nb1.hu

Élő közvetítés a Debrecen – Videoton mérkőzésről – VIDEÓ

Debrecen – Kiváló meccsen került közel a bajnoki címhez a Vidi.

Kétnapos rendezvény ünnepi csattanójának tervezik a debreceni vezetők az éllovas Videoton remélt legyőzését. A címvédő DVSC-Teva szombaton, a forduló rangadóján fogadja a trónját félig-meddig már elfoglalt fehérváriakat, miután pénteken a Nagyerdei Stadion kapunyitásának évfordulóját ünnepelték egész napos családi- és gyerekprogramokkal és egy óriási tortával. Jóllakottak persze csak a Vidi legyőzése után lehetnek a Loki játékosai, márpedig ez kemény diónak ígérkezik.

 

(fotó:dvsc.hu)

 

Kondás Elemér, a Debrecen edzője szerint jó csapat a Videoton, az ilyen mérkőzések mindig háromesélyesek, míg Juhász Roland, a Videoton védője, a klub honlapjának úgy vélekedett a találkozó előtt, hogy Debrecen egy kitűnő játékosokból álló csapat, ráadásul hazai pályán játszhatnak, úgyhogy nagyon nehéz dolguk lesz.

 

Élő beszámoló:

 

Megérkezett a Nagyerdei Stadionba a székesfehérvári csapat.

 

[video:https://youtu.be/OY6OEQZtmgk width:610]

 

Szakály Pétert köszöntötték a 250. élvonalbeli mérkőzése miatt egy tájképpel. A napokban elhunyt Kerékgyártó Imrére emlékeztek a mérkőzés előtt, aki két évtizeden át segítette a munkájával a Debrecent elnökségi tagként.

 

1. perc: Iványi Zoltán sípjelére vette kezdetét a mérkőzés. A Debrecen tiszta fehérben, míg a Videoton piros-kékben lépett pályára. Az összecsapást a hazai csapat kezdte nagyjából 5000 néző előtt.

 

3. perc: Hatalmas debreceni helyzet! Szép kényszerítő után Korhut adott középre a bal oldalról, az érkező Balogh öt méterről senkitől nem zavartatva azonban fölé lőtt.

 

4. perc: Újabb nagy hazai ziccer. Ezúttal jobbról jött a labda Jovanovictól, Szakály Péter 15 méterről teljesen egyedül lőhetett, de a labda kapu fölé szállt.

 

5. perc: Nikolics nem túl életerős lövésébe Vinicius tette bele a fejét hat méterre a kaputól, a labda nem sokkal ment el a kapufa mellett, az már más kérdés, hogy elsőre erősen lesgyanús volt a szituáció.

 

11. perc: Feczesin lőtt a tizenhatos bal sarkáról, Verpecz védeni tudta a középre tartó lövést.

 

12. perc: Balogh futott el a bal oldalon, majd a büntetőterületen belülről középre adott az egyedül érkező Szakály felé, de kicsit hosszú lett a labda. Ez is nagy lehetőség volt.

 

15. perc: Feczesin kapta a mérkőzés első sárga lapját, méghozzá reklamálásért.

 

17. perc: Jobb oldali beadást követően Sidibe lőtt 5 méterről, de kiszorított szögből, a labda Szolnoki lábáról vágódott az oldalhálóba.

 

23. perc: Szolnoki is besárgult, miután lerántotta a kilépni készülő Baloghot.

 

30. perc: A mérkőzés pontos nézőszáma: 6155.

 

34. perc: A nagy rohanás után az utóbbi percek helyzet nélkül teltek, és a játék is sokkal kiegyenlítettebb, a Videoton egyre jobban felveszi a játék ritmusát.

 

39. perc: Szakály tökéletes ütemben löbbölte a labdát a tizenhatoson belülre, de Bódi nem tudott már háttal a kapunak belefejelni, így Calatayud könnyedén hárított.

 

44. perc: Vezetést szerzett a Videoton. Gyurcsó Ádám a bal oldlaról élesen a kapu felé tekerte a labdát, bár Feczesin érkezett középen az ötösön, de nem ért bele, ám ez is elég volt Verpecz megzavarásához, így a labda a hosszúban kötött ki. 

 

45. perc: Vége az első félidőnek.

 

46. perc: Kezdetét vette a második játékrész. Csere nem történt egyik oldalon sem.

 

48. perc: Jovanovic indult meg a labdával, majd Szakály adott középre a bal oldalról, a középen érkező Balogh elől az utolsó pillanatban mentett Vinicius. A szöglet után Sidibe fejelt hat méterről, nem sokkal kapu fölé.

 

53. perc: Nagy Zoltán belépője után F. Oliveira maradt lenn, akit ápolni kell.

 

54. perc: Már kettővel megy a Videoton. Gyurcsó jobb oldali szögletét követően Feczesin senkitől nem zavartatva fejelt hat méterről a kapu jobb oldalába.

 

56. perc: Máté Péter rúgta fel Oliveirát, amiért sárga lapot kapott.

 

57. perc: Azonnal szépíthetett volna a Loki, de Szakály bal oldali beadását Balogh három méterről képes volt mellé fejelni.

 

58. perc: Az első csere a mérkőzésen. Kulcsár Tamás érkezett Sidibe helyére.

 

59. perc: Bódi Ádám kapott sárga lapot labdaelrúgásért.

 

61. perc: Varga indította Korhutot, aki egyedül lépett ki, de a rossz labdaátvétel után utolérte Vinicius 14 méterre a kaputól.

 

64. perc: Újabb hazai csere. Ezúttal Nagy Zoltán hagyta el a pályát, a helyét René Mihelic foglalta el.

 

67. perc: Oliveira helyett Trebotic a pályán a Videotonnál.

 

70. perc: Nikolics labdája után Feczesin egy az egyben vezethette a labdát Verpeczre, de a párbajt végül a Loki kapusa nyerte.

 

72. perc: Mi van itt? Ezúttal Nikolics lépett ki egyedül, majd elhúzta Verpecz mellett a labdát, de a bal oldalról üres kapura a kapufát találta el három méterről.

 

74. perc: Balogh Norbertet Tisza Tibor váltotta a hazai oldalon.

 

79. perc: Csere a másik oldalon is. Feczesin lejött a pályáról, Kovács István érkezett a helyére.

 

82. perc: Szépített a Debrecen! Juhász középre kifejelt labdáját Bódi Ádám 23 méterről, kapásból lőtte gyönyörűen a kapu bal alsó sarkába elemi erővel.

 

84. perc: Mi maradt ki? Szakály lövését még blokkolta a hazai védelem, de az épp Kulcsár elé került, aki 5 méterről a felső lécre bombázta a labdát. Közben Jovanovic is sárgát kapott.

 

87. perc: Utolsó csere: Arturo Álvarez állt be Gyurcsó Ádám helyére.

 

88. perc: Juhász kapott sárgát reklamálásért.

 

90. perc: Brkovics is sárgát kap, Kovács felrúgásáért.

 

95. perc: Véget ért a kiváló összecsapás.

 

OTP Bank Liga, 26. forduló

DVSC-Teva–Videoton 1-2 (0-1)
G.:
Bódi (82.), ill. Gyurcsó (44.), Feczesin (54.)

 

Sárga lap: Máté P. (56.), Bódi (59.), Jovanovic (84.), Brkovics (90.), ill. Feczesin (15.), Szolnoki (23.), Juhász (88.)
 

Debrecen, Nagyerdei Stadion, szombat, 6155 néző

Játékvezető: Iványi Zoltán

 

Debrecen: Verpecz – Nagy Z. (Mihelic 64.), Máté P., Brkovics, Korhut – Jovanovic, Varga J., Szakály P., Bódi – Sidibe (Kulcsár 58.), Balogh N. (Tisza 74.)

Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinícius, Juhász, Stopira – Simon, Sándor – Gyurcsó (Álvarez 87.), Nikolics, Oliveira (Trebotic 64.) – Feczesin (Kovács I. 79.)

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC