nb1.hu

Élő közvetítés a Győr – Puskás Akadémia mérkőzésről

Győr – Priskin Tamás gólja döntött.

A Győr Puskás Akadémia mérkőzéssel folytatódik délután az OTP Bank Liga 25. fordulója. A nagy bajban lévő Győrhöz a remek formába lendült Puskás Akadémia látogat.

 

Miriuta László elmondta, továbbra is becsülettel készülnek és várják, hogy történjen valami, míg Benczés Miklós óva inti a játékosait attól, hogy azt gondolják, könnyű dolguk lesz.

 

(fotó:eto.hu)

 

Élő beszámoló:

 

Pintér Csaba sípjelére vette kezdetét a mérkőzés. A Győri ETO tiszta zöldben, míg a Puskás Akadémia tiszta fehérben lépett pályára. A szurkolók nagy része a találkozó kezdete után tíz perccel megy majd csak be a stadionba, ezzel is felhívva a figyelmet a győri helyzetre, de akik benn vannak, azoknak a többsége is fekete pólóban figyeli az összecsapást, amelyet a vendég csapat kezdett.

 

A 7. percig kellett várni az első említésre méltó eseményre, Koltai jobb oldali beadását Rudolf lőtte csúnyán kapu fölé 14 méterről. Közben megérkeztek a szurkolók a stadionba. A 12. percben mélységi inditás után Lencse lépett ki teljesen egyedül, majd 16 méterről lőtt, a jobb alsó sarokba tartó labdát Pogacsics védte bravúrral.

 

Rudolf végzett el szabadrúgást 25 méterről a 17. percben, a labda gyönyörűen csavarodott, végül a jobb oldali kapufán csattant. Itt van Rudolf újabb nagy helyzete. Az ETO támadója lesről indulva – a játékvezető elengedte az esetet – hat méterről kicsit jobbról az oldalhálót találta el. A korábbi győri, jelenleg ferencvárosi Varga Roland is a helyszínen tekinti meg az összecsapást. Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor újabb nagy helyzet maradt ki. Jobb oldali bedobást után Szélesi a kapu torkában állva az utolsó pillanatban mentett fejjel Windecker elől.

 

Benczés Miklós taktikai okokból lekapta Harsányit a pályáról, helyére Zsótér Donát érkezett. Kleinheisler ápolása miatt állt a játék. Vége az első félidőnek, amelyben nem esett gól.

 

Elkezdődött a második játékrész. Csere nem történt egyik oldalon sem. Jól indul ez a félidő. Rudolf passza után Koltai 14 méterről a jobb kapufát találta el, majd egy vendég kontrát követően Lencse lőtt nem sokkal kapu fölé 16 méterről. Az 53. percben cserélt az ETO. Pátkai érkezett Windecker helyére.

 

Szűk egy óra elteltével Priskin került helyzetbe egy hosszú indítást követően, a győri támadó 13 méterről lőtt a jobb oldalról, de a lapos labdára leért Danilovic. Fiola előbb centiméterekkel lőtt mellé 20 méterről, majd a 62. percben le is jött a pályáról, helyette Szakály érkezett. Újabb két nagy vendég helyzet: előbb Kleinheisler elé került szerencsével a labda, aki 15 méterről lőtt, Pogacsics védett nagyot, majd újra Kleinheisler lőtt, ezt blokkolták.

 

Hiába a PAFC nyomása mégis az ETO szerzett vezetést. Priskin Tamás 14 méterről, kissé jobbról lőtte ki a hosszú felső sarkot (1-0). A gól után cserélt a Győr. Mayer érkezett Rudolf helyére. Változtatatott a PAFC is. Tischler váltotta Sallait.

 

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt Lencse László lépett ki teljesen egyedül, majd lőtt 15 méterről, Pogacsics hatalmas bravúrral védett. Gyors egymás után két győri sárga, előbb Pátkai, majd Priskin kapta. Utolsó csere a találkozón. Koltai helyére Nagy Ádám érkezett. Újabb helyzet már nem volt, így 1-0-ra nyert a Győr a PAFC ellen.

 

OTP Bank Liga, 25. forduló

Győri ETO-Puskás Akadémia 1-0
G.: Priskin (64.)

Sárga lap: Pátkai (82.), Priskin (83.), Brdarovszki (90.) ill. Kelic (23.), Zsótér (90.)

Játékvezető: Pintér Csaba

 

Győr: Pogacsics – Brdarovski, Lipták, Lang, Ibanez – Windecker (Pátkai 53.), Bucsa, Kamber – Rudolf (Mayer 66.), Priskin, Koltai (Nagy Á. 85.)

PAFC: Danilovics – Szélesi, Tar, Kelic, Spandler – Fiola (Szakály 62.), Tóth – Kleinheisler, Sallai (Tischler 76.), Harsányi (Zsótér 42.)– Lencse

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC