nb1.hu

Élő közvetítés a Honvéd–KTE mérkőzésről – VIDEÓ

Budapest – Honvéd–Kecskemét 2-0 (2-0). Legyőzték a mumusukat.

Mumusa, a Kecskeméti TE ellen nem csak a párharc 2008-as rajtja óta hízó jég megtörése, de a bennmaradáshoz már-már elengedhetetlen három pont begyűjtése a tét a Honvéd számára. A bajnoki hajrában még a Videotonnal (otthon), a Ferencvárossal (idegenben), majd a záró fordulóban a Pápával (újra a Bozsik-stadionban) meccselő kispestiek eddigi 13 meccsükből 9-et elvesztettek, és – győzelem nélkül! – csak 4-et zártak döntetlennel a KTE ellen.

 

Most minden eddiginél fontosabb számukra a siker, miközben az erőn felül teljesítő, nyolcadik helyezett vendégcsapat nyugodtan focizhat. Mi sülhet ki ebből? Alábbi, folyamatosan frissülő élő közvetítésünkből megtudhatja!

 

 

Élő közvetítés: Honvéd–Kecskemét

 

A kezdés előtt Simon Gábort, a Honvéd technikai igazgatóját köszöntötték az 500. (!) élvonalbeli mérkőzése alkalmából. Nem akármilyen jubileum, ezúton is gratulálunk az nb1.hu csapata nevében!

 

1. perc: A győzelemre ítéltetett kispestiek kezdték a meccset. A kilencedik másodpercben már lövőhelyzetbe is került középen Holender, de elvétette a labdát, így az Tujvelnél kötött ki.

6. perc: Egy kipattanót Elez fejelt vissza a kapu előterébe, Youla nem tudott belepiszkálni a labdába, amely azonban Vukaszovics könyökén pattant meg – a kiepstiek azonban hiába reklamáltak tizenegyest, Pintér játékvezető továbbot intett.

16. perc: Novák a jobb oldalon, az alapvonalnál pimasz csellel verte át Elezt, beadását Bebeto elől tisztázták ugyan a kispesti védők, de a felpattanó labdát Kitl még 6 méterről kapura fejelte, Kemenes védett.

23. perc: Vukaszovics húzta ki a Holendert indító Godoy támaszkodó lábát. A szélsőt könnyedén szerelték a kecskeméti bekkek, a szabálytalankodó középpályás pedig megúszta sárga lap helyett egy figyelmeztetéssel.

27. perc: Kemenes addig-addig várt egy felé pattogó labdára, míg Bebeto kis híján elfejelte előle. A szurkolók gazdagodtak néhány ősz hajszállal (a tar Rossi maestrónak ilyen gondjai nincsenek), de igaza lett a kapusnak.

30. perc: Holender beadását Youla 5 méterről, Karan és Szkopljak közül kibújva a kapu bal oldalába csúsztatta fejjel! 1-0 a Honvédnak!

36. perc: Punosevac továbbcsúsztatott labdájára középen Youla és Godoy is érkezett, de Tujvel magabiztosan fogta.

37. perc: Előbb a védők közül kilépő Youla elől mentett Tujvel, aztán Gyagya kaszálta el Elezt egy indítása pillanatában, 21 méterre a KTE-kaputól. A szabadrúgást Hidi a sorfalba bombázta.

41. perc: Mi maradt ki?! A kecskeméti belső védők hagyták az előrevágott labdát Tujvelnek, a kapus ugyanúgy várta a tizenhatos vonalánál, mint negyedórája Kemenes, de Youlának sikerült elsodornia előle. Az üres kapuba passzolni viszont már nem jött össze a veterán csatárnak, ehelyett jobbal az oldalhálóba passzolt.

44. perc: Megint Youla – alias kispesti guineai dialektusban Gyula – kavargatott négy kecskeméti védő között, majd 20 méterről laposan lőtt, Tujvel könnyedén védett.

45. perc: A KTE-védők most Holenderre nem figyeltek. A középre húzódó szélső agresszív labdaszerzése után visszakapta a labdát (és mint kiderült, a gólpasszát is) Youlától, fejjel elvitte az egy fejjel magasabb Lovric elől, majd senkitől sem zavartatva, 14 méterről laposan kilőtte a bal alsót. 2-0!

Szünet.

 

Fotó: MTI (archív)

 

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Kettős cserével próbál lelket öntetni csapatába Bekő Balázs: Gyagya és Vukaszovics helyett Radoja és Eninful a pályán.

55. perc: Nagy helyett Gazdag a Honvédban.

56. perc: Radoja lőtt távoli szabadrúgásból, balról a jobb alsó felé, Kemenes könnyedén védett.

57. perc: Lovric húzott el a jobb oldalon, beadásáról centikkel maradt le Bebeto.

58. perc: Hidi oldalsó beívelését Punosevac fejelte el az ötös sarkától a kapu mellé. Lovric ráncigálta a mezét, de Pintér játékvezető szerint nem eléggé egy büntetőhöz.

60. perc: Gazdag-sárga, Karant rúgta meg.

61. perc: Holender helyett Ikenne-King a Honvédban.

66. perc: Végre egy kis foci (rég volt): Youla három, aztán Punosevac két védő között tartotta meg szépen a labdát a középpályán. Ennél többre azonban nem jutottak.

67. perc: Szavics helyett Szalai Dániel a KTE-ben,sokat elmond, hogy Bekő Balázs máris elsütötte mindhárom cseréjét.

70. perc: Ihrig-Farkas ment be Punosevac helyett.

72. perc: Eninful lökte föl Godoyt, sárga.

73. perc: Elez ívelt jobbról, szabadrúgásból, a jobb szélen előrehúzódó Baráth gyönyörű mozdulattal fejelt, a léc alá tartó labdát Tujvel bravúrral tolta ki.

81. perc: Youla került lövőhelyzetbe a jobb oldalon, 12 méterről a kapu helyett a kispesti égbe lőtt.

85. perc: Ikenne-King, Youla, Godoy összjáték végén a panamai légiós 16 méterről, ballal a lécre bombázott a jobb felső saroknál.

88. perc: A semmiből szépített volna a KTE, miután Szalai egy visszagurított labdát a bal alsóba lőtt. Pintér spori azonban annulálta a gólt – talán még Kitl fault-gyanús labdaszerzése miatt, mert les nem volt.

90. perc: Három perc lesz a hosszabbítás.

93. perc: Három perc volt a hosszabbítás, ezalatt egyetlen említésre méltó esemény: Lovric egymás után kétszer is rosszul végzett el egy bedobást… Vége, maradt a 2-0-s Honvéd-győzelem.

 

[video:https://youtu.be/rZR4yVW2vgo width:610]

 

OTP Bank Liga, 27. forduló

 

Budapest Honvéd–Kecskeméti TE 2-0 (2-0)

 

Budapest, Bozsik-stadion, 1000 néző. Vezette: Pintér Cs. (Kelemen, Medovarszki)

 

Honvéd: Kemenes – Baráth, Ignjatovics, Elez – Botka, Nagy G. (Gazdag, 55.), Hidi, Godoy – Youla, Punosevac (Ihrig-Farkas, 70.), Holender (Ikenne-King, 61.)

Kecskemét: Tujvel – Lovric, Szkopljak, Karan, Gyagya (Radoja, 46.), Laczkó – Kitl, Vukaszovics (Eninful, 46.), Szavics (Szalai D., 67.) – Bebeto, Novák

 

Gól: Youla (30.), Holender (45.)

Sárga lap: Gazdag (60.), ill. Eninful (72.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC