megelőzhető lenne, míg ha időben felfedezzük a kórt, akkor a betegek felét meggyógyíthatnánk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC