nb1.hu

DVTK: Távozik Bene Ferenc, Gyirmóton folytatja

Miskolc – Az NB II-es győri klub vezetőedzője lesz.

Hétfőtől Gyirmóton folytatja Bene Ferenc, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója, a szakember utódjáról később születik döntés.

 

„Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, a szurkolóknak, a kollégáimnak, és a klub vezetőinek, akikkel az elmúlt majd 3 évben együtt dolgozhattam – mondta el Bene Ferenc a dvtk.eu-nak. – Fantasztikus érzés volt Magyarország egyik legnagyobb tradíciójú klubjában dolgozni. Köszönöm a szurkolóknak, hogy budapestiként is elfogadtak, és rengeteg szépet kaptam tőlük. Egy edző élete folyamatos kihívásokkal teli. Az elmúlt másfél évben munkám során kicsit távolabb kerültem a pályától, és többnyire külső segítsége voltam edzőkollégáimnak. Nagyszerű embereket ismertem meg bennük, ha csak ez lenne a szempont, nagyon sokáig örömmel dolgoztam volna Diósgyőrben. Talán sokan megértik, hogy hiányzik a gyakorlati edzői munka, ezért fogadtam el a Gyirmót megkeresését, vonz a kihívás, és a kispad. Természetesen nem akartam senki kárára edzői pozícióhoz jutni a Diósgyőrnél, ezért igyekszem megállni a helyem, bizonyítani, és talán egyszer még visszatérhetek akár Miskolcra. Addig is remélem, a szép közös pillanatok megmaradnak, és nagyon sok sikerben lesz része a jövőben a DVTK-nak! Minden gyermek és felnőtt játékosnak és szurkolónak kívánom, hogy teljesüljenek álmaik! Köszönök mindent! Hajrá Diósgyőr!”

 

 

Bene Ferenc 2012 novemberében érkezett Diósgyőrbe, ahol előbb Szentes Lázár, majd Kovac Zoltán, végül Szivics Tomiszláv stábjában látta el a másodedzői feladatokat. Ezt követően 2014 januárjában a DVTK utánpótlás szakmai igazgatói posztját vette át, és új alapokra helyezte a képzést, aminek eredményeként a DVTK U21-es és az U17-es csapata is a felsőházi rájátszásban szerepelhetett idén tavasszal. Közben vissza-visszatért az első csapathoz, Szivics Tomiszláv eltiltása idején leült a kispadra, illetve legutóbb Vitelki Zoltán munkáját segítette tanácsaival és az ellenfelek feltérképezésével öt mérkőzésen keresztül.

 

Korábban kiderült, hogy Szentes Lázár lesz a Gyirmót szakmai igazgatója, így Bene Ferenccel Újpest és a DVTK után újra együtt dolgozik majd.

 

NB II: Sisa Tibor lett a Vác FC edzője – hivatalos.

 

NB II: Szentes Lázár 47 nap után ismét munkába áll.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC