nb1.hu

Élő közvetítés a Dunaújváros-Újpest mérkőzésről

Dunaújváros – Heris-dupla, a DPASE nagyon sok helyzet rontott.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának nyitómérkőzésén az Újpest Dunaújvárosban lép pályára este 19:00 órakor. Az Újpest hosszú nyeretlenségi sorozatot követően a múlt héten kiütötte (4-0) a Lombard Pápát, így valamivel jobb lelkiállapotban várhatja az összecsapást, míg a sereghajtó DPASE nagy meccsen kapott ki 3-2-re otthon a Puskás Akadémiától, így Artner Tamás csapata számára most már tényleg csak a három pont az elfogadható.

 

Kövesse nálunk a mérkőzés alakulását! Folyamatosan frissül!

 

(fotó:ujpestfc.hu)

 

Élő beszámoló:

 

A napsütés időjárás ellenére közel sem várta telt ház a csapatokat a talákozón, amelyen már a második percben vezetést szerzett a vendég csapat. Suljics futott el a jobb oldalon, majd középre adott, az ott érkező Mihailo Perovics senkitől sem zavartatva lőtt hat méterről a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

 

Továbbra is az Újpest az aktívabb, Nego jobb oldali beadása ismét zavart okozott a hazai kapu előtt, de Vaskó fejjel tisztázott az utolsó pillanatban, majd nem sokkal később Andrics lőtt 16 méterről nem sokkal a jobb kapufa mellé, igaz Nagy rajta volt a labdán.

 

A nyomásnak meg is lett az eredménye, a 14. percben már kettővel vezet az Újpest: Balogh jobb oldali beadásába Jonathan Heris tudott belecsúsztatni 12 méterről, a labda Nagy fölött a kapu jobb oldalában kötött ki (0-2).

 

Elkezdett éledezni a Dunaújváros. Egymás után két veszélyes Böőr szabadrúgás érkezett be jobbról, előbb Vaskó nyolc méteres csúsztatását fogta Balajcza, majd Heris tudott szépen felszabadítani fejjel a következő beívelésnél a DPASE támadói elől.

 

A 32. percben ismét szabadrúgás után volt veszély, amit Balajcza egy öklözéssel hárított el, majd Villám bedobása után Nikházi elé került a labda, hat méterről lőtt óriási helyzetben, de a saját csapattársáról a kapu bal oldala mellé ment a labda. Egy perccel később Villám rúgta fel Forrót, így feljegyezhettük a mérkőzés első sárgáját is.

 

A 38. percben ismét Villám bedobása után alakult ki nagy helyzet a DPASE előtt: a védő partdobását Nikházi csúsztatta Eppel elé, ám a támadó kicsit kifordított testhelyzetből nem talált kaput közelről. Az első félidőben több említésre méltó esemény nem történt, így kétgólos vendég előnnyel vonulnak a csapatok az öltözőbe.

 

Kezdetét vette a második játékrész. A Dunaújvárosnak nagyot kell javulnia a második félidőben, ha pontot, pontokat szeretne otthon tartani a lila-fehér riválisával szemben. A flidőben cserélt Artner Tamás, Farkast Jakab váltotta. Nagy elánnal kezdett a DPASE, előbb Petneházi szöglete után Eppel fejelt épphogy kapu fölé, majd nem sokkal később egy lepattanó labdát Balacza nehezen szelidített meg. Megvan az első újpesti sárga is, a Vaskó ellen elkövetett szabálytalanságért Nemanja Andrics kapta.

 

Az 58. percben az első újpesti csere is megtörtént, Perovicsot Szankovics váltotta a pályán. Artner Tamásnak azonnal van válasza, Orosz helyére Thiago érkezett a hazai oldalon.

 

Közben felforrósodott a hangulat, mivel Farkas játékvezető Litauszki jól látható kezezés után nem ítélt tizenegyest a hazai együttesnek Böőr beadása után. Az Újpest újabb cserével próbál frissíteni. Nagy Gábor folytatja Bardhi helyén. De a DPASE a Grubjesics-Villám változtatással ki is használta az összes cserelehetőségét.

 

A 71. percben megtört a jég, a Dunaújváros szépíteni tudott: Csehi bal oldali szögletét követően Nikházi Márk senkitől sem zavartatva fejelt a kapu bal sarkába (1-2). Azonban nem sokáig tartott a hazai publikum reménye, mert Balogh jobb oldali szabadrúgását követően a 77. percben Jonathan Heris fejelt az ötösről a bal sarokba.

 

Még mindig nem adta fel a Dunaújváros, de Jakab közeli fejesét hatalmas bravúrral védte Balajcza, majd Eppel fejelt 12 méterről centikkel kapu mellé. Nagy helyzetek maradtak ki. Balogh sárgát kapott mezrángatásért,  Andrics helyére Addo érkezett, aki ugyancsak besárgult, de több említésre méltó esemény nem történt, így győzelemmel távozott az Újpest.

 

OTP Bank Liga, 25. forduló

Dunaújváros PASE – Újpest FC 1-3 (0-2)
G.: Nikházi (71.), ill. Perovics (2.), Heris (14., 77)
Sárga lap: Villám (33.), Thiago (73.), ill. Andrics (53.), Balogh (87.), Addo (90.)

 

Jv.: Farkas Ádám

 

Dunaújváros: Nagy G. – Villám (Grubjesics 69.), Farkas V. (Jakab 46.), Vaskó, Szekeres – Petneházi, Böőr, Nikházi, Orosz (Thiago 59.), Csehi – Eppel           

Újpest: Balajcza – Nego, Heris, Litauszki, Forró – Suljic, Balogh B., Sztaniszavljevics – Andrics (Addo 89.), Perovics (Szankovics 58.), Bardhi (Nagy G. 65.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC