nb1.hu

Élő közvetítés a Dunaújváros–Diósgyőr mérkőzésről – VIDEÓ

Dunaújváros – Dunaújváros–Diósgyőr 0-0. Kihúzta a DVTK.

Izgalmas összecsapást ígér a bennmaradásért küzdő Dunaújváros-PASE, és a Vitelki Zoltán beugró edző irányításával legutóbb az első tavaszi győzelmét aratott DVTK mérkőzése az OTP Bank Liga 27. fordulójában Mindkét csapat sikerrel hangolt, hiszen az Artner-csapat meg legutóbb Szombathelyen, a kieső helyre küldött Haladás otthonában hintett egy három (vagy közvetlen rivális lévén hat?) pontot érő négyest.

 

Kövesse a meccs történéseit folyamatosan frissülő cikkünkben!

 

 

Élő tudósítás: Dunaújváros–DVTK 0-0

 

1. perc: a fehérmezes Diósgyőr kezdte a játékot, rögtön egy lendületes támadással, de Eperjesi baloldali beadása a kapu mögé szállt.

7. perc: Most a túloldalon Böőr került a védők mögé a bal szélen, beadását a jobbról betörő Jakab lőtte mellé 11 méterről.

8. perc: Eppel került lövőhelyzetbe a diósgyőri tizenhatoson belül, Szalai becsúszva szerelte, a hazaiak hiába reklamáltak tizenegyest.

11. perc: Nem csak a dunaújvárosiak összeállítása támadó, most Böőr balól érkező centerezését fejelte kapura Nikházi 10 méterről, szorongatott helyzetből, de Antal könnyedén fogta a labdát.

16. perc: Veszélyes, létszámfölényes kontrát vezethetett volna a hazai csapat, de Jakab rossz labdaátvétele után tisztáztak a visszazáró miskolciak.

23. perc: Szalai elől csente el egy hosszan előrevágott labdát Eppel, de Antal még menteni tudott a csatár elől. A felszabadító rugását Böőr fülelte le, 35 méterről meg is célozta a kaput, de Antal még idejében visszaért.

30. perc: Nikházi esett nagyot Ho-Jung mellett a vendégek büntetőterületének sarkánál, Solymosi spori orra előtt – nincs is büntető.

33. perc: Bognár csavart kapura egy távoli, jobbról megítélt szabadrúgást. Nagy kapus köszönte szépen az ajándékként az ölébe hulló labdát.

34. perc: A túlvégen valami hasonlóval próbálkozott Nikházi is. Itt kellemetlenül lepattant a labda, középen bele is piszkálhatott volna egy csapattársa, de végül itt is a kapusnál kötött ki.

41. perc: Éppen írtuk volna, hogy visszakapcsoltak kissé a csapatok, erre előbb Böőr maradt egyedül a jobb oldalon (10 méteres kapáslövése Eperjesiről pattant le), majd a szöglet után Vaskó fejelt magasan a kapu fölé.

44. perc: Jakab jobboldali cselezgetése után nagy tüzijátékot úszott meg a pánikoló DVTK-védelem, a végén Böúr lőtt ballal, 16 méterről a léc fölé.

45. perc: Grumics könnyelmű labdavesztés után hátrarúgott, hogy megakassza a meglóduló Jakabot. Nem kapott sárgát, viszont kissé összeszólalkozott saját csapattársával, Gosztonyival…

45+1. perc: Újabb DPASE-helyzet, a nagyon aktív Jakab beadása után Vaskó fejelt 8 méterről, a léc alá tartó labdát Antal bravúrral paskolta ki.

Szünet. Jobb a Dunaújváros (különösen Jakab tarthatatlan), de hiába, ha a kaput alig találják el a végjátékban. A következő 45 plusz néhány percben kiderül, hogy aki mer, az nyer-e.

 

 

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Nem cseréltek a csapatok, csak térfelet.

51. perc: Eppel dekázgatott lazán a diósgyőri tizenhatos sarkánál, majd a bal oldalon a védők mögé sprintelő Böőr elé emelt, az éles szögből leadott lövésnél azonban jól zárta a szöget Antal.

58. perc: Egy kósza ellentámadás végén Okuka lőtt 18 méterről, Nagy védett. A meccsen tán most először volt valamirevaló dolga.

62. perc: Orosz helyett Thiago.

64. perc: Eppel egy elegáns labdaátvétel után, Németh szorításában, jobbról megcélozta a bal alsót, Antal könnyedén védett.

66. perc: Nikházi helyett Grubjesics. A szerb cserejátékos nyitásként megtaposta a földre vitt Gosztonyi vádliját…

69. perc: Böőr beadását Antal csak ujjheggyel érte el, a labda a jobbról érkező Jakab elé került, de a lövését védte a kapus.

70. perc: Barczi dühből megrúgta hátulról a labdát jól fedező Jakabot, ez az első sárga a meccsen. Pedig lett volna már ok hasonló fegyelmezésre.

71. perc: Griffiths és Bognár helyett Takács és Bacsa a Diósgyőrben.

75. perc: Böőr balos beadását középen a védők közé berobbanó Grubjesics fejelte az ötöstől, ajtó-ablak helyzetből – csúnyán a léc fölé.

78. perc: Szalai rúgta fel pokróc módon Eppelt, ez is sárga.

79. perc: Jakab ballábas, 17 méteres lövését blokkolták a vendégvédők. Az ellentámadás végén Okuka beadása előbb elakadt a védő lábában, majd az ismétlését Barczi nem érhette el középen.

81. perc: Jakab birkózott a labdáért Vaskóval, aki vérző orral rogyott a gyepre. A csapattársai cserét mutatnak, az első diagnózis szerint orrtörés miatt.

83. perc: A másik oldalon is kiesett egy belső védő: a megsérült Vaskó helyett Farkas Viktor a pályán.

83. perc: Szalai helyett az NB I-ben újonc Csicsvári Milánt cserélte be a belső védőkkel amúgy is hadilábon álló Vitelki Zoltán.

86. perc: Takács, majd Gosztonyi is csak lövőcselekig jutott, lövésig nem. A szöglet után viszont Bacsa 4 méterről a hazai kapuba juttatta a labdát – csakhogy egy látványos karmozdulattal, ami így nem gólt, hanem sárga lapot ért.

89. perc: Csicsvári is sárgát kapott.

90. perc: 5 perc lesz a ráadás.

93. perc: Ez volt a meccslabda?! Thiago pazar beadását Böőr fejelhette előrevetődve, 5 méterről – de kevéssel elvétette a kapu jobb oldalát. Pedig megérdemelte volna ő is, a csapata is.

95. perc: Vége a meccsnek, maradt a 0-0.

 

 

OTP Bank Liga, 27. forduló

 

Dunaújváros–Diósgyőr 0-0

 

Dunaújvárosi Stadion, 1917 néző. Játékvezető: Solymosi (Ring, Kormányos II).

 

Dunaújváros: Nagy G. – Villám, Vaskó (Farkas V., 83.), Szekeres A., Hidvégi – Petneházi, Jakab, Böőr, Nikházi (Grubjesics, 66.), Orosz (Thiago, 62.) – Eppel

Diósgyőr: Antal – Okuka, Szalai V. (Csicsvári, 83.), Németh M., Eperjesi – Gosztonyi, Grumics, Bognár (Bacsa, 71.), Ho-Jung, Barczi – Griffiths (Takács, 71.)

 

Sárga lap: Barczi (70.), Szalai (78.), Bacsa (87.), Csicsvári (89.)

 

[video:https://youtu.be/WSqzsq26X1w width:610]

 

A bajnokság jelenlegi állását itt érheti el!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC