nb1.hu

Felavatta a Vasas-család Várady Béla síremlékét

Budapest – Ma lenne 62 éves a legendás góllövő.

A pestszentlőrinci temetőben felavatták Várady Bélának, a Vasas olimpiai ezüstérmes labdarúgójának a síremlékét – jelentette a távirati iroda. A 2014 januárjában elhunyt, 36-szoros válogatott ma lenne 62 éves, ebből az alkalomból a klub tájékoztatása szerint a család, a barátok, az egykori játékostársak, a Vasas és a szurkolók nyughelyénél emlékeztek rá.

 

 

A síremlékállítással egybekötött esemény főszervezője a Várady család közeli barátja, a Vasas labdarúgásának tiszteletbeli elnöke, Genzwein Ferenc volt. Részt vett a megemlékezésen Raduly József, a Vasas tiszteletbeli elnöke, Szanyó Károly, a Vasas felnőtt labdarúgóinak vezetőedzője, a játékosokat pedig Mohamed Remili csapatkapitány képviselte. Az új síremléket Szabó István dunamelléki református püspök avatta fel, majd a Vasas-család nevében Nemcsák Károly méltatta a ballábas bombázót, aki 1977-ben elnyerte az európai Ezüstcipőt.

 

Az új síremlék költségeihez a Vasas Sport Club és a Magyar Labdarúgó Szövetség mellett a Vasas szurkolói is hozzájárultak adományaikkal.

 

A magyar labdarúgás történetének egyik leggólerősebb balszélsője a nemzeti együttesben 13-szor talált a hálóba. Az 1972-es müncheni ötkarikás játékokon szerepelt válogatottal a második helyen végzett. Az 1978-as világbajnokságra kijutott csapatnak is tagja volt, de sérülése miatt egyetlen mérkőzésen sem szerepelt.

 

Várady Béla kétszeres MNK-győztes (1973, 1981). 2011-ben megkapta a Vasas örökös bajnoka címet, 2012-ben pedig róla nevezték el a Putnok VSE Sportközpontját.

 

(MTI)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC