nb1.hu

Élő közvetítés három OTP Bank Liga-mérkőzésről

NB I – Videoton–Pécs 4-0, KTE–Paks 1-1, Pápa–Haladás 2-2.

Minden szinten, szinte minden, egy időben! Székesfehérváron a kiesőjelölt PMFC-Matias próbálta megakasztani a nagy előnnyel a bajnoki cím felé masírozó Videotont; Kecskeméten a másik jó szezont futó kiscsapat, a Paks meccselt; míg Pápán a Lombard-múlt miatt mindig pikáns, most ráadásul a bennmaradás szempontjából is nagy jelentőségű párharcban a Haladás vendégeskedett.

 

 

Élő beszámolók:

 

Videoton–PMFC-Matias

 

Habár a Vidi nemrég kettős győzelemmel lépett túl a Pécsen a Magyar Kupa negyeddöntőjében, az nb1.hu-nak nyilatkozva Juhász Roland úgy fogalmazott: gyakorlatilag másik csapattal találkoznak a baranyaiak, hiszen a favorit a kupában nem az első sorával állt ki.

Nikolics az első bő negyedórában kétszer is közel járt a gólhoz, de a túlsó kapunál Viníciusnak is nagyot kellett blokkolnia James elől, Stopirának pedig kockázatos becsúszással a ziccerben meglépő Pauljevics elől. Szóval Makrievet nélkülözve, echte középcsatár nélkül sem veszélytelen a Jarni-csapat. A 25. percben aztán a bajnokesélyes váltotta először gólra a helyzeteit: Oliveira beadását az ötös előtt, középen bántóan egyedül hagyott gólpasszkirály, Gyurcsó Ádám fejelte a jobb alsóba (1-0).

Rövidesen megúszott egy büntetőt a Vidi (Vinícius húzta ki a 16-osra betörő Uzoma lábát), ekkor tehát Solymosi Péter sporttárs és segítői voltak a főszereplők… Aztán a pazar sarkazással kapura lőtt Oliveira, és a hasonlóan látványos mozdulattal parádézó Polekszics kapus. A 36. percben már betalált a nagy formát futó Oliveira (2-0), egy Ojdanicon gellert kapott lövéssel (előtte Gyurcsó adta vissza a "kölcsöngólpasszt").

A fordulás után előbb Feczesin, majd a hazai kapunál Márkvárt lövését blokkolták a védők. Nikolics-gól nélkül viszont nem ússza meg a Pécs: a 74.percben Stopira pontos beadását lőtte kíméletlenül a bal alsóba az immár 20 gólnál tartó támadó (3-0).

Helyesbítünk: már 21! Nikolics a 80. percben Gyurcsó újabb remek beadásából, ezúttal fejjel mattolta Polekszicset, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

 

 

Videoton FC–PMFC Matias 4-0 (2-0)

 

Sóstói Stadion, 2569 néző, v.: Solymosi

 

G: Gyurcsó (25.), Oliveira (37.), Nikolics (74., 80.)

 

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Trebotic, Sándor Gy. (Simon Á. 79.) – Gyurcsó (Heffler T. 80.), Nikolics, Oliveira (Kovács I. 65.) – Feczesin

Pécs: Polekszics – Nagy J. (Kővári 80.), Balogh B., Ojdanic, Horváth A., Uzoma – Pauljevics, James, Márkvárt, Szatmári L. (Heffler N. 69.) – Frőhlich (Frank R. 61.)

 

Sárga lap: Szolnoki (66.), illetve Ojdanic (77.), Nagy J. (79.)

 

 

Kecskeméti TE–Paksi FC

 

Az NB I idei kiírásának két nagy kiscsapata csap össze a Széktón. Többet birtokolja, járatja a labdát a Paks, de hiába tartalékos a kecskeméti védősor (Lovrics és Laczkó is az eltiltását tölti), hiába van kollégájánál több dolga Tujvelnek, igazán nagy gólhelyzetig ők sem jutottak még.

A szünet után viszont gyorsan előnybe került a Kecskemét! Egyelőre (?) persze csak a létszámát tekintve, miután Kesztyűs Barna piros lapot érően szabálytalankodott Kitllel.

Hoppá! A gólok tekintetében a Paksnál az előny! Az 59. percben a télen éppen Kecskemétről igazolt Balázs Zsolt lövésével vezet a Csertői-csapat (0-1).

Jót tett a gól a meccsnek, a 65. percben már visszakézből egyenlít is a KTE. A kiállítás előtt még szenvedő fél, Kitl Miklós lábak (és a kapufák) között elsuhanó löketével lett 1-1 a vége.

 

 

Kecskeméti TEPaks FC 1-1 (0-0)

 

Széktói Stadion, 1800 néző, v.: Berke

 

G: Kitl (64.), ill. Balázs (59.)

 

Kecskemét: Tujvel – Gyagya (Patvaros 52.), Szkopljak, Karan, Fótyik – Radoja (Szalai 63.), Vukaszovics, Kitl (Gréczi 82.) – Szavics – Bebeto, Novák

Paks: Molnár – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kesztyűs, Kecskés – Bertus, Haraszti (Kiss 90.), Bartha – Balázs (Hahn 88.)

 

Sárga lap: Radoja (56.) Karan (63.), Kitl (70.), ill. Bertus (58.) Gévay (76.)

Piros lap: Kesztyűs (47.)

 

 

Lombard Pápa Termál FC–Szombathelyi Swietelsky-Haladás

 

Emitt az „örökös beugró” Kovács László, amott Kuttor Attila dirigál megbízott edzőként az NB I két kiesőjelöltjének összecsapásában. Előbbi rajtja álom-, utóbbié rémálomszerű: Popin fejesével a Lombard már a 3. percben vezetést szerzett (1-0), újabb öt perc múltán pedig Seye egyéni akciót góllal befejezve már rá is duplázott a pápai előnyre (2-0)!

Ezután visszaálltak a hazaiak, és a Haladás gyorsan vissza is jött a meccsbe, miután Németh távoli kapufája után a pályafutása első NB I-es gólját szerző Jagodics Márk helyezett Szűcs kapujába (2-1). A jagodics-família ma amúgy is főszereplő, hiszen Márk öccse, Bence a pápai védelemben serénykedik, édesapjuk, a korábbi válogatott jagodics Zoltán pedig a Hali kispadján ül másodedzőként.

A második félidőt már a szombathelyiek kezdték gyors góllal, Radó egyenlített ziccerből, egyedül a kapusra vezetve a labdát (2-2).

Egálban megint a Lombard támadott valamivel többet, de több gól már nem született a mérkőzésen.

 

 

Lombard Pápa Termál FCSzombathelyi Swietelsky-Haladás 2-2 (2-1)

 

Pápa, 1000 néző, v.: Kassai

 

G: Popin (4.), Seye (7.), illetve Jagodics M. (17.), Radó (49.)

 

Pápa: Szűcs – Zulevs (Ahodikpe, 76.), Csizmadia, Jagodics B., Völgyi – Yannick (Juhász D., a szünetben), Pongrácz, Randjelovics, Frizoni (Király B., 77.) – Popin, Seye

Haladás: Gyürü – Angyal, Jagodics M., Devecseri, Jánvári, Bühler (Alcibiade, 87.) – Schimmer (Nagy P., 89.), Németh M., Iszlai – Radó, Halmosi (Rocchi, 77.)

 

Sárga lap: Randjelovics (21.), Csizmadia (51.), Popin (69.), Seye (85.), Juhász D. (90.), ill. Iszlai (13.), Devecseri (48.), Radó (61.), Schimmer (88.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC